Свържи се с нас

Любопитно

Обявиха победителите в конкурса за фотоесе „Рецепта за щастие“

Published

on

Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център към Община Габрово обявиха конкурс за фотоесе на тема „Рецепта за щастие“, посветен на 26 юни – Международен ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици.

Организаторите на надпреварата обявявиха победителите, които се отличиха с фотографски талант и вдъхновяващи послания.

Конкурсът за фотоесе бе спечелен от Кристина Костадинова от Национална Априловска гимназия, а нейна подгласничка на второ място стана Вилияна Николова, ученичка също в елитната габровска гимназия. На трето място бе класирана Мартина Недкова от 157 ГИЧЕ „Сесар Вайехо“, град София.

Общински съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационен център към Община Габрово присъдиха и две поощрителни награди на Камелия Тодорова и Виктория Христова от ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“ – Габрово.

А какъв ден е 26 юни? Ден, в който всички хора по света могат да изразят своята съпричастност и активна позиция в битката с наркотиците. Службата на ООН по наркотиците и престъпността (UNODC) ежегодно организира Световна кампания по повод 26 юни. Мотото за 2020 година е „По-добри знания, за по-добри грижи“ („Better Knowledge for Better Care”).

Целта е специалистите работещи в сферата на превенцията и лечението на наркотичната зависимост, да обединят усилията си в този ден, за да достигнат до повече хора, към които да отправят своето послание за по-добър живот.

За да има повече информация, за да има по-добра превенция, за да се постигнат по-добри резултати в тази неравностойна битка, е важно да сме солидарни със засегнатите от наркотичната зависимост и техните семейства.

Да не разчитаме на случайността, че този проблем няма да засегне нашите деца, както и да не се доверяваме на източници на информация, които не са достоверни. А най-искрените послания за живот, свободен от зависимости и най-успешните „рецепти за щастие“ може да прочетете именно във фотоесетата на младите хора, участвали в конкурса, които са публикувани в шести брой на електронния бюлетин на Превантивно – информационния център, който е изцяло посветен на Международния ден за борба със злоупотребата и нелегалния трафик на наркотици!

Бюлетинът можете да изтеглите оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Любопитно

Виктория Памукова с отличие от Фондация „Димитър Цонев“

Published

on

За втора поредна година габровката Виктория Памукова спечели отличие от Фондация „Димитър Цонев“.

Възпитаничката на Национална Априловска гимназия и вече дипломиран журналист – Виктория Памукова, спечели награда за втори пореден път в студентския конкурс за качествена българска журналистика, организиран от фондацията, носеща името на журналиста Димитър Цонев.

Наградата й бе връчена за телевизионен клип, на тема “Волята да промениш”. В мотивите на журито се посочва, че отличието е: “За въздействащо видео, за представяне на оригинална гледна точка, за умело съчетаване на техническите способности и продуциране“.

*Снимки: Фондация „Димитър Цонев“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Погрижете се за красивия облик на вашия имот

Published

on

„Арборист Габрово“ е новооткрита от тази година фирма, която предлага професионални услуги, свързани с рязане, кастрене, оценка на дървета, почистване и култивиране на места и парцели.

Освен това фирмата премахва и отстранява опасни и труднодостъпни дървета, в градски и извънградски условия.

„Арборист Габрово“ разполага с професионална техника за пънораздробяване и раздробяване на дървен материал.

Сред услугите, които се предлагат, са и култивиране на запустели земеделски и всякакви парцели, терени, площи и имоти, които могат да придобият завършен вид по вкуса и визията на всеки клиент, спрямо неговите представи и виждания.

Фирмата разполага със собствен транспорт, самоходна вишка, комбиниран трактор и богат набор от професионална техника.

За повече информация и връзка с „Арборист Габрово“ позвънете на телефони: +359 89 995 0430 и +359 897 953 922, или се свържете чрез страницата в интернет и фейсбук.

Зареди още

Култура

Иван Вазов се подписва в Паметната книга на Априловската гимназия

Published

on

Преди 119 години Патриархът на българската литература Иван Вазов оставя послание в Паметната книга на Априловската гимназия, при посещението му през юни 1901 г.

Днес, 9 юли, по повод 170 години от рождението на гениалния поет и писател Вазов, с дълбок поклон и благодарност за възраждането и съхранението на българския дух, Държавният архив в Габрово показа за обществеността дигиталното копие, което съхранява във фондовете си.

Оригиналът на книгата се съхранява и продължава да се попълва в Националната Априловска гимназия от личности, посетили училището.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица