Свържи се с нас

Новини

Връчиха ключа за новите екоавтобуси на Габрово

Published

on

Copyright © 2020 GabrovoNews.bg

Днес, 11 юни, на официална церемония, състояла се в Ритуалната зала на Община Габрово, кметът Таня Христова получи символично ключа за новите осем екологични автобуси, които ще попълнят автопарка на общинското пътническо дружество и ще отговорят на потребностите и очакванията на обществения транспорт в нашия град.

Ключът, символизиращ преминаването на транспортните средства в габровски ръце, бе връчен на градоначалника от Тодор Стойков, търговски директор на официалния представител за България на най-голямата китайската фирма, производител на автобусите.

Новите возила бяха паркирани на централния габровски площад „Възраждане“, а в сградата на Общината се проведе официалната част на събитието. Церемонията откри габровският свещеник Стефан, който извърши водосвет за здраве и благополучие.

„Интересът към тази нова придобивка е изключително голям“, подчерта Таня Христова и отбеляза, че ще продължи работата си по модернизиране на обществения транспорт в Габрово. Кметът изрази надежда, че новите автобуси да бъдат последвани поне от още три пъти по толкова.

За техническите възможности, характеристики, екологичност и предимства говори директорът на фирмата доставчик Тодор Стойков. „Опазването на околната среда би следвало да е ангажимент на всеки един от нас, това е приоритет на Община Габрово. По тази причина автобусите, които ще попълнят автопарка на ОПТ отговарят на най – високите европейски екологични изисквания и по този начин те ще бъдат едно прекрасно екологично решение за придвижване в градска среда“, допълни от своя страна той.

Церемонията по символичното предаване бе уважена от областния управител на Габрово Невена Петкова, зам.-областния управител и председател на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата Мария Пенева, председателят на Общинския съвет – Габрово Климент Кунев, управителя на ОПТ – Габрово Екатерина Караколева, регионалния мениджър Европа на компания Хърбърт Хи, гости от Китай и граждани.

Copyright © 2020 GabrovoNews.bg

„Оптимист съм, защото се намираме в период, в който зелените инвестиции и подкрепата за такъв екологичен транспорт стават факт. Ако бъдем упорити и имаме готовност, Габрово ще успее и ще изпълни този социален ангажимент. Габрово заслужава да разполага с екологичен и модерен транспорт, покриващ не само линиите, които са познати, но и нови, които хората със сигурност търсят, а и да бъде с грижа към живеещите в малките населени места на общината“, сподели още кметът на Габрово малко преди да получи ключа за автобусите.

Copyright © 2020 GabrovoNews.bg

След като той премина в нейни ръце, Таня Христова от своя страна го връчи на управителя на „Общински пътнически транспорт“ Екатерина Караколева.

След официалната част гостите разгледаха отблизо новите екологични автобуси, запознаха се с удобствата им и направиха обиколка на Габрово, за да се убедят във възможностите им. Преди това габровският свещеник освети всяко едно от новите превозни средства, които от днес са включени в изпълнението на транспортната схема на града и обслужват няколко маршрута.

Copyright © 2020 GabrovoNews.bg

Малко преди да започне демонстративната обиколка кметът Таня Христова, управителите на общинското пътническото дружество на Габрово, официалните лица и гости си направиха обща снимка с шофьорите на ОПТ.

Автобусите са задвижвани на природен газ, 12-метрови са, нископодови, оборудвани с камери, климатици и USB зарядни, както и с GPS устройства, свързани с електронните табла на спирките.

Всички снимки от събитието, уловени от обектива на „Габрово Нюз“ можете да разгледате оттук.

Автор: Виктория Памукова.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Комисията за борба с корупцията с изнесена приемна в Габрово и Дряново

Published

on

Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика в 44-то Народно събрание ще проведе изнесена приемна в Габрово на 13 юли, понеделник.

От 10.30- до 12.30 часа в залата на първия етаж на Община Габрово експертите към Комисията ще отговарят на въпроси и сигнали на граждани.

По-късно през деня приемна ще се проведе и в Дряново. Началният час е 14.30, в сградата на Общината.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Разрешиха провеждането на съботния пазар, но на ново място (обновена)

Published

on

Провеждането на съботния пазар в Габрово е разрешено. Той ще се проведе на ул.“Д.Л.Заменхоф“, в участъка от Търговска база до магазин от голяма търговска верига, а не както досега на ул.“Свищовска“.

Това стана ясно след проведеното днес, 10 юли, следобедно заседание на Областния кризисен щаб за превенция разпространението на КОВИД – 19. Мястото осигурява оптимално спазване на всички противоепидемични мерки. Участъкът ще бъде затворен за движение на автомобили от 06.00 часа до 14.00 часа в съботния ден, 11 юли.

Община Габрово призовава всички търговци на седмичния пазар за промишлени стоки тип „битак“, на фермерския пазар, на Централния кооперативен пазар и пазар Шиваров мост да спазват строго необходимите противоепидемични мерки и да носят предпазни маски и ръкавици.

Посетителите на всички пазари на територията на общината трябва да избягват струпванията, да спазват необходимата физическа дистанция и да носят предпазни маски и ръкавици.

Кризисният щаб предлага още на кметовете на общините в област Габрово при провеждане на кооперативни пазари, фермерски пазари, стокови тържища и пазари тип „битаци“ до 15 юли, същите да се провеждат при строго спазване на противоепидимичните мерки, указани от министъра на здравеопазването.

Трябва да се спазва поточност на движението, разстояние от минимум 2 метра между търговските маси, а дистанцията между клиентите да от 1,5 метра, като е препоръчително носене на лични предпазни средства /маски/ от купувачи и продавачи.

Щабът реши още, че в периода от 10 до 12 юли, включително, на територията на област Габрово се допуска провеждането на предварително организираните групови празненства – сватби, кръщенета и други семейни празненства, с над 30 присъстващи, но при стриктно изпълнение на всички противоепидемични изисквания, посочени в заповедта на министъра на здравеопазването от 9 юли.

*Публикуваната информация е актуализирана в 18.10 часа*

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Дъжд от голове в мачовете от 20-я кръг на Неделната по футбол

Published

on

Истински дъжд от голове се изля в неделния следобед, когато се изиграха мачовете от 20-я кръг на Английската неделна лига на Габрово.

Той започна с дербито между „Палаузово БТ“ и „Копакабана“. Двата отбора изиграха красив и динамичен мач, в който постоянно се догонваха в резултата. В крайна сметка, с два късни гола, „Копакабана“ изтръгна успеха с 4:3. Два гола за победителите отбеляза Пламен Меразов, а по един вкараха Ивелин Димитров и Даниел Христов. За „палаузовци“ на два пъти се разписа Николай Стоянов, а веднъж Мартин Иванов.

Във втората среща, тимът на „Мърси“ записа убедителна победа над „Идеал Стандарт Видима“, с 14:4. Павел Йорданов и Станислав Димов се разписаха по четири пъти, Цветан Енчев отбеляза хеттрик, два гола добави Божидар Василев, а веднъж вкара и Боян Димов. За „севлиевци“ два гола вкара Симеон Иванов, а по веднъж точни бяха Тихомир Мангелов и Александър Тодоров.

В третата среща, лидерите от „Ресторант Еделвайс“ също бяха убедителни и надиграха „Рио“ с 16:3. Впечатляващите тринадесет гола отбеляза Иван Лесев, два добави Милен Панчев, а един Димитър Христов. За „Рио“ два гола вкара Мартин Ширтев, а един Васил Цвятков.

В последната среща за деня, „ФК Орлите“ поведе рано срещу „Pasta Gabrovo“, с гол на Йоан Василев, но допусна късен обрат и загуби с 1:2. Головете за победителите отбелязаха Румен Радков и Ивелин Павлов.

В класирането лидер е „Ресторант Еделвайс“ с 46 т., пред „Копакабана“ с 44, „Мърси“ с 40, „Палаузово БТ“ с 37 т., „Pasta Gabrovo“ с 34 т., „ФК Орлите“ – 21 т., „Идеал Стандарт Видима“ е с 9 т. и „Рио“ с 3 т.

При голмайсторите далеч напред се откъсна Иван Лесев от „Ресторант Еделвайс“ с 45 гола, пред Павел Велчев от „Палаузово БТ“ с 29, Христо Минчев от „Pasta Gabrovo“ с 27 гола, Павел Йорданов от „Мърси“ с 23 гола, Андриян Христов от „ФК Орлите“ с 22 гола и др.

Тази неделя, 12 юли, в 10,30 часа започват мачовете от 21 кръг на АНЛ – Габрово. След последната заповед на министъра на здравеопазването, БАМФ призовава всички състезатели да идват сами на игрището за минифутбол, без приятели, приятелки, съпруги и деца, за да спазим всички необходими предписания за безопасност.

Пристигането на терена е необходимо да става непосредствено преди срещата, а напускането да е веднага след нея. БАМФ благодари за разбирането на всички състезатели.

Ето и програмата за 21 кръг:
10:30 КОПАКАБАНА – Pasta Gabrovo
11.30 Рио – Палаузово БТ
12:30 Мърси – Ресторант Еделвайс
13:30 ФК Орлите – Идеал Стандарт Видима

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица