Свържи се с нас

Новини

Преустановяват разглеждането на всички видове наказателни дела

Published

on

Със заповед на административния ръководител – председател на Окръжен съд – Габрово от днес, 16 март, издадена по повод обявеното от Народното събрание на Република България извънредно положение и във връзка с решение на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет от 15 март, в Окръжен съд – Габрово се преустановява разглеждането на всички видове наказателни дела.

Дела няма да се разглеждат периода на обявеното извънредно положение, с изключение на делата, свързани с разглеждане на мерки за неотклонение задържане под стража, мерки за защита на пострадал, разпит на обвиняем или свидетел пред съдия, прилагане на принудителни медицински мерки и други, изрично посочени в заповедта наказателни производства, включително – въззивни наказателни дела с обвинение по чл. 355 от НК за нарушаване на наредба, издадена против разпространяването или появяването на заразителна болест по хората.

За същия период се преустановява разглеждането и на всички видове граждански и търговски дела, с изключение на такива за упражняване на родителски права (само относно привременни мерки); дела по Закона за защита от домашно насилие (само относно заповед за незабавна защита или изменение на същата, както и в случаите на отхвърляне на молбата за защита); дела за допускане на обезпечение по бъдещ и висящ иск и други, изрично упоменати в заповедта на административния ръководител.

Всички останали дела, извън посочените ще се отсрочат за определени дати след края на обявеното извънредно положение, но преди съдебната ваканция за настоящата година.

Забранява се достъпът в съдебната сграда на граждани – страни по дела, вещи лица, преводачи, адвокати и всички други лица, освен призованите по допустимите за разглеждане дела.

Няма да се образуват дела по входираните книжа, иницииращи съдебни дела, с изключение на изрично упоменатите в Заповедта производства. Подаването на всякакъв вид документи трябва да се извършва по пощата или по електронен път на електронните адреси: justice@court-gbr.com, gabrovo-os@justice.bg или delovodstvo-osg@court-gbr.com.

Справките по дела ще се извършват само по телефоните на служба „Деловодство“ – 066 811 109 и служба „Съдебни секретари“ 066 811 115 или по електронен път на обявените по-горе електронни адреси.

Призоваването и изпращането на съобщения за делата, които ще се разглеждат през периода на извънредното положение, ще се извършват по телефон или по електронен път.

Съдиите ще работят по обявените за решаване дела дистанционно, като изготвените съдебни актове ще се предават и резултатите по тях ще се вписват в срочните книгите след отпадане на извънредното положение.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Преминаваме към лятно часово време

Не забравяйте.

Published

on

В 03:00 часа сутринта на 29 март, неделя, ще преместим стрелките на часовника с 1 час напред, за да преминем към лятното часово време.

При това положение ще спим с 1 час по-малко, но в същото време ще се радваме и на бързото нарастване на деня.

Постепенно слънцето ще изгрява все по-рано и ще залязва по-късно, за да допринесе за пролетно-летните емоции по време на дългите слънчеви дни.

Според специалистите, за да ограничи стреса от промяната, човек трябва да почива повече, да пие повече вода и използва свободното си време за занимания, които наистина харесва и обича.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Продължават даренията към МБАЛ „Д-р Тота Венкова“

Published

on

Продължават даренията на физически лица и фирми към МБАЛ „Д-р Тота Венкова“. Общинският съвет в Габрово взе решение за дарение, в размер на 30 000 лева.

Народните представители Кристина Сидорова и Николай Сиракова са направили лични дарения на болницата. Българският лекарски съюз дари пакети за лекарите, подложени на карантина, които ще работят.

Има направено голямо дарение на парични средства от габровска фирма, която дарява средства на болницата за пореден път. Постъпили са парични дарения и от други фирми и физически лица на различна стойност.

Има лично дарение от габровски бизнесмен на аспиратор и ларингоскоп, друга фирма ще закупи седем реанимационни легла, фирма ще дари еднократни съдове и прибори за хранене, за да се спазват най-стриктни противоепидемични мерки.

В рамките на национална кампания ще бъдат дарени минерална вода и газирани напитки за пациентите и екипи на инфекциозно отделение, а габровски ресторант ще поеме приготвянето и доставка на храна на екипите в инфекциозно отделение, ако се наложи да бъдат в карантина, лекувайки пациенти от коронавирусна инфекция.

Получени бяха работни облекла и маски, дарени от футболиста Димитър Бербатов.

Габровска фирма, производител на цветя , е направила болницата по-пъстра и накара работещите в нея да се усмихнат на пъстрите цветя , които са един подранил подарък за предстоящия празник 7 април.

Ръководството на лечебното заведение благодари на всеки един дарител и заявява, че са благодарни на всяко едно дарение и благодарят за подкрепата и доверието. Всеки един дарител ще бъде уведомен как са похарчени дарените средства.

От МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ напомнят, че най- големият подарък за тях ще бъде ако заедно запазим живота и здравето на всеки един от нас ! Призовават – останете си вкъщи!

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Поръчайте любимото си ястие от Пицария „ТЕМПО“

Published

on

Скъпи клиенти, предвид въведеното в страната извънредно положение Ви информираме, че Пицария „ТЕМПО“ няма да работи.

Имате възможност да получите любимите си от Пицария „ТЕМПО“ ястия във Вашия дом, офис, работно място.

Телефон за поръчки:
066 806920,
+359 879 988019

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица