Свържи се с нас

Новини

Заседава Общинският оперативен щаб в Трявна

Published

on

Кметът на Община Трявна Силвия Кръстева свика днес извънредно заседание на Общинския оперативен щаб. Поводът са новите мерки, наложени със заповед на Министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, както и решения, взети от Областния щаб.

снимка: Община Трявна

На заседанието присъстваха кметът на Община Трявна в качеството си на председател на щаба, зам.-кметът Марин Маринов, Михаил Минчев – главен специалист „ПБЗН“, председателят на Общински съвет Трявна Стефан Петров, кметът на кметство Плачковци Борислав Борисов, главен инспектор Станимир Петков – началник на РС „ПБЗН“, главен инспектор Николай Цанев – началник на РУ на МВР Трявна, д-р Татяна Станчева – управител на МБАЛ „Д-р Теодосий Витанов“, д-р Светла Модева – началник на ЦСМП – филиал Трявна и Веселин Иванов – управител на „Алекс“ ЕООД – една от фирмите, осъществяващи автобусен транспорт в общината.

снимка: Община Трявна

В рамките на заседанието членовете на Кризисния щаб обсъдиха заповедите, издадени от кмета на Община Трявна Силвия Кръстева и предвидените мерки на територията на община Трявна.

Председателят на Общински съвет Стефан Петров увери, че кметът има пълната подкрепа на общинските съветници за решенията, които взима и всички издадени заповеди и препоръки.

снимка: Община Трявна

Гл. инспектор Николай Цанев подчерта, че за да се осъществяват пътувания в областни градове като Габрово и Велико Търново например, е необходимо да се издаде служебна бележка от работодател, за да се удостовери целта на пътуването.

Целта е безцелните пътувания да бъдат ограничени и преустановени. Към момента 10 души на територията на община Трявна са поставени под карантина, като днес се очаква да пристигнат още трима.

снимка: Община Трявна

Получена е информация, че в сряда в Трявна пристига още едно лице, което също ще бъде поставено под карантина. Автобусния транспорт се осъществява по новата схема, определена след обявяване на извънредното положение.

снимка: Община Трявна

Веселин Иванов информира, че в момента транспортната фирма работи на загуба, но се прави всичко възможно курсовете да продължат да се осъществяват. Той докладва, че след новите мерки в посока Трявна – Габрово пътуват около 7 човека на курс, а в посока Трявна – Плачковци – около 11 човека.

снимка: Община Трявна

Шофьорите са оборудвани с всички необходими предпазни средства и се осъществява дезинфекция на превозното средство преди всяко пътуване. Бяха обсъдени мерки за преустановяване на злоупотребите в хранителни магазини и заведения за хранене.

Получени са сигнали за продажба на непакетирани хранителни стоки и кафе в град Плачковци. В тази връзка проверките, осъществявани от отговорните органи, се затягат.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Преминаваме към лятно часово време

Не забравяйте.

Published

on

В 03:00 часа сутринта на 29 март, неделя, ще преместим стрелките на часовника с 1 час напред, за да преминем към лятното часово време.

При това положение ще спим с 1 час по-малко, но в същото време ще се радваме и на бързото нарастване на деня.

Постепенно слънцето ще изгрява все по-рано и ще залязва по-късно, за да допринесе за пролетно-летните емоции по време на дългите слънчеви дни.

Според специалистите, за да ограничи стреса от промяната, човек трябва да почива повече, да пие повече вода и използва свободното си време за занимания, които наистина харесва и обича.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Продължават даренията към МБАЛ „Д-р Тота Венкова“

Published

on

Продължават даренията на физически лица и фирми към МБАЛ „Д-р Тота Венкова“. Общинският съвет в Габрово взе решение за дарение, в размер на 30 000 лева.

Народните представители Кристина Сидорова и Николай Сиракова са направили лични дарения на болницата. Българският лекарски съюз дари пакети за лекарите, подложени на карантина, които ще работят.

Има направено голямо дарение на парични средства от габровска фирма, която дарява средства на болницата за пореден път. Постъпили са парични дарения и от други фирми и физически лица на различна стойност.

Има лично дарение от габровски бизнесмен на аспиратор и ларингоскоп, друга фирма ще закупи седем реанимационни легла, фирма ще дари еднократни съдове и прибори за хранене, за да се спазват най-стриктни противоепидемични мерки.

В рамките на национална кампания ще бъдат дарени минерална вода и газирани напитки за пациентите и екипи на инфекциозно отделение, а габровски ресторант ще поеме приготвянето и доставка на храна на екипите в инфекциозно отделение, ако се наложи да бъдат в карантина, лекувайки пациенти от коронавирусна инфекция.

Получени бяха работни облекла и маски, дарени от футболиста Димитър Бербатов.

Габровска фирма, производител на цветя , е направила болницата по-пъстра и накара работещите в нея да се усмихнат на пъстрите цветя , които са един подранил подарък за предстоящия празник 7 април.

Ръководството на лечебното заведение благодари на всеки един дарител и заявява, че са благодарни на всяко едно дарение и благодарят за подкрепата и доверието. Всеки един дарител ще бъде уведомен как са похарчени дарените средства.

От МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ напомнят, че най- големият подарък за тях ще бъде ако заедно запазим живота и здравето на всеки един от нас ! Призовават – останете си вкъщи!

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Поръчайте любимото си ястие от Пицария „ТЕМПО“

Published

on

Скъпи клиенти, предвид въведеното в страната извънредно положение Ви информираме, че Пицария „ТЕМПО“ няма да работи.

Имате възможност да получите любимите си от Пицария „ТЕМПО“ ястия във Вашия дом, офис, работно място.

Телефон за поръчки:
066 806920,
+359 879 988019

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица