Свържи се с нас

Новини

15 бъдещи първокласници завършиха „Лятно училище“

Published

on

15 бъдещи първолаци от Габрово завършиха „Лятно училище“. Новината за медиите съобщи Миглена Въгленова, главен експерт „Публичност и визуализация“ в администрацията на кмета.

В рамките на месец допълнителна педагогическа подготовка са преминали деца с обучителни трудности, малчугани от социално слаби семейства на възраст от 5 до 7 години и такива, чийто майчин език не е българският.

Целта е децата да се адаптират по-лесно при постъпването им в задължителната предучилищна група на детските градини или в първи клас в училище.

По време на заниманията е било отделено специално внимание за спазването на дисциплината и хигиенните навици на подрастващите, които трябва да имат в детско или в учебно заведение.

В основната си част дейностите са проведени на открито в двора на социалния комплекс на ул. „Ивайло“ № 13, съобразявайки се с наложените противоепидемични мерки.

За да отбележат финала на лятното училище, децата си спретнаха весело тържество със забавна програма и почерпка. Всяко от тях получи пакет с учебни материали – необходим и полезен подарък за предстоящите учебни занятия.

Специалистите от Комплекса за социално-здравни услуги за деца и семейства пожелават на бъдещите ученици най-вече здраве, спокойна семейна атмосфера, нови приятелства и успехи в училище!

*Снимки: Община Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Георги Йорданов отново е в съдийската комисия на БФС

Published

on

Бившият габровски футболен рефер Георги Йорданов, който в момента е съдийски наблюдател на УЕФА и БФС, отново намери място в съдийската комисия на футболната ни централа.

Това стана факт, след като начело на комисията застана Костадин Гергинов, информира електронното спортно издание sport-gabrovo.com.

Той замени на поста Костадин Стоичков след решение на Изпълкома на БФС. За габровския специалист изминалите шест месеца бяха много успешни в личен план.

Цялата статия можете да прочетете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Само един заразен с КОВИД-19 през последните дни

Published

on

Един е новият регистриран случай на коронавирус за периода от 15 до 17 януари на територията на област Габрово. Това съобщиха днес, 18 януари, от Регионалната здравна инспекция в Габрово.

По данни на здравните власти заразеният е от община Габрово, има грипоподобни симптоми и в момента провежда домашно лечение.

Далият положителна проба за вирусната инфекция е имал едно контактно лице, на което е изготвено предписание за задължителна 10-дневна домашна изолация.

За периода от 15 до 17 януари в Габровска област няма починали лица, информираха още от РЗИ.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

Общината набира предложения за публично – частни партньорства

Published

on

Като част от политиката си за постигане на устойчиво развитие на местната общност, Община Габрово се стреми към обединяване на частния и публичния ресурс при реализиране на проекти с добавена стойност, чрез идентифициране на различни форми на публично – частни партньорства.

Регламентирано в Закона за концесиите публично – частното партньорство в България позволява инициативата да изхожда от икономическите оператори (физически и юридически лица).

В тази връзка, Община Габрово отправя покана за предложения, по чл. 56 от Закона за концесиите, за реализиране на концесии за строителство, за услуги или за ползване на публична общинска собственост насочени към интегриран градски транспорт, спорт и спортна инфраструктура, градска среда и други.

Предложенията следва да съдържат описание на предмета и обекта на концесията, финансово-икономически анализ и обосновка.

Когато предложението касае концесия, включваща и възлагане на строителство, то трябва да е съпроводено и от инвестиционно предложение, което да съдържа прединвестиционно проучване или задание за изработване на инвестиционен/идеен проект, с което да определя прогнозните технически, функционални и икономически показатели на строителството.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица