Свържи се с нас

Новини

30 студенти от ТУ с награди за отличен успех и постижения

Published

on

Технически университет – Габрово

За поредна година Технически университет – Габрово отличи най-значимите постижения на академичната общност. По традиция за Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост 24 май награди получават студентите с високи оценки и успешни изяви.

Заради наложените епидемични мерки тази година се планира те да бъдат връчени на тържествен академичен съвет за Деня на народните будители – 1 ноември.

Общо 20 са отличниците, завършили първата година от следването си в редовна форма на обучение за бакалавър и професионален бакалавър, които получават грамота и парична премия от 200 лв.

От факултет „Електротехника и електроника“ това са Розмари Динкова, Емилия Недялкова и Силвана Ирманова – специалност „Компютърни системи и технологии“, Филка Иванова и Радостин Лефтеров – специалност „Автоматика, информационна и управляваща техника“, и Светлин Райков – специалност „Комуникационна техника и технологии“.

От факултет „Машиностроене и уредостроене“ са Искра Иванова и Поля Браткова – специалност „Компютърни технологии в машиностроенето“, Ивайло Стоянов и Александра Маринова – специалност „Компютърен дизайн в индустрията“, и Ипек Юсеинова – специалност „Мехатроника“.

От факултет „Стопански“ студентите са Десислава Петкова и Цветелина Рачева – специалност „Стопанско управление“, Росица Бакоева и Симона Чернокожева – специалност „Публична администрация“, и Снежана Димитрова – специалност „Икономика на търговията“.

Технически университет – Габрово

Наградени са и четирима отличници от Технически колеж – Ловеч, това са Тодор Иванов и Мирослав Каменов – специалност „Електротехника“, Диана Колева – специалност „Текстилна техника и технологии“, и Силвия Иванова – специалност „Компютърни системи и технологии“.

Освен студентите с отличен успех награди получават и тези, които са постигнали призови резултати в олимпиади, състезания, хакатони и други научни събития. С грамота за успешно представяне са поощрени 10 студенти, взели участие в различни инициативи.

За завоюван златен медал от междууниверситетско състезание по математика през 2019 г. грамота получава инж. Мирослав Начев – специалност „Компютърни системи и технологии“, както и Радостин Лефтеров – специалност „Автоматика, информационна и управляваща техника“, който е спечелил бронзов медал.

За доброто си представяне в Академия за иновации през 2019 г. са отличени Сонер Мехмед и инж. Йордан Пенев – специалност „Компютърни системи и технологии“, и Александра Маринова – специалност „Компютърен дизайн в индустрията“. Йордан Пенев и Александра Маринова са наградени и като финалисти в най-голямото технологично събитие у нас „Как да хакнем кризата в България 2020“, посветено на проблемите, предизвикани от коронавируса.

Заслужена грамота получават и участниците в хакатона „Gabrovo Game Jam 2020“ – Златомир Христов и Цветислава Лавчиева – специалност „Компютърни системи и технологии“, и Радостин Лефтеров – специалност „Автоматика, информационна и управляваща техника“.

Академичното ръководство на Технически университет – Габрово поздравява и благодари на всички студенти и техните преподаватели за усърдието и задълбочената работа. „Бъдете уверени, проявявайте упоритост, за да се множат успехите и добрите резултати. Мечтайте и създавайте, дерзайте!“

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица