Свържи се с нас

Новини

Щастлива развръзка: Намерена е бременната черна кобила

Published

on

Щастлива развръзка по случая с бременната черна кобила, която беше изгубена и за която в началото на седмицата информирахме. Животното е вече при собствениците си и в отлично здраве. Добрата новина съобщиха самите те в социалната мрежа. Вчера сутринта с тях се свързал приятел, който им казал, че животното е намеренно на платото на планината, недалеч от село Търхово.

Любезна жена, открила кобилата, я прибрала в плевнята си за вечерта, след което позвънила на свой познат, който се свързал със собствениците. Те веднага отишли да приберат Галя безопасно у дома.

Животното е в отлично здравословно състояние, няма драскотина по него и изглежда не по-лошо от износването за нейното приключение. Собствениците изразяват най-дълбоката си благодарност на всички, изиграли роля за безопасното прибиране на тази кобила у дома.

„Сред сърдечните болки от изчезването й бяхме истински трогнати и смаяни от това колко невероятни хора се събраха да търсят, дават думата, проследяват възможни клиенти и предлагат всякакъв друг вид подкрепа и помощ, които бихме могли да си представим.

Нито за миг от момента, в който тя си отиде до завръщането ѝ, не се чувствахме сами или напълно безнадеждни и това се дължи изцяло на невероятната общност, която се събра около нас и ни издигна, докато я нямаше.

Така, че благодаря от сърце, за ролята, която всички изиграхте в този щастлив край. Ние ще останем завинаги благодарни“, написаха в знак на благодарност собствениците на откритата кобила.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Двама загубиха живота си, 34 заразени с КОВИД – 19 за ден

Published

on

58-годишен мъж от Габрово и 63-годишна жена от Трявна загубиха битката за живота си с коронавируса, а 34 са новите потвърдени случаи на вирусната инфекция на територията на областта през вчерашния ден, 8 април.

Данните съобщиха днес, 9 април, от Регионалната здравна инспекция в Габрово. Според информацията на здравните власти през последното денонощие на територията на областта 4 пациенти са били хоспитализирани в лечебно заведение за болнична помощ.

Останалите 30 установени случаи на вирусната инфекция са с леки симптоми или без симптоми, и провеждат домашно лечение.

По отношение разпределението на потвърдените 34 заразени през вчерашния ден в четирите общини на област Габрово става ясно, че най-много заболели има в Габрово, общо 20 души. Десет са положителните резултати в Севлиево, три потвърдени проби има в Трявна и една в Дряново.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Габровка открадна триколката на възрастна жена посред бял ден

Published

on

37-годишна жена от Габрово бе уличена в извършването на кражба, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Във вторник в полицията постъпил сигнал от 72-годишна жена, която заявила, че за времето от 12.00 до 12.30 часа, неизвестно лице извършило кражба на собствената ѝ електрическа триколка, оставена близо до хранителен магазин.

В резултат от проведените оперативно – издирвателни мероприятия служители на сектор „Криминална полиция“ установили, че извършител на кражбата е 37-годишната габровка.

Вещта, предмет на престъпление, е намерена и възстановена. По случая е заведена преписка по чл.194 ал.1 от НК.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Изплащат възнагражденията на членовете на избирателни комисии

Published

on

Започва изплащането на възнагражденията на членовете на Секционните избирателни комисии, участвали в провеждането на избори за Народно събрание, проведени на 4 април, информираха от Община Габрово.

Средствата ще бъдат изплащани лично на лицето или с нотариално заверено пълномощно, срещу представена лична карта, след 10.00 часа на 12 април на касата в Центъра за административно обслужване в Община Габрово.

Работното време на касата е от 08.30 ч. до 17.00 часа всеки работен ден.

Възнагражденията на членовете на Секционните избирателни комисии, предоставили своя банкова сметка, вече са преведени.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица