Свържи се с нас

Новини

Габровски депутат е сред най-активните в парламента

Published

on

Народният представител от „БСП за България“ Кристина Сидорова е сред най-активните в парламента през настоящата 2020 година. Габровският депутат е отправила 45 въпроси и питания, което я нарежда на четвърто място по парламентарен контрол в 44-ото Народно събрание.

Кристина Сидорова изпреварва по активност колегите си от парламентарната група на социалистите Дора Янкова и Кристиан Вигенин – с по 43, Надя Клисурска-Жекова – 41, Светла Бъчварова – 40, Христо Проданов – 39, Иван Валентинов Иванов – 38 и Георги Йорданов – 37.

Повече въпроси и питания от габровския народен представител са отправили единствено депутатите Георги Гьоков – 123, Георги Стоилов – 90 и Иван Димов Иванов – 48. За осъществяване на контролната функция на Народното събрание са използвани 108 часа и 56 минути.

От народни представители на левицата са внесени най-много въпроси и питания, общо 929 въпроса и 45 питания.

От ПГ на ПП ГЕРБ са задали 69 въпроси и едно питане, от ПГ „ВОЛЯ – Българските родолюбци“ – 63 въпроса и 3 питания, от ПГ на ДПС – 30 въпроса, от ПГ „Обединени патриоти“ – 28 въпроса и едно питане, а нечленуващите в парламентарни групи – 39 въпроса и 5 питания.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Двама загубиха живота си, 34 заразени с КОВИД – 19 за ден

Published

on

58-годишен мъж от Габрово и 63-годишна жена от Трявна загубиха битката за живота си с коронавируса, а 34 са новите потвърдени случаи на вирусната инфекция на територията на областта през вчерашния ден, 8 април.

Данните съобщиха днес, 9 април, от Регионалната здравна инспекция в Габрово. Според информацията на здравните власти през последното денонощие на територията на областта 4 пациенти са били хоспитализирани в лечебно заведение за болнична помощ.

Останалите 30 установени случаи на вирусната инфекция са с леки симптоми или без симптоми, и провеждат домашно лечение.

По отношение разпределението на потвърдените 34 заразени през вчерашния ден в четирите общини на област Габрово става ясно, че най-много заболели има в Габрово, общо 20 души. Десет са положителните резултати в Севлиево, три потвърдени проби има в Трявна и една в Дряново.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Габровка открадна триколката на възрастна жена посред бял ден

Published

on

37-годишна жена от Габрово бе уличена в извършването на кражба, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Във вторник в полицията постъпил сигнал от 72-годишна жена, която заявила, че за времето от 12.00 до 12.30 часа, неизвестно лице извършило кражба на собствената ѝ електрическа триколка, оставена близо до хранителен магазин.

В резултат от проведените оперативно – издирвателни мероприятия служители на сектор „Криминална полиция“ установили, че извършител на кражбата е 37-годишната габровка.

Вещта, предмет на престъпление, е намерена и възстановена. По случая е заведена преписка по чл.194 ал.1 от НК.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Изплащат възнагражденията на членовете на избирателни комисии

Published

on

Започва изплащането на възнагражденията на членовете на Секционните избирателни комисии, участвали в провеждането на избори за Народно събрание, проведени на 4 април, информираха от Община Габрово.

Средствата ще бъдат изплащани лично на лицето или с нотариално заверено пълномощно, срещу представена лична карта, след 10.00 часа на 12 април на касата в Центъра за административно обслужване в Община Габрово.

Работното време на касата е от 08.30 ч. до 17.00 часа всеки работен ден.

Възнагражденията на членовете на Секционните избирателни комисии, предоставили своя банкова сметка, вече са преведени.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица