Свържи се с нас

Икономика

Изберете правилния доставчик на музика

Published

on

Ефтим Чакъров е композитор, аранжор, собственик на студио РЕ и създател на Фонотека.БГ– музика за търговски обекти. Автор е на песента „Животът“ от кампанията на УСБАЛО по онкология – София, която достигна до №1 през 2019 в БНР ТОП 20. Работил е с Тони Димитрова, Стефан Илчев, Маргарита Хранова, Георги Христов, Вокална група „Радиодеца“ към БНР. Има награди от „Бургас и морето“, „Златна пролет“, „15 лалета“ и др.

Фонотека.БГ е регистрирана от Министерство на културата като независимо дружество за управление на права. Предлага различни жанрове специално създадена музика за ресторанти, хотели, барове, кафенета, магазини, спа центрове и всички други търговски обекти. Каталогът се обновява месечно в жанровете, посочени от нашите клиенти.

Изберете правилния доставчик на музика

Защо общините проверяват заведенията дали имат сключен договор за музиката?
След промените в Закона за авторско право и сродни права от март 2018 г на общините беше делегирано право . досега можеха да проверяват по този закон само от дирекция „Авторско право“ към Министерството на културата. Всеки търговски обект – заведение, магазин, салони, фитнеси и др. , в който звучи музика трябва да уреди като ползвател с договор тази услуга.

Само с Музикаутор и Профон ли може да се сключи договор за музиката?
Категорично не. Нормативната уредба позволява да избирате между колективните организации за музикални права и независими дружества като Фонотека. Предимството на дружества като Фонотека е, че освен легален договор, те получават и значително по-ниска цена.

Това звучи твърде примамливо, а има ли някаква уловка?
Трябва да имате предвид, че с по-ниската цена идва и задължението да слушате музика само от каталога на независимата компания. Това означава, че трябва да се откажете от световните и български популярни изпълнители – Бритни Спиърс, Сиси Кеч, Лили Иванова, Веселин Маринов и т.н.

От друга страна с Фонотека знаете на кого и защо плащате. Звукозаписното ни студио е и моя лична гордост. Когато сключите договор с Фонотека.БГ, вие плащате на талантливи български инструменталисти и изпълнители. За разлика от конкуренцията не търгуваме с чужда музика.

А каква е Вашата музика?
Създадена в нашето студио специално за търговски обекти. Това означава – подходящите жанрове – house, lounge, pop, soul и др., означава изравнени нива, готови плейлисти във вид на стрийм канали без рекламни блокове, които да разсейват и натоварват средата, ежемесечно добавяне на нова музика. Над 8 години работа и стотици доволни клиенти в цялата страна.

Как става използването на Вашата услуга и сключването на договор?
Можете да ни потърсите в сайта ни – www.fonoteka.bg, за да заявите безплатен тестов достъп, да зададете въпросите си на посочения телефон и дори да ни пишете на вайбър за всичко, което ви интересува в областта на авторското право и музиката. Сключването на договор и доставката на услугата ни може да ви отнемат не повече от 15 минути. Когато изберете независим доставчик като нас, не дължите такси на Профон и Музикаутор.

Вашите препоръки към ползвателите?
Избирайте доставчик на музика, който е подходящ за вас. Ако Вашите клиенти идват, защото искат да чуят най-новите световни хитове и цената за вас не е проблем, тогава се обърнете задължително към Музикаутор и Профон. Не забравяйте: трябва да платите и на двете организации. Ако търсите фонова музиката, която приятно да допълва атмосферата на вашето заведение, магазин или друг обект, тогава Фонотека.БГ е вашият дългосрочен партньор.

Проверявайте лицензираните фирми на този адрес в Министерството на културата и се пазете от некоректни и настоятелни агенти, които обикалят от врата на врата и са готови на всичко да сключат договор, защото често историята приключва с акт от МК и съдебно дело.

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Икономика

Почти 70 000 лв са загубите на габровец, получавал заплата „в плик“ 30 години

Published

on

В седмицата на Европейската кампания за деклариран труд, 21-25 септември, КНСБ насочва вниманието на работниците и служителите върху повишаване осведомеността за вредите от недеклариране на всички доходи и осигуряването, както и за мотивиране настоящите и бъдещи работещи да работят „на светло”.

От Регионалния съвет на КНСБ – Габрово обявиха, че 69 500 лева са загубите на габровец, който в продължение на 30 години се е осигурявал на минимална работна заплата, а получава останалата сума в плик. Изчисленията са направени на база средната работна заплата в област Габрово към март 2020 г., като по данни на Националния статистически институт тя е 1 114 лв.

5 474 лв ще загуби всяка жена под формата на обезщетение за майчинство за целия период от 280 дни, ако се е осигурявала на минимална работна заплата, а получава останалото до 1 114 лв в плик.

За неполучени болнични за 10 години цифрата е 2760 лв, за безработица – 2 721 лв, а за пенсия за период от 22 години – 58 544 лв.

Чрез мобилното приложение VOX КНСБ всеки работник или клиент може да подаде сигнал за некоректни практики на работодатели и фирми.

Приложението стартира през месец юни 2019 г. и към настоящия момент има над 100 хиляди сваляния от магазините App Store и Google Play. Общо 108 са сигналите в приложението, като 102 от тях са негативни, а 6 са подадени като позитивни.

62 от сигналите са препратени към институциите – 46 към Главна инспекция по труда, 9 – към Национална агенция за приходите и 7 – към Комисия за защита на потребителя. Приключени са 67 сигнала.

Други 30 очакват отговор от институциите. При 5 от сигналите е изискано от сигнализиращите да публикуват допълнителна информация, за да се осъществи проверка.

В секторно отношение най-високият брой на негативни сигнали е в областта на търговията и услугите – 64 сигнала, а в туризма, хотелиерството и транспорта общо са 20 сигнала.

В другите отрасли активността на потребителите по повод подавате на негативни сигнали е по-малка, такива има в сферата на образователната система, читалищното и библиотечното дело, пенсионерските клубове, държавната администрация, здравната система, промишлеността, културата.

В област Габрово сигналите, подадени чрез мобилното приложение VOX КНСБ, са няколко, един от които е положителен. Те са в областта на хотелиерството, търговията и промишлеността.

Значително повече са сигналите за нарушения на трудовото законодателство, които са получени по телефон и на място в офиса на Регионалния съвет на КНСБ – Габрово.

Те касаят неизплатени работни заплати и обезщетения, „заплата в плик”, нарушения при прекратяване на трудовото правоотношение, неспазване на работното време и незаплащане на извънредния труд, натиск от страна на работодателя за ползване на неплатен отпуск от работника и др.

*Автор на използваното изображение е Тодор Тодоров – фотограф, Фото „Спринт“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

ОПТ – Габрово обявява публичен търг

Published

on

„Общински пътнически транспорт“ ЕООД обявява публичен търг, с тайно наддаване, на 06.10.2020 г., втора дата 08.10.2020 г., за отдаване под наем на помещения за офиси:
1. стая №7, първи етаж;
2. стая №10, първи етаж.

Документацията за търга се закупува в административната сграда на дружеството, етаж 3, стая 304.

Зареди още

Икономика

Габровската „Инспекция по труда“ се включи в екшън ден

Published

on

Дирекция „Инспекция по труда“ със седалище Габрово се включи на 21 септември, в екшън ден, при който наличният състав на Агенцията проверява в цялата страна работодатели, при които през последните три години са установявани случаи на работа без трудов договор повече от веднъж.

С масираните проверки стартира за България „Седмицата на действието“, която се провежда в рамките на Европейската кампания за деклариран труд.

На територията на област Габрово бяха проверени 8 работодатели. Не са били установени случаи на работа без трудов договор. Наблюденията върху контролната дейност на Дирекцията показват, че контролът оказва дисциплиниращ ефект върху работодателите, тъй като рядко се установяват нови случаи на работа без трудов договор в предприятия, в които са установявани такива.

Забелязва се обаче използването на други форми на недеклариран труд, като работа на пълен работен ден при договор на непълен, получаване на част от възнагражденията нерегламентирано и др., които са трудно доказуеми, особено без съдействието на работещите.

Следва да се има предвид, че като работят недекларирано, работниците и служителите губят и трудови, и осигурителни права. Те се лишават от обезщетения или получават такива в по-малък размер при оставане без работа, при болест, бременност и раждане, при пенсиониране.

Европейската кампания за деклариран труд се организира от Европейската комисия чрез Европейската платформа за справяне с недекларирания труд. Организацията у нас е възложена на Инспекцията по труда с активното партньорство на МТСП, МОН, НАП, НОИ, АЗ и всички национално представителни организации на работниците и служителите и на работодателите.

Целта е бъдещи и настоящи работещи, както и работодатели, да бъдат информирани, основно чрез социалните мрежи, за правата, които им дава декларираният труд. Инспекцията по труда организира и онлайн срещи с ученици, за да обясни правата им при започване на работа, както и какви ползи им носи декларираният труд.

В информационната кампания сред учениците на територията на област Габрово се включиха 2 училища. При желание експерти на дирекция „Инспекция по труда“ със седалище Габрово са готови да информират учениците и на други училища.

Информация за кампанията, както и за правата на работещи и работодатели, се публикува в специално създадената Фейсбук страница „Всички права запазени“ Във YouTube канала, където са качени видеа, с информация за ползите от декларирания труд.

Възпитаването на култура на превенция чрез информиране и консултиране на бъдещи и настоящи работещи и на работодатели е основна част от дейността на Инспекцията по труда.

По проект „Оптимизация и иновации в ИА ГИТ“ са разработени въпросници за самоконтрол, които ще позволят на работодателите да се самооценят доколко правилно прилагат трудовото законодателство и да отстранят несъответствията до извършването на проверка от контролните органи на Инспекцията по труда.

Част от въпросниците са свързани и с прилагането на разпоредбите, които регулират възникването, осъществяването, изменението и прекратяването на трудовите правоотношения. Предстои стартирането на пилотно прилагане на новата форма на контрол.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица