Свържи се с нас

Новини

Напусна ни Боян Ботев – достоен българин и севлиевец

Published

on

Тази сутрин почина Боян Ботев, съобщи sevlievo-online.com.

„Отиде си на 44 г. Внезапно и тихо. Много е трудно да пиша за Боян Ботев в минало време. Истината е, че новината за смъртта му все още ми се струва като зловеща шега. Де да беше… Боян беше от хората, за които „да“ означаваше „да“ и „не“ беше категорично отрицание.

Компромисите не му бяха по сърце, отстояваше собствената си позиция и вяра. А вярваше в правото ни да живеем в уреден свят, в това, че сме призвани да пазим всичко, за което си мислим, че ни е даденост – гората, реката, водата.

Водеше своите битки праволинейно и неотстъпчиво.

Пишеше писма до институции, търсеше отговори, предизвикваше проверки, организираше граждански подписки, срещаше се с граждани и управляващи и всичко в името на реда и правилата.

Създаде сдружение „Граждани за Севлиево“ с единствената цел да отстоява гражданските права на севлиевци. Не получи облаги от това, но не ги и търсеше.

Интересът му от обществената работа беше гражданският интерес. Дори когато стана общински съветник с лекота се оттегли, заявявайки: „Сбърках, ще си понеса последствията“. Други нямаха това достойнство.

Пак по това време реши да се раздели с част от изнеса си, защото „аз не мога ако ме потърси един гражданин за помощ, да му кажа: изчакай, имам работа“.

Заради съветничеството се оттегли от председателското място в сдружението. Защото „аз не мога да контролирам как работи Общинският съвет, а да съм един от тях“.

Стига ли това, за да стане ясно що за човек беше? Боян беше от различно тесто. Естествено, че имаше и недостатъци, кой няма. Най-големият – не умееше да прави изгодни споразумения.

Севлиево заемаше голямо място в сърцето му. Спомнете си кой поведе севлиевци срещу водата през 2016 г. Кой организира подписката с 10 000 подписа и я внесе в институциите? Кой организира протестите на пътя София – Варна и не спря да натиска управляващите за решения

Дори не се наемам да изброя сигналите, които е подавал за сечи в севлиевския балкан. Натискаше за проверки и за един отсечен клон, а получаваше упреци. Не се отказа обаче.

Последното писмо, с което потърси отговори, беше до министъра на земеделието и горите Десислава Танева. С него поиска ревизия на проверка за незаконна сеч, извършена по негов сигнал. Срокът за отговор тече, дано се получи, въпреки, че Боян вече го няма.

Това е. Боян вече го няма“, написа емоционално журналистът Емилия Димитрова.

Новинарски портал за Габрово и региона „Габрово Нюз“ и „Севлиево онлайн“ изказват най-искрените си съболезнования на близките и приятелите!

Дълбок поклон пред паметта му!

1 Comment

1 Comment

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Двама загубиха живота си, 34 заразени с КОВИД – 19 за ден

Published

on

58-годишен мъж от Габрово и 63-годишна жена от Трявна загубиха битката за живота си с коронавируса, а 34 са новите потвърдени случаи на вирусната инфекция на територията на областта през вчерашния ден, 8 април.

Данните съобщиха днес, 9 април, от Регионалната здравна инспекция в Габрово. Според информацията на здравните власти през последното денонощие на територията на областта 4 пациенти са били хоспитализирани в лечебно заведение за болнична помощ.

Останалите 30 установени случаи на вирусната инфекция са с леки симптоми или без симптоми, и провеждат домашно лечение.

По отношение разпределението на потвърдените 34 заразени през вчерашния ден в четирите общини на област Габрово става ясно, че най-много заболели има в Габрово, общо 20 души. Десет са положителните резултати в Севлиево, три потвърдени проби има в Трявна и една в Дряново.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Габровка открадна триколката на възрастна жена посред бял ден

Published

on

37-годишна жена от Габрово бе уличена в извършването на кражба, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР.

Във вторник в полицията постъпил сигнал от 72-годишна жена, която заявила, че за времето от 12.00 до 12.30 часа, неизвестно лице извършило кражба на собствената ѝ електрическа триколка, оставена близо до хранителен магазин.

В резултат от проведените оперативно – издирвателни мероприятия служители на сектор „Криминална полиция“ установили, че извършител на кражбата е 37-годишната габровка.

Вещта, предмет на престъпление, е намерена и възстановена. По случая е заведена преписка по чл.194 ал.1 от НК.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Изплащат възнагражденията на членовете на избирателни комисии

Published

on

Започва изплащането на възнагражденията на членовете на Секционните избирателни комисии, участвали в провеждането на избори за Народно събрание, проведени на 4 април, информираха от Община Габрово.

Средствата ще бъдат изплащани лично на лицето или с нотариално заверено пълномощно, срещу представена лична карта, след 10.00 часа на 12 април на касата в Центъра за административно обслужване в Община Габрово.

Работното време на касата е от 08.30 ч. до 17.00 часа всеки работен ден.

Възнагражденията на членовете на Секционните избирателни комисии, предоставили своя банкова сметка, вече са преведени.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица