Свържи се с нас

Новини

Изписаха от болница единия от двамата с коронавирус в Габрово

Published

on

Вече е изписан първият положителен пациент с коронавирус в Габрово, обявиха от МБАЛ „Д-р Тота Венкова“. Другата пациентка е в подобрено общо състояние, но все още не е изписана. В габровското лечебно заведение не са доказани и не са на болнично лечение други пациенти с коронавирусна инфекция.

Отделението по Вътрешни болести на МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово не е под карантина и работи с обичайния си режим на работа.

Съобразявайки се спецификата на работа в условия на коронавирусна инфекция, отчитайки необходимостта от пълноценна храна и с цел ограничаване излизането на близки на лежащо болни пациенти от домовете ръководството на лечебното заведение е взело решение пациентите да получават два пъти в денонощието топла храна, като е увеличена и цената на храноден, съобразено с възможностите на лечебното заведение.

Близките могат да доставят храна и други необходими вещи на пациентите, като за тях на портиерната ще слиза член на екипа на съответното отделение като от болницата в Габрово умоляват всичко де е надлежно опаковано и надписано с имена на пациента, отделение, стая и легло.

Във връзка с това, че през нощта персоналът е в намален състав от МБАЛ – Габрово призовават това да се случва до 19.00 часа. „Благодарим на фирма „Вернада“ за дарението, като то е използвано за пациенти и дежурни екипи“, казаха от областната болница.

Copyright © 2020 GabrovoNews.bg

Продължава преструктурирането на лечебното заведение, с цел да се осигури качествено лечение на пациенти с коронавирусна инфекция при спазване на всички необходими противоепидемични мерки за пациенти и персонал.

„Ние сме тук заради вас , останете в къщи заради нас!“ Това е призивът на екипа на Инфекциозно отделение.

Както вече ви информирахме преместено изцяло е Отделението по хирургия и на неговото място е разкрит интензивен сектор и допълнителни инфекциозни легла.

С цел да се обезпечи спешната оперативна дейност в Отделение по анестезиология и интензивно лечение няма да бъдат настанявани пациенти с коронавирусни инфекции.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Любопитно

Започва ремонтът на моста край Дряновския манастир

Вижте как ще изглежда новото мостово съоръжение, свързващо Дряновския манастир и пещерата Бачо Киро.

Published

on

Мостът при Дряновския манастир беше разрушен от наводненията през юни месец миналата година.

След получено финансиране от страна на държавата и изготвяне на проект, съгласуван с всички институции, ремонтът ще започне в началото на юли месец.

Мостът, който свързва Дряновския манастир с пещерата „Бачо Киро“. Визуализация: Община Дряново

Кметът на Дряново Трифон Панчев представи визуализацията на проекта на моста, който свързва манастира с пещерата „Бачо Киро“ и туристическите маршрути в региона.

„Надявам се скоро хиляди туристи да посетят нашата прекрасна община и да си направят красиви снимки за спомен на новия мост“, сподели в социалната мрежа кметът Панчев.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Провериха басейна в Плачковци и неохраняемите водни площи

Published

on

Проверка по обезопасяване на басейна в Плачковци и неохраняемите водни площи бе извършена в средата на тази седмица.

Комисия в състав: председател – Михаил Йорданов Минчев – гл.специалист „ПБЗН” в Община Трявна и членове инсп.Донка Бойчева – Представител на РЗИ – Габрово, Тотка Христова Димитрова – Председател на ОбС на БЧК-Трявна, п.инсп. Владимир Георгиев – РУ Полиция – Трявна и инсп. инж.Стоян Рачев Стоянов – РС „ПБЗН”- Трявна, обходи открития градски басейн в Плачковци и възможните места за нерегламентирано къпане.

При проверката на басейна комисията не е установила нарушения. Той ще започне да функционира от събота, 6 юни, с разрешение на Комисията за водноспасителна дейност.

снимка: Община Трявна

Възможните места за нерегламентирано къпане са: водоемът в близост до SOS „Детско селище” – Трявна; микроязовир „ Трявна“; водната площ „Яза“; водната площ „Черпи вир“; и водна площ „Минкин бат“.

На посочените обекти има поставени табели, указващи забраната за къпане. Всички условия са спазени.

Дежурните екипи на полицията и специалистите по опазване на чистотата на териториите и контрол на общинските наредби към Община Трявна ще извършват по време на дежурство периодични проверки на бреговата ивица за направени нарушения. При констатиране на такива, ще бъдат налагани санкции на нарушителите.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Първо класиране за първокласниците приключи

Published

on

Триста петдесет и три деца са класирани на първо класиране за прием в първи клас в училищата на община Габрово, информираха от администрацията на кмета.

Тринадесет деца не са класирани, като причината за това е, че при кандидатстването е посочено само едно училище.

Обявените места за първокласници са 422. Резултатите от класирането може да видите оттук.

Записването в първи клас ще се проведе от 8 до 10 юни, а на 11 юни ще бъдат обявени свободните места за второ класиране.

Системата ще се отвори за регистрации на нови заявления на 12 юни. Във второ класиране могат да участват неучаствали в първо класиране деца и да бъдат редактирани заявления на некласираните на първо класиране.

Графикът на дейностите по приема можете да следите в линка.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица