Свържи се с нас

Новини

Завършващите седмокласници в Габрово са 437

Published

on

Профилираните, професионалните гимназии и средните училища в община Габрово обсъдиха предложенията си за държавен план-прием в VIII клас по профили и професии за учебната 2021/2022 г.

На срещата присъстваха директорите на Национална Априловска гимназия, ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“, ПТГ „Д-р Никола Василиади”, ПГТ “Пенчо Семов“ , СУ „Райчо Каролев“, СУ „Отец Паисий“, кметът на Община Габрово, началникът на Регионално управление на образованието и представители на институцията, представители на дирекция „Образование и социални дейности” в Община Габрово.

437 е броят на учениците от община Габрово, завършващи 7 клас през учебната 2020/2021г., а предложенията на училищата са свързани както с предпочитанията на родители и ученици, така и с исканията на бизнеса и пазара.

Интерес има към изучаването на чужди езици и математика, биология, спорт, професии като графичен дизайнер, техник на компютърни системи, на транспортна техника, икономист, хлебар, хотелиер и ресторантьор, хардуерни и софтуерни науки, мехатроника.

Продължава партньорството с габровските фирми, Технически университет – Габрово и обучението по дуалната система, която дава възможност освен теория, да бъдат придобити и практически умения.

Обсъдени бяха още информационните кампании сред учениците и родителите за разясняване на предлаганите профили и специалности в училищата – „Ден на отворените врати“, провеждането на родителски срещи в условията на пандемия, актуализацията на сайтовете на училищата, информираха от местната общинска администрация.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Двама загубиха живота си, 34 заразени с КОВИД – 19 за ден

Published

on

58-годишен мъж от Габрово и 63-годишна жена от Трявна загубиха битката за живота си с коронавируса, а 34 са новите потвърдени случаи на вирусната инфекция на територията на областта през вчерашния ден, 8 април.

Данните съобщиха днес, 9 април, от Регионалната здравна инспекция в Габрово. Според информацията на здравните власти през последното денонощие на територията на областта 4 пациенти са били хоспитализирани в лечебно заведение за болнична помощ.

Останалите 30 установени случаи на вирусната инфекция са с леки симптоми или без симптоми, и провеждат домашно лечение.

По отношение разпределението на потвърдените 34 заразени през вчерашния ден в четирите общини на област Габрово става ясно, че най-много заболели има в Габрово, общо 20 души. Десет са положителните резултати в Севлиево, три потвърдени проби има в Трявна и една в Дряново.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Габровка открадна триколката на възрастна жена посред бял ден

Published

on

37-годишна жена от Габрово бе уличена в извършването на кражба, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Във вторник в полицията постъпил сигнал от 72-годишна жена, която заявила, че за времето от 12.00 до 12.30 часа, неизвестно лице извършило кражба на собствената ѝ електрическа триколка, оставена близо до хранителен магазин.

В резултат от проведените оперативно – издирвателни мероприятия служители на сектор „Криминална полиция“ установили, че извършител на кражбата е 37-годишната габровка.

Вещта, предмет на престъпление, е намерена и възстановена. По случая е заведена преписка по чл.194 ал.1 от НК.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Изплащат възнагражденията на членовете на избирателни комисии

Published

on

Започва изплащането на възнагражденията на членовете на Секционните избирателни комисии, участвали в провеждането на избори за Народно събрание, проведени на 4 април, информираха от Община Габрово.

Средствата ще бъдат изплащани лично на лицето или с нотариално заверено пълномощно, срещу представена лична карта, след 10.00 часа на 12 април на касата в Центъра за административно обслужване в Община Габрово.

Работното време на касата е от 08.30 ч. до 17.00 часа всеки работен ден.

Възнагражденията на членовете на Секционните избирателни комисии, предоставили своя банкова сметка, вече са преведени.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица