Свържи се с нас

Новини

Христо Махлебашиев: В момента слуховете вредят на бизнеса, а не коронавирусът

Published

on

От дни в Габрово обикаля слухът, че персоналът на ресторант „Старата лоза“, в близост до Гунин кладенец, се е разболял от коронавирус. Според мълвата собствениците се лекували в болница. Един от тях – Христо Махлебашиев, ни потърси, за да каже чрез нас на габровци, че е здрав и не коронавирусът, а слуховете вредят на него, на семейството и бизнеса му.

Настоящата ситуация и без друго е сложна за ресторантьорите, казва Христо Махлебашиев. „Хората са предпазливи, напълно разбираемо е. В такъв момент слухове, които упорито твърдят, че персоналът на заведението е покосен от коронавирус, съсипват усилията ни да продължим да работим, приспособявайки се към новите условия. Нито аз, нито член на семейството или на персонала е болен от коронавирусна инфекцията, нито сме били!“

Семейният ресторант работи, спазвайки мерките за безопасност. Разстоянието между масите е 1, 5 метра, на всяка се настаняват по четирима души максимум, допуска се да са повече, ако са от едно семейство. На разположение на клиентите има дезинфектант, повърхностите в кухнята се дезинфекцират, както е препоръчано, а хигиената е безупречна, изтъква Христо Махлебашиев и за да подкрепи думите си казва, че според проверяващите кухнята на заведението е образцова.

От „Старата лоза“ гарантират, че са запазили качеството на предлаганите ястия и на обслужването, въпреки че кризата промени много неща. „Ние вече сме разпознаваеми в града, клиентите знаят, че при нас ще намерят прясна и вкусно приготвена храна и не можем да излъжем очакванията на хората, които сме спечелили“, казва съпругата на Христо – Анелия Махлебашиева. Тя приготвя домашни торти и сладкиши и се грижи за всичко онова, което остава извън мъжкото полезрение.

Заведението предлага храна и за вкъщи. Сега хората прекарват повече време заедно и затова в листата има „Семейно меню за вечеря“. То включва разнообразие от салати с голям грамаж, основни ястия за трима или четирима с месо или риба, и разбира се – десерти. Телефонът за поръчки е: 0876 190 547.

Продуктите са пресни и лично ги избира най-старшият в семейството, което управлява ресторанта. В „Старата лоза“ залагат на класически ястия, поднасят ги като внасят нещо различно, понякога добавят и малко екзотика. Предпочитани сред гостите са рибата и морските дарове, подредени за снимка в чинията и поръсени с кристали морска сол. Клиентите ценят вкусно приготвената храна и отношението, затова се връщат – казват Анелия и Христо Махлебашиеви, които преди година отвориха двора под лозата след основен ремонт.

Новини

Първо издание на „Габрово найт рън“

Published

on

Габрово се включва във веригата „Рън България“ (Run Bulgaria) с нощно бягане на 24 септември. На среща на кмета Таня Христова, с Антон Бонов, от Българската федерация по лека атлетика, бе уточнено трасето на 7 км шосейно бягане, което ще премине през едни от най-емблематичните места в центъра на града.

Денят преди състезанието ще бъде посветен на леката атлетика, като сутринта ще се организира семинар по „Детска атлетика“, а следобед ще има занимание с деца от града на реновираната писта на стадион „Христо Ботев“.

„Габрово найт рън“ (Gabrovo Night Run) ще предложи и къса дистанция от 1.6 км за деца и начинаещи бегачи. Стартът на състезанието ще бъде от 21.00 часа на 24 септември от площад „Възраждане“.

Най-добрият български параолимпиец Християн Стоянов, който е специалист в бяганията на средни и дълги разстояния и е от родом от Габрово, е едно от лицата на“Габрово найт рън“. До дни ще бъде открита електронната регистрация за нощното бягане, която ще е безплатна за габровци!

Всеки участник ще получава брандирана тениска и устройство /стартов пакет/, което ще отчита персоналните резултати. Предвидени са атрактивни награди, медали за всички участници, както и интересна музикална програма. За участие се насърчават любители и професионалисти от всички възрасти.

Предварителна програма на Gabrovo Night Run

23 септември (четвъртък)
10:00 – 18:00 часа – Получаване на стартови пакети –Община Габрово

24 септември (петък)
10:00-19:00 часа – Получаване на стартови пакети –Община Габрово
9:00-11:00 часа – Семинар „Детска атлетика“ – стадион „Христо Ботев“
14:00-17:00 часа – „Детска атлетика“ – стадион „Христо Ботев“
21:00 часа – Старт на Gabrovo Night Run
21:45 часа – Награждаване
22:15 часа – Музика на площада

„Габрово найт рън“ е част от инициативите на Община Габрово като носител на наградата Европейски зелен лист за 2021 година.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Ново обвинение за севлиевеца, убил роднина при скандал

Published

on

На 26 юли се проведе заседание по наказателно дело от общ характер, образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Габрово против А.А. от Севлиево, обвинен за убийство, извършено в състояние на силно раздразнение.

Деянието бе осъществено на 20 юли 2020 г., в апартамент в ж.к. „Митко Палаузов“ в Севлиево, а пострадалият е родственик на подсъдимия.

В хода на заседанието бяха разпитани двама свидетели. На страните бяха предявени всички писмени и веществени доказателства по делото, както и видеозапис, изготвен при огледа на мястото на престъплението и аудио-запис от обаждане на телефон 112 във връзка със случая.

Преди приключване на съдебното следствие прокурорът упражни правомощията си по чл.287 ал.1 от НПК, като с оглед установени в хода на процеса нови обстоятелства, повдигна на А.А. ново обвинение за по-тежко наказуемо престъпление, а именно – по чл. 115 от НК за умишлено убийство.

Съдът счете, че искането за изменение на обвинението е направено своевременно и че са налице законовите предпоставки за допускане на същото.

С оглед заявеното от подсъдимия желание да се подготви по новото обвинение и съобразявайки разпоредбата на чл. 287 ал. 3 от НПК, съдът отложи разглеждането на делото за 4 август 2021 година.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Три полицейски акции в Габрово и региона

Published

on

Три полицейски акции са били проведени в Габрово и региона, става ясно от информация, разпространена от пресцентъра Областната дирекция на МВР, откъдето обявиха резултатите от тях.

За периода от 19 до 23 юли на територията, обслужвана от РУ-Габрово, е била реализирана полицейска операция за противодействие на битовата престъпност и опазване на обществения ред.

В хода на акцията са били проверени 234 лица и 75 автомобила, 26 търговски обекта. Изготвени са били 26 протокола за полицейско предупреждение, като са извършени 28 обхода в малки населени места и са били констатирани 128 нарушения.

За периода от 19 до 25 юли, на територията, обслужвана от РУ-Севлиево, се е провела специализирана полицейска операция срещу престъпления, свързани с разпространението и употребата на наркотици.

Проверени са били общо 203 автомобила и 403 лица. В хода на акцията е било задържано едно лице, като срещу него е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.354в ал.1 от Наказателния кодекс.

В хода на полицейската акция „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя“, проведена в периода от 23 до 25 юли, служители на „Пътна полиция“ са проверили на общо 258 МПС-та и 302 лица.

Установени са били трима водачи, употребили алкохол и двама неправоспособни. Констатираните нарушения за превишена скорост са 336. Санкционирани за неправилно изпреварване са 7 лица, а за неспазване на пътни знаци и маркировка- 20.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица