Свържи се с нас

Новини

Грозни сцени по време на протест пред РЗИ – Габрово (Видео)

Published

on

Грозни сцени се разиграха по време на протест на търговци, искащи съботният пазар на открито тип „битак“ да не прекъсва работата си. Протестната акция се състоя тази сутрин, 10 юли, пред сградата на Регионалната здравна инспекция в Габрово, а емоциите се нажежиха до червено.

Служител на държавната институция изпусна нервите си и влезе в пререкание с протестиращите, дърпа и се бута с тях, а за финал вдигна високо средния си пръст на дясната ръка, изразявайки с поведението си открито неуважение.

Все пак страстите бяха овладени и до ескалиране на напрежението не се стигне, въпреки циничния жест, траел няколко секунди. Малко след разигралата се грозна сцена при протестиращите се появи д-р Николай Пенчоков, директорът на РЗИ – Габрово, който влезе в диалог с протестиращите търговци.

Директорът на РЗИ учтиво обясни, че решението съботният пазар в Габрово да не се състои е на Областния кризисен щаб за превенция разпространението на КОВИД – 19, с което се забранява провеждането на пазари тип „битак“. Д-р Пенчоков информира, че днес следобед ще се проведе Кризисен щаб, по време на който ще бъде взето решение дали пазарът в събота в Габрово ще бъде разрешен.

Протестиращите му отговориха, че ги приравняват с „панаирите“, а те са търговци на пазар за промишлени стоки, аргументирайки се, че са в същата ситуация като с търговските обекти в МОЛ-вете, но с разликата, че са на открито.

Протестиращите открито заявиха, че има двоен стандарт при избора на това дали да се проведе съботния „битак“, давайки за пример друго събитие от сходен характер, което ще се случи на площад „Възраждане“ същия ден.

„От Общината ни отговориха, че ако фермерският пазар на площада се състои, редно е да има и пазар на ул.“Свищовска“. В случая обаче д-р Пенчоков решава, че за едни може, а за други не! Ние не искаме нищо друго, освен да работим. Никой не ни попита за 3 месеца, докато не работихме, как се справяме и откъде намираме пари, за да живеем. Ако сега не изкараме някой лев, зимата какво ще правим? Институциите се подиграват с нас“, заяви участник в протеста.

От сградата на РЗИ – Габрово събралите се търговци решиха да пренесат своето недоволство пред Община Габрово. На път обаче пред партийната централа на ГЕРБ срещнаха кмета Таня Христова и поискаха да им бъде обърнато внимание на проблема.

Пред хората габровският кмет се ангажира представител на протестиращите търговци да вземе участие в Кризисния щаб, ако всички представители в него дадат разрешение за това, за да дискутират по въпроса.

Обеща, че заедно с всички институции ще преразгледат искания на протестиращите. Таня Христова каза, че каквото и решение да бъде взето, то ще бъде съобразено с обстановката, в която се намираме.

Търговците призоваха кмета да направи всичко възможно повече да не излизат на протест. Съботният пазар да бъде разрешен, да бъдат въведени необходимите противоепидемични мерки, отстояние между щандовете, дезинфектанти, за да може той да функционира.

Каква ще бъде развръзката през днешния ден предстои да разберем.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Затварят временно ул.“Чардафон“ заради новото кръгово

Published

on

Във връзка с извършване на изкопни работи по новата пътна връзка между ул. „Скобелевска” и ул. „Емануил Манолов“, на 29 и 30 октомври, в рамките на работния ден, ще бъде ограничено движението на МПС по ул.“Чардафон“ в една лента за движение, с пропускане на насрещно движещото се превозно средство.

Пропускането превозните средства ще бъде извършвано от сигналисти, уточниха от администрацията на кмета.

Община Габрово призовава да се спазва поставената временна организация на движение и при възможност да се използват алтернативни маршрути.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Провериха готовността за зимата

Published

on

Днес, в зала „Възраждане“, се проведе работна среща с представители на дружества и фирми за проверка на готовността им за предстоящия зимен сезон, съобщиха от Община Габрово.

Според представените доклади всички образователни, детски заведения, културни институти и социални услуги на територията на общината са извършили профилактика на отоплителните си системи.

Машините на ОП „Благоустрояване“ и Областно пътно управление са приведени и окомплектовани за зимен режим на работа, осигурени са първоначални количества от инертни материали за почистване и опесъчаване.

Почистването на КК „Узана“ ще се изпълнява от фирма „Димас“, а в почивните дни спасителният отряд на Планинската спасителна служба ще дава дежурства.

Кметствата и кметските наместничества на територията на общината ще получат допълнителни количества от инертни материали за ръчно опесъчаване.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Федерацията по лека атлетика ще достави оборудването за новата писта на ст.“Хр. Ботев“

Published

on

Президентът на Българската федерация по лека атлетика (БФЛА) Добромир Карамаринов и и.д. президент на Европейската централа по този спорт (ЕА) се срещна с кмета на Габрово Таня Христова.

Дни след като министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри обновения терен с изкуствена трева и пое ангажимент за ремонт на лекоатлетическата писта на стадион „Христо Ботев“, президентът на Федерацията обеща да достави необходимото оборудване за нея, информираха от адмистрацията на кмета.

Пистата, която ще разполага със шест коридора ще бъде изпълнена и сертифицирана по всички стандарти за провеждане на лекоатлетически турнири. На нея ще могат да се провеждат дисциплините бягане – спринт, средни и дълги дистанции, щафети и бягане с препятствия, ще бъде обособен сектор за хоризонтални и високи скокове.

Обсъдени бяха възможностите за включване на училищата и детските градини към програмите на Федерацията за развитие на детската атлетика.

*Снимка: Община Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица