Свържи се с нас

Новини

Петъчен пазар в Севлиево ще има

Хоталич остава затворен.

Published

on

На заседанието на Общинския кризисен щаб вчера в Севлиево, бяха обсъдени мерките и организацията на контролните дейности, които следва да се предприемат в изпълнение на новите заповеди на министъра на здравеопазването.

Уточнен бе и алгоритъмът за взаимодействие между институциите при решаване на различни казуси, свързани с отпадане на някои от ограниченията и същевременното прилагане на противоепидемичните мерки срещу разпространението на коронавирус.

Служителите на РУ-Севлиево и Общински инспекторат ще извършват ежедневен контрол за спазване на противоепидемичните мерки от гражданите, съгласно Заповед №РД-01-247 от 01.05.2020 г., с която се отменя задължителното носене на маски и други предпазни средства на открити обществени места се посочва, че лицата, които се намират на открити обществени места (в т.ч. паркове, улици, автобусни спирки и др.) са длъжни да спазват изискването за социална дистанция и всички противоепидемични мерки, като при необходимост от контакт с други лица трябва да носят предпазна маска или друго средство, покриващо носа и устата.

Бяха разгледани и мерките, които следва да се приложат в изпълнение на заповедта на министъра на здравеопазването, с която се дава възможност за посещения на гражданите в национални паркове, природни паркове и други обособени места с паркова среда извън населените места, при стриктно спазване на досегашните противоепидемични мерки.

Хижите в района на общината не работят, с което не се създава предпоставка за посещаване от граждани при разходки из планината. Единодушно е становището на членовете на щаба, че за община Севлиево на този етап следва да остане в сила досегашната организация, въведена със заповед на кмета и позволяваща достъп на гражданите до двата парка в определен часови диапазон и по обособени маршрути.

Във връзка със заповедта на здравния министър, с която се разрешава възобновяването на дейността на заведения с тераси на открито, центровете за шофьорски курсове, практикуването на индивидуални спортове на открито и посещението на самостоятелни плувни комплекси и басейни, представителите в щаба на Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) и Районната здравна инспекция (РЗИ) уточниха, че в момента се подготвят указания и в следващите дни ще бъдат обходени всички обекти, заявили желание и отговарящи на условията за възобновяване на дейността при спазване на всички изисквания за дистанция, използване на предпазни средства и дезинфектанти от персонал и граждани.

Ще бъде изготвен списък с обектите, отговарящи на критериите за безопасност, който ще се предостави на РУ-Севлиево и на Общински инспекторат за осъществяване на контролните им функции – както по отношение спазване на противоепидемичните мерки в работещите обекти, така и за предотвратяването на нерегламентирано отваряне на заведения без разрешение от ОДБХ и РЗИ.

Ще бъде изискана информация от ДАИ за Учебните центрове в общината, които възнамеряват да възстановят дейността си и ще бъдат извършване активни проверки дали осигуряват спазването на мярката за социална дистанция и на всички противоепидемични мерки, в т. ч.: носене на защитни маски за лице, дезинфекция на използваните превозни средства и други съоръжения.

Щабът реши да отвори няколко обекта за спортуващите – тенис кортовете, лекоатлетическата писта на стадиона, мотополигона и велоалеята, която и в момента е част от маршрута за разходки на гражданите. Спортовете, посочени в министерската заповед, са лека атлетика, колоездене, тенис – при спазване на дистанция от най-малко 2,5 м между спортуващите.

Съществуващите фитнес и спортни площадки на открито остават затворени към момента. На този етап в Севлиево няма да бъдат отворени басейните в общината. На лицата, отговарящи за разрешените спортни обекти, ще се възложат организационно-контролни функции за времето, през което обектите ще се ползват от гражданите, при спазване на противоепидемичните мерки.

снимка: Община Севлиево

Възстановява се петъчният пазар, на който производители на земеделска продукция да предлагат стоката си директно на потребителите, съгласно заповедта на кмета от 13 март 2020 г., с ограничен достъп за външни търговци.

„Общински пазари – Севлиево“ ЕООД ще възобнови организирането и провеждането на пазарния ден, като осигури достъп на производители за времето от 8:00 часа до 14:00 часа. Разстоянията между щандовете ще бъдат по-големи, посетителите и търговците задължително трябва да са с лични предпазни средства и да спазват дистанция.

В сила остава досегашната организация, въведена със заповед на кмета и позволяваща достъп на гражданите до двата парка в определен часови диапазон и по обособени за целта маршрути.

Средновековният град и крепост „Хоталич“ остава затворен за посетители. Служители на Общински инспекторат и РУ – Севлиево ще организират и реализират охранителните мерки, и ще продължат с ежедневния контрол по спазване на противоепидемичните мерки от гражданите.

Общинският кризисен щаб призовава гражданите да спазват стриктно всички мерки, да бъдат отговорни към своето здраве и към здравето на останалите.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица