Свържи се с нас

Новини

МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ разполага с достатъчно респиратори

Published

on

МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово разполага с достатъчно респиратори, като само през последния месец ръководството на лечебното заведение е осигурило доставка на три нови дихателни апарата.

Към настоящия момент лечебното заведение има необходимите предпазни средства, консумативи, медикаменти и дезинфектанти, но при липса на възможност за регулярни доставки положението ще се усложни, тъй като разходът за предпазни облекла и консумативи е нараснал трикратно.

МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово е получила дарение от фирма „Мак“ на триста маски за многократна употреба. Първи доброволец се е включил в засилените мероприятия по пълна дезинфекция на болницата.

Към 19 март в болницата има двама пациенти с доказана коронавирусна инфекция, които са в добро общо състояние. Постъпил е един пациент с пневмония, на когото са взети изследвания за коронавирус и се чака резултат. Пациентът с пневмония е в средно увредено общо състояние, изолиран в инфекциозно отделение.

„Молим ви чуйте ни и запазете живота си и този на вашите близки! Останете си вкъщи, за да ограничим епидемията и да можем заедно да победим невидимия враг. Призоваваме ви всеки един от нас да стане пазител на човешкия живот. Чуйте призива за излизане само в крайна нужда! Oрганизирайте домакинството си така, че да не се налага да пазарувате всеки ден! Издигнете миенето на ръцете в култ и не забравяйте – 20 секунди със сапун! Дезинфекцирайте дръжките на вратите, копчетата в асансьора и електрическите ключове!“, призовават от МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово.

Болницата ще информират ежедневно за приетите пациенти с коронавирусна инфекция, тяхното състояние, нуждите на лечебното заведение от предпазни средства, доброволците и даренията.

Съгласно заповедите на министъра на здравеопазването и решенията на националния и областния щаб лечението на пациенти в тежко общо състояние, средно тежко и пациенти над 60-годишна възраст ще бъдат лекувани в отделение по инфекциозни болести и специално обособена част от Хирургично отделение.

Новосъздаденото звено е за прием на тежко болни пациенти, нуждаещи се от апаратна вентилация. Новото звено е обособено, за да има директна връзка с инфекциозно отделение и двете звена да бъдат напълно изолирани от другите пациенти и медицински персонал.

Ще се използва входа на инфекциозно отделение за болни пациенти и обслужващите го медицински екипи. По този начин лечебното заведение ще продължи да приема спешни пациенти във всичките си звена и да обслужва пациентите с онкологични заболявания и пациентите на хемодиализа.

снимки: МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Кола се удари в автобусна спирка в Габрово (снимки)

По чудо няма пострадали.

Published

on

Тежък пътен инцидент стана днес, 9 юли, в района на Шиваров мост в Габрово, научи от свои отлично осведомени източници „Габрово Нюз“. Лек автомобил „Ситроен“ се удари в автобусната спирка, която е в посока центъра.

Цяло чудо е, че няма пострадали или ранени хора, тъй като произшествието е станало във време, когато обикновено повечето хора се прибират от работа и използват градския транспорт. Катастрофата се е случила малко преди 17.00 часа.

Водачът на автомобила, който по неофициална информация е възрастен мъж, се е движел по ул.“Капитан Дядо Никола“, завивайки наляво към кръговото кръстовище.

По неизвестни засега причини е изгубил контрол над управляваната от него кола, която е „прелетяла“ през тротоара, оставяйки диря след себе си от масло, и се е блъснал автобусната спирка, където за щастие не е имало граждани, чакащи автобус от обществения транспорт.

На мястото веднага се отзова екип на полицията, който описа щетите, извърши оглед на произшествието и взе отношение по инцидента, видя репортер на „Габрово Нюз“, посетил мястото на катастрофата, минути след настъпването й.

Взетата проба за алкохол на водача е отрицателна. Той е бил транспортиран до МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово, където да бъде прегледан. Контактен е. Пътувал е сам в автомобила. Вероятно е използвал обезопасителен колан. Въздушната възглавница на автомобила се е задействала.

Причините и механизмът на възникване на пътнотранспортното са в процес на установяване. Екип на „Пътна полиция“ посети и обслужи по служебен ред произшествието. Очаквайте още подробности по случая на по-късен етап.

*Снимки: Copyright © 2020 GabrovoNews.bg

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

Публично обсъждане на отчета за касово изпълнение на Бюджет 2019

Published

on

Председателят на Общински съвет – Габрови и кметът на Габрово канят жителите, юридически лица, представители на средствата за масово осведомяване, граждански сдружения, общински съветници, ръководители на бюджетни звена и други заинтересовани лица, да вземат участие в публично обсъждане на отчета за касовото изпълнение на бюджета за 2019 г. на Община Габрово.

Събитието ще се проведе следващия четвъртък, 16 юли, от 17.30 часа в Ритуална зала на Община Габрово.

Материалите са на разположение в Центъра за информация и услуги на гражданите в сградата на общинската администрация на хартиен носител. Можете да ги намерите оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Затварят за движение ул.“Скобелевска“ в петък

Published

on

Copyright © 2020 GabrovoNews.bg

В петък, 10 юли, във връзка със строително-ремонтни работи в района, в рамките на работния ден, временно ще бъде затворена за движение ул. „Скобелевска“, в участъка от хотел Балкан до ул. „Съзаклятие“.

Самата ул. „Съзаклятие“ ще бъде достъпна за движение. Считано от 08.30 часа до приключване на ремонтите работи, движението на автобусите от масовия градски транспорт, преминаващи по ул. „Скобелевска“ и пл. Възраждане, ще бъде пренасочено по ул. „Юрий Венелин“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица