Свържи се с нас

Новини

Неделната по футбол рестартира със зрелищни мачове

Published

on

Със зрелищни и атрактивни мачове се завърна Английската неделна лига по футбол на Габрово. Още в откриващия двубой бяха отбелязани цели десет гола.

снимка: АНЛ – Габрово

„Копакабана“ се наложи над „ФК Орлите“ с 9:1. Два гола за успеха отбеляза Климент Велев, а по един добавиха Николай Митев, Михаил Михалев, Ивайло Райнов, Владислав Макавеев и Пламен Меразов. Дойно Тихов и Тихомир Станев от „ФК ОрлитеЮ поразиха собствената си врата, а почетният гол за тима вкара Андриян Христов.

снимка: АНЛ – Габрово

Във втората среща „Мърси“ надделя над „Рио“ с 8:3. С хеттрик се отчетоха Божидар Василев и Христо Христов, а по веднъж се разписаха Боян Димов и Цветан Енчев. За „Рио“ точни се оказаха Здравко Христов, Николай Дончев и Мартин Ширтев.

снимка: АНЛ – Габрово

В дербито на кръга, „Ресторант Еделвайс“ обърна „Pasta Gabrovo“, след като губеше с два гола. За „Pasta Gabrovo“ точни бяха Станислав Събев и Румен Радков. През втората част Милен Панчев намали, а с два гола Иван Лесев донесе победата за своите.

снимка: АНЛ – Габрово

В последната среща от 17-я кръг, „Палаузово БТ“ надделя над „Идеал Стандарт Видима“ с 3:0. Усилията на своите съотборници материализира Павел Велчев, който отбеляза и трите гола в мача. Срещата завърши няколко минути по – рано от предвиденото, заради разразилата се гръмотевична буря, придружена с пороен дъжд. В интерес на здравето на всички, двата отбора, заедно със съдията на мача, стигнаха до единственото разумно решение, мачът да приключи.

След 17 изиграни кръга, начело на класирането е „Ресторант Еделвайс“ с 40 т., следван плътно от „Копакабана“ с 38 т. Трети е „Палаузово БТ“ с 33 т., пред „Мърси“ с 31 т и „Pasta Gabrovo“ с 30 т. На шесто място са „ФК Орлите“ с 18 т., следвани от „Идеал Стандарт Видима“ с 9 т. и „Рио“ без спечелена точка.

В голмайсторската листа също е изключително интересно. Начело са Иван Лесев от „Ресторант Еделвайс“ и Павел Велчев от „Палаузово БТ“ с по 28 гола, следвани от Христо Минчев от „Pasta Gabrovo“ с 25 гола, Андриян Христов от „ФК Орлите“ с 21 гола, Павел Йорданов от „Мърси“ с 19 гола и др.

Тази неделя, 21 юни, предстоят мачовете от поредният 18-ти кръг на АНЛ – Габрово. Ето и програмата за тях:
15.00 ч. Pasta Gabrovo – Мърси
16.00 ч. Ресторант Еделвайс – Палаузово БТ
17.00 ч Идеал Стандарт Видима – Копакабана
18.00 ч. ФК Орлите – Рио

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Комисията за борба с корупцията с изнесена приемна в Габрово и Дряново

Published

on

Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика в 44-то Народно събрание ще проведе изнесена приемна в Габрово на 13 юли, понеделник.

От 10.30- до 12.30 часа в залата на първия етаж на Община Габрово експертите към Комисията ще отговарят на въпроси и сигнали на граждани.

По-късно през деня приемна ще се проведе и в Дряново. Началният час е 14.30, в сградата на Общината.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Разрешиха провеждането на съботния пазар, но на ново място (обновена)

Published

on

Провеждането на съботния пазар в Габрово е разрешено. Той ще се проведе на ул.“Д.Л.Заменхоф“, в участъка от Търговска база до магазин от голяма търговска верига, а не както досега на ул.“Свищовска“.

Това стана ясно след проведеното днес, 10 юли, следобедно заседание на Областния кризисен щаб за превенция разпространението на КОВИД – 19. Мястото осигурява оптимално спазване на всички противоепидемични мерки. Участъкът ще бъде затворен за движение на автомобили от 06.00 часа до 14.00 часа в съботния ден, 11 юли.

Община Габрово призовава всички търговци на седмичния пазар за промишлени стоки тип „битак“, на фермерския пазар, на Централния кооперативен пазар и пазар Шиваров мост да спазват строго необходимите противоепидемични мерки и да носят предпазни маски и ръкавици.

Посетителите на всички пазари на територията на общината трябва да избягват струпванията, да спазват необходимата физическа дистанция и да носят предпазни маски и ръкавици.

Кризисният щаб предлага още на кметовете на общините в област Габрово при провеждане на кооперативни пазари, фермерски пазари, стокови тържища и пазари тип „битаци“ до 15 юли, същите да се провеждат при строго спазване на противоепидимичните мерки, указани от министъра на здравеопазването.

Трябва да се спазва поточност на движението, разстояние от минимум 2 метра между търговските маси, а дистанцията между клиентите да от 1,5 метра, като е препоръчително носене на лични предпазни средства /маски/ от купувачи и продавачи.

Щабът реши още, че в периода от 10 до 12 юли, включително, на територията на област Габрово се допуска провеждането на предварително организираните групови празненства – сватби, кръщенета и други семейни празненства, с над 30 присъстващи, но при стриктно изпълнение на всички противоепидемични изисквания, посочени в заповедта на министъра на здравеопазването от 9 юли.

*Публикуваната информация е актуализирана в 18.10 часа*

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Дъжд от голове в мачовете от 20-я кръг на Неделната по футбол

Published

on

Истински дъжд от голове се изля в неделния следобед, когато се изиграха мачовете от 20-я кръг на Английската неделна лига на Габрово.

Той започна с дербито между „Палаузово БТ“ и „Копакабана“. Двата отбора изиграха красив и динамичен мач, в който постоянно се догонваха в резултата. В крайна сметка, с два късни гола, „Копакабана“ изтръгна успеха с 4:3. Два гола за победителите отбеляза Пламен Меразов, а по един вкараха Ивелин Димитров и Даниел Христов. За „палаузовци“ на два пъти се разписа Николай Стоянов, а веднъж Мартин Иванов.

Във втората среща, тимът на „Мърси“ записа убедителна победа над „Идеал Стандарт Видима“, с 14:4. Павел Йорданов и Станислав Димов се разписаха по четири пъти, Цветан Енчев отбеляза хеттрик, два гола добави Божидар Василев, а веднъж вкара и Боян Димов. За „севлиевци“ два гола вкара Симеон Иванов, а по веднъж точни бяха Тихомир Мангелов и Александър Тодоров.

В третата среща, лидерите от „Ресторант Еделвайс“ също бяха убедителни и надиграха „Рио“ с 16:3. Впечатляващите тринадесет гола отбеляза Иван Лесев, два добави Милен Панчев, а един Димитър Христов. За „Рио“ два гола вкара Мартин Ширтев, а един Васил Цвятков.

В последната среща за деня, „ФК Орлите“ поведе рано срещу „Pasta Gabrovo“, с гол на Йоан Василев, но допусна късен обрат и загуби с 1:2. Головете за победителите отбелязаха Румен Радков и Ивелин Павлов.

В класирането лидер е „Ресторант Еделвайс“ с 46 т., пред „Копакабана“ с 44, „Мърси“ с 40, „Палаузово БТ“ с 37 т., „Pasta Gabrovo“ с 34 т., „ФК Орлите“ – 21 т., „Идеал Стандарт Видима“ е с 9 т. и „Рио“ с 3 т.

При голмайсторите далеч напред се откъсна Иван Лесев от „Ресторант Еделвайс“ с 45 гола, пред Павел Велчев от „Палаузово БТ“ с 29, Христо Минчев от „Pasta Gabrovo“ с 27 гола, Павел Йорданов от „Мърси“ с 23 гола, Андриян Христов от „ФК Орлите“ с 22 гола и др.

Тази неделя, 12 юли, в 10,30 часа започват мачовете от 21 кръг на АНЛ – Габрово. След последната заповед на министъра на здравеопазването, БАМФ призовава всички състезатели да идват сами на игрището за минифутбол, без приятели, приятелки, съпруги и деца, за да спазим всички необходими предписания за безопасност.

Пристигането на терена е необходимо да става непосредствено преди срещата, а напускането да е веднага след нея. БАМФ благодари за разбирането на всички състезатели.

Ето и програмата за 21 кръг:
10:30 КОПАКАБАНА – Pasta Gabrovo
11.30 Рио – Палаузово БТ
12:30 Мърси – Ресторант Еделвайс
13:30 ФК Орлите – Идеал Стандарт Видима

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица