Свържи се с нас

Новини

Одобрени са първите габровци, потърсили подкрепа от Социалния фонд

Published

on

Одобрени са първите габровци, потърсили подкрепа от Общинския социален фонд КОВИД-19, информираха от администрацията на кмета.

Те ще получат ваучери за хранителни продукти на стойност от 50 лв. до 170 лв., съобразно броя на членовете в семейството.

Ваучерите са валидни само в търговски обекти за хранителни стоки на територията на община Габрово.

Подпомагането се извършва по утвърдени от кмета на Габрово критерии за подпомагане на нуждаещи се лица и семейства, изпитващи затруднения в резултат на икономическите ефекти и последствия от въздействието на пандемията, чрез Общински социален фонд КОВИД-19.

Съгласно критериите, кандидатстващите за подкрепа трябва да отговарят на следните условия: поне един пълнолетен член на семейството да е с адресна регистрация по постоянен и/или настоящ адрес на територията на община Габрово и месечният доход на член от семейството за предходния календарен месец да е в размер по-нисък или равен на 225 лв.

снимка: Община Габрово

Фондът разполага със средства, в размер на 30 000 лв. Целевите групи, които се подпомагат от него, са безработни, самоосигуряващи се лица, както и такива в неплатен отпуск.

Лицата, желаещи да кандидатстват за получаване на тази подкрепа, е необходимо да подадат заявление-декларация (по образец), като това може да стане лично в Център за информация и услуги на гражданите, при Община Габрово, чрез лицензиран пощенски оператор или по електронен път с квалифициран електронен подпис.

С критериите за подпомагане, образеца на заявлението за кандидатстване и с всички изискуеми, придружаващи документи може да се запознаете на сайта на Община Габрово – секция „КОВИД – 19“, Раздел „Общински социален фонд“, както и на място в Центъра за информация и услуги на гражданите в общинската администрация.

Община Габрово благодари за подкрепата на “Томбоу България” ООД, които изработиха и доставиха безвъзмездно ваучерите за целите на Фонд КОВИД-19.

Пълният списък с магазините, в които могат да се ползват ваучерите, предоставени от Фонда, можете да видите оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Шест положителни за КОВИД – 19 през последното денонощие

Published

on

Шест са новите положителни проби за коронавирус в област Габрово през последното денонощие. Това показват данните на на Министерството на здравеопазването, които са към вчерашна дата, 24 септември, цитирани днес от Регионалната здравна инспекция в Габрово.

Жена на 51 година от община Севлиево е сред потвърдените. Тя е хоспитализирана в Инфекциозното отделение на МБАЛ “Д-р Ст. Христов“ в Севлиево.

При 76-годишна жена от община Трявна също е установен КОВИД – 19. Жената е хоспитализирана в СБАЛББ – Габрово.

Останалите 4 случая са от община Габрово. Положителни проби са дали три жени на възраст 46 г., 51г., и 64 г., и един мъж на 71 г. Всички те провеждат домашно лечение и са поставени с предписание на задължителна 14-дневна домашна изолация.

Изготвени са и са връчени предписания до контактните лица на потвърдените случаи за задължителна 14-дневна домашна изолация.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Общината отпусна 5 000 лева за PCR лаборатория към МБАЛ „Д-р Тота Венкова“

Published

on

Община Габрово отпусна 5 000 лева за изграждане и оборудване на лаборатория за PCR-тестове към МБАЛ „Д-р Тота Венкова“. Това реши Общински съвет – Габрово, който одобри предложението за отпускане на целевата субсидия за болницата.

Ръководството на МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ в Габрово е обявило дарителска кампания за набиране на средства за изграждане и оборудване на лабораторията, в която вече са се включили Министерството на здравеопазването и фирма „Идеал стандарт“ – Видима.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Пренасочват 92 000 лева за ремонт по улиците „Радост“ и „Доспат“

Published

on

92 000 лева ще бъдат пренасочени за ремонт на ул.“Доспат“ и участъци от ул.“Радост“ в Габрово. Това стана ясно след вчерашното редовно заседание на Общински съвет – Габрово, чийто състав прие актуализация на Инвестиционната програма и на бюджета на Община Габрово за тази година.

Също в Инвестиционната програма на Общината ще се включи обект „Проект за „Архитектурно оформление на навигационна система на РЕМО Етър“ на стойност 33 000 лв. Средствата ще бъдат осигурени от собствените приходи на Музея.

Ще бъдат осигурени три броя компютърни конфигурации на обща стойност 2 400 лв. и 11 бр. преносими компютри на стойност 7 700 лв. за осигуряване на непрекъснат образователен процес на децата и младежите от ЦНСТ с увреждания, „Хризантема“ и „Мирни дни“, ЦНСТДМУППМГ, кв. Велчевци и ЦНСТ за деца без увреждания.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица