Свържи се с нас

Новини

МБАЛ – Габрово показа закупената или дарена апаратура (снимки)

Published

on

МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово представи закупената с дарителски средства или дарена медицинска апаратура, за справяне с епидемията от КОВИД – 19. Габровската болница избра да направи това през социалната мрежа.

снимка: МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово

Със средствата, постъпили от дарители, МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ продължава да обезпечава нуждата от извънредни мерки в болницата за справяне с кризата.

снимка: МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово

„Продължаваме набавяне и на нужните лични предпазни средства и дезинфектанти за персонала, и осигуряване на безопасното лечение на всички наши пациенти. Ръководството на лечебното заведение благодари на всички дарители и ще продължим да ви информираме за изразходените средства“, написаха на профила във фейсбук от лечебното заведение.

снимка: МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово

По решение на ръководството на болницата, в ред на получаване, бяха обявени дарителите само с фамилни имена и без размер на даренията, тъй като за здравната институция всеки жест на помощ е важен.

снимка: МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово

МБАЛ – Габрово благодари за паричните дарения до 16 април на: Г-жа Гъдева, г-н Христов, г-н Георгиев, г-жа Христова, г-н Добрев, г-жа Славчева, г-жа Ботева, г-жа Генчева, г-жа Стефанова, г-н Христов, „Ферексим“ ООД, „Подемкран“ АД, „Алфрида Пеев“, „Пътстрой Габрово“, ЕТ „Илва Ил. Йорданова“, съдии Окръжен съд , „Сървей Груп“ ЕООД.

снимка: МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово

Дарено е медицинско оборудване от „Пластформ“, осигурили аспиратор и ларингоскоп. „Импулс“ АД и „Паркове и озеленяване“ закупиха видеоларингоскоп, „Кока – кола Хеленик Ботълинг Къмпани България“ предоставиха 1 440 литра безалкохолни напитки, а „Нестле България“ – кафе и чай.

снимка: МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово

„Фирма Мак“ продължава да помага на болницата в Габрово със защитно облекло, от висок клас за многократна употреба. Господин Петър Петров направи лично дарение на хранителни продукти за целия дежурен персонал по Великденските празници.

снимка: МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово

Семейство Боевски предостави 5 кашона габровски пестил за здравните работници на лечебното заведение и то именно на професионалния им празник. Ресторант „Картал“ е в готовност да поеме вечерята на екипа, който ще остане постоянно на работа при хоспитализация на болен за интензивно лечение. Господин Иларионов чрез Ротари клуб дари съвременен клас компютърно оборудване.

снимка: МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово

„Бъдете здрави и останете вкъщи! Заедно ще се справим!“, споделиха още от МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

„Туристическа анимация“ в ПГТ „Пенчо Семов“

Published

on

ПРИЕМ
ЗА УЧЕБНА 2020/2021 ГОДИНА

Специалност: „Туристическа анимация“
Професия: Аниматор в туризма
⇒ Разширено изучаване на английски език.
⇒ Трета степен на професионална квалификация.
⇒ Професионална реализация на учениците е в сферата на туристическия бизнес – аниматор, организатор „Спортно-развлекателна дейност“, работа в бюра и агенции като организатор „Туристическо обслужване“, организатор „Екскурзии, мероприятия и информация“, завеждащ туристически бюра, екскурзии и информатор, рекламен агент и др.
⇒ Учениците придобиват необходимия опит и познания за стартиране и управление на самостоятелен бизнес.

Специфичната подготовка на специалност „Туристическа анимация“ дава възможност на учениците да усвояват не само теоретични знания, но и практически умения за работа в други сфери на туризма и хотелиерството като организацията на кухнята, ресторанта, хотела, както и знания и умения за технологията на екскурзоводското обслужване.

Курсът на обучение включва знания и умения по следните предметни области:
• туристическа анимация
• спортна и фолклорна анимация
• сценично поведение
• народни и модерни танци
• култура и национална идентичност
• екскурзоводско обслужване
• мениджмънт в туризма
• предприемачество
• гостоприемство в туристическата индустрия
• финанси и документиране
• безопасност и долекарска помощ
• организация и функциониране на хотела.

Национално състезание „Най-добър млад аниматор“
Грамота от Националното състезание „Най-добър млад аниматор“
Национално състезание „Най-добър млад аниматор“
Национално състезание „Най-добър млад аниматор“
Национално състезание „Най-добър млад аниматор“

Зареди още

Новини

Габрово продължава с протеста и тази вечер

Published

on

Габрово продължава с антиправителствения протест, с искане за оставката на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.

Протестната акция ще се проведе тази вечер, отново на площад „Възраждане“, а началният час е 18.00 часа.

Събитието се организира чрез социалната мрежа фейсбук. Това ще е втората демонстрация в Габрово.

Снощи на централния градски площад се проведе първият протест в нашия град, с искане оставка на правителството, който премина мирно и спокойно, с мотото за запазване на демокрацията в България.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

Топ 5 ползи от застраховането на жилище

Published

on

Притежаването на собствен дом е нещо прекрасно, но ако сте като повечето хора, вероятно не сте мислили много за застраховането му. Имотът е най-скъпата собственост на българина, но когато става дума за защита, той отстъпва място на автомобила. Повече от 70% от застраховките са за автомобилно застраховане.

Ето обаче ТОП 5 ползи от застраховането на жилище:

1. Предлага усещане за защита и сигурност Защитата на вашата собственост обхваща всички видове риск от щети, причинени от пожар, природни бедствия или други фактори. Той също така покрива риска от загуба в резултат на кражба или други престъпни действия.

2. Не е скъпо и повечето хора могат да си го позволят Имуществените застраховки варират между 40 и 200 лв. на година, в зависимост от покритите рискове. Следователно само с малък разход имотните ви активи са добре защитени.

3. Покрива временно място за престой Ако поради някаква причина, независеща от вас загубите дома си, определен тип застраховка може да ви предостави алтернативно място за престой или да ви компенсира таксата за наем на временното място.

4. Широкообхватно Освен основното си жилище, може да застраховате и прилежащи обособени структури, например гараж, навес, масивна ограда и т.н., както и строително-монтажни работи. Домашното имущество, електронното оборудване и друга лична собственост във вашия дом също подлежат на защита.

5. Лесно и бързо Сключването на застраховка става изключително лесно и отнема само няколко минути. Много от фирмите предлагат и застраховане онлайн.

Въпреки че повечето хора си мислят „Едва ли ще се случи на мен!“, рискът от загуби е възможен, а застраховката на собствеността успешно би минимизирала въздействието му.

Ако вече сте закупили жилище или тепърва Ви предстои, свържете се с нашите брокери. Всеки закупил имот с ГАРАНТ, получава до – 10 % отстъпка от Застрахователен брокер „Амарант“ – офис ЕСА.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица