Свържи се с нас

Новини

В Габрово създадоха организация за предстоящите празници

Published

on

Ръководството на Областната дирекция на МВР в Габрово съобщи, че е създадена необходимата организация за провеждането на предстоящите църковни празници – Цветница и Великден.

„Отправяме апел към всички граждани и жители на Областта, да останат по домовете си, заедно със своите семейства.“

Във връзка с обявеното извънредно положение в страната, тази година няма да бъде спазена църковната традиция за Цветница и в храмовете няма да се раздават върбови клонки. Обичайната за този християнски празник служба ще бъде извършена от църковните служители на 12 април (неделя) от 07:00 до 08:00 часа.

За да се предотврати евентуално предаване на зараза сред посетителите в църквите, свещниците ще бъдат изнесени пред храмовете, където желаещите могат да запалят своите свещички за здраве.

Пред храмовете ще се състоят и богослуженията за Великден. Онези от вас, които въпреки всичко решат да посетят службите, следва да спазват всички въведени мерки – да имат лични предпазни средства и да спазват социална дистанция поне от 1,5 м.

Църквите по селата ще останат затворени. Създадена е необходимата организация, както с органите на МВР, така и с общинските администрации. Към тях ще бъдат включени и доброволци.

През почивните дни ще се осъществява строг контрол на места, където обичайно при хубаво време се събират големи групи от хора. Контрол ще има и на пазарите.

Регионалният етнографски музей на открито „Етър“ не приема посетители на своята територия, спазвайки забраната, въведена заради разпространението на Ковид – 19. Поради същата причина за неопределено време не функционират и обектите в МАИР „Боженци“, както и къщите за гости, които музеят стопанисва.

Обособените на входно-изходни артерии на областния град КПП-та, охранявани от служители на ОДМВР – Габрово, ще продължават да осъществяват контролно-пропускателен режим при съществуващите към момента условия. Предвижда се изграждане на допълнителни КПП.

„Призоваваме ви, да не предприемате пътувания, които не са належащи и не са свързани с основателни и неотложни причини, различни от необходимост от полагане на труд, здравословни причини или завръщане на постоянен или настоящ адрес“, заявяват от ОДМВР – Габрово.

„Пожелаваме на вас и на вашите близки светли празници! Бъдете здрави! Останете вкъщи – спасете живот!“

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Изчезна катализаторът на кола пред блок Дунав

Published

on

Неизвестен извършител открадна катализаторът на кола, паркирана на обособен паркинг в района на блок Дунав в Габрово.

Престъплението е било извършено чрез използване на техническо средство за времето от 18.00 часа във вторник до около 07.30 часа в сряда, информираха от пресцентъра на полицията.

Собственик на автомобила е 45-годишен мъж от Габрово. По случая е образувано досъдебно производство, провеждащо се под надзора на прокуратурата.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Прибраха 18-годишен габровец заради канабис

Published

on

Полицията в Габрово установи и арестува 18-годишен местен жител, заради притежанието на наркотични вещества.

По информация на пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово той бил арестуван вчера, 3 юни, около 15.20 часа на ул.“Трети март“ в хода на специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с употреба и разпространение на наркотични вещества на територията на Габрово.

Полицейски служители извършили проверка на 18-годишния криминално габровец. При извършените процесуално-следствени действия те установили, че той придобил и държи в себе си полиетиленова „свивка“, съдържаща зелена суха листна маса.

Тя реагирала на наркотичното вещество канабис при проведения на място полеви наркотест. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Районна прокуратура – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Арбористи работиха по ясен в Градинката с мечето (снимки)

Published

on

снимка: Община Габрово

Днес, 4 юни, арбористи работиха в Габрово и направиха пълна диагностика на един ясен в Градинката с мечето, съобщиха от местната общинска администрация.

снимка: Община Габрово

Те предадоха част от своите знания на специалистите от отдел „Озеленяване“ към Общинско предприятие „Благоустрояване“ и дадоха съвети за още няколко дървета в градска среда.

снимка: Община Габрово

Арбористът е специалист, който поддържа и се грижи за дърветата в градска среда. Често използва алпинистко оборудване, което му позволява да достигне до много високите части, да огледа добре короната и да диагностицира евентуални проблеми.

снимка: Община Габрово

Арбористите разчитат езика на дърветата и със специална техника – резистограф и импулсен томограф, която им помага при диагностицирането на болести, дефицит на химични елементи, наличие на паразити, гниене и други.

снимка: Община Габрово
снимка: Община Габрово
снимка: Община Габрово
снимка: Община Габрово
снимка: Община Габрово
снимка: Община Габрово
снимка: Община Габрово
снимка: Община Габрово

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица