Свържи се с нас

Крими

Съдят банда от трима, „брали“ желязо. Тарторът с 14 присъди

Районна прокуратура – Габрово предаде на съд трима за кражби на метални части от тъкачен цех

Published

on

Районната прокуратура в Габрово предаде на съд трима за кражби на метални части от тъкачен цех. Обвинението срещу тях е за това, че за периода 2 до 5 януари т.г., в Габрово, Б.В., при условията на опасен рецидив, Й. А. и М. А., при условията на продължавано престъпление, след предварителен сговор, в немаловажен случай, отнели чужди движими вещи – 1 858 кг. отпадъчно дебело желязо на обща стойност 510,55 лв., от бивш тъкачен цех, без съгласието на собственика, с намерение противозаконно да ги присвоят.

Обвиняемите живеели в близост до сграда, в която се помещавал бившият тъкачен цех. Той не работел от години, но в него се съхранявали голямо количество различни резервни метални части от желязо и чугун за тъкачните машини.

Обвиняемият Б. В. бил влизал в тъкачния цех и вземал различни вещи, поради което познавал разположението на сградата. На 2 януари той предложил на двамата си авери, с инициали Й.А. и М. А., заедно да отидат в цеха и да откраднат различни метални вещи, които послед да предадат за скрап.

Така тримата отишли до сградата и влезли вътре. Напълнили няколко чувала с металните части, с тегло от 427 кг. Чувалите отнесли и скрили в задната част на сградата, в която живеели.

На следващата сутрин продали желязото в пункт за метални отпадъци. Същата вечер, на 3 януари, отново отишли до цеха и взели метални детайли, с общо тегло 817 кг., които също предали за скрап.

На 5 януари, за трети път извършили кражба на метални части, този път с общо тегло 614 кг, и ги предали за вторични суровини.

Обвиняемият Б. В. е вече осъждан. Има 14 присъда за извършени кражби. По искане на прокуратурата той е с взета мярка за неотклонение задържане под стража.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Задържаха под стража рецидивист след кражба

Published

on

Съдът уважи искане на Районната прокуратура в Габрово, като взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на рецидивист за извършена кражба от частен имот. Делото се гледа чрез видеовръзка по скайп, между съдебната зала и задържаното лице и адвоката му в помещение на ареста.

Прокуратурата е привлякла С.Е. в качеството на обвиняем по досъдебно производство за това, че в периода от 18 до 20 март, от имот в габровското село Малини, при условията на опасен рецидив, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот, чрез използване на техническо средство. Крадецът отнел чужди движими вещи – 180 метра ел. проводници и един меден котел, без съгласието на собственика с намерение противозаконно да ги присвои.

Съдът прие доводите на прокуратура, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че С. Е. е извършил престъплението, за което е предвидено наказание лишаване от свобода от 3 до 15 години.

Съществува реална опасност лицето да се укрие и да извърши ново престъпление, поради което взе мярка за неотклонение задържане под стража. Определението на съда подлежи на обжалване пред ОС – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Първи случай на избягал от домашна карантина

Published

on

Първи случай на човек в област Габрово, поставен под домашна карантина, който наруши Закона. Това е 45-годишна жена от севлиевското село Петко Славейков, която е трябвало да остане вкъщи по предписание на РЗИ – Габрово, но не се съобразила с това.

Случаят е от вчера, 25 март, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово. Тогава, около 15.00 часа при извършена проверка на адреса й, полицейски служители не успели да открият поставената под наблюдение жена.

Органите на реда установили, че дамата напуснала дома си, с което нарушила предписанието и осъществила състава на чл.355, ал.2, вр. ал.1 от Наказателния кодекс, за което се предвижда наказание лишаване от свобода до 5 години и глоба от 10 000 до 50 000 лв.

Разследването по случая се провежда под надзора на Районната прокуратура в Севлиево.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Трима малолетни окрадоха тараба на пазара в Габрово

Published

on

Полицията в Габрово установи трима малолетни ученици, извършили кражба на сумата от 150 лева от търговска маса за продажба на зеленчуци, в района на Централния кооперативен пазар в града.

Престъплението е било извършено на 15 март. Малко повече от седмица по-късно необмислената им постъпка била разкрита от местните криминалисти. Материалите по преписката ще бъдат изпратени по компетентност на Районната прокуратура в Габрово.

Архив, Copyright © GabrovoNews.bg

37-годишен старозагорец пък бе хванат да кара без шофьорска книжка, информират още от пресцентъра на полицията по отношение на криминалната хроника за днешния ден.

Мъжът бил спрян от полицейски служители в Плачковци вчера, 24 март, около 11.00 часа, в района на кръстовището между улиците „Планинец“ и „Бузлуджа“ в града.

При извършената проверка катаджиите установили, че той управлявал колата без задължителното свидетелство за управление на моторно превозно средство.

При извършената справка в информационните масиви на МВР полицаите разбрали, че нарушението било извършено в срока на изтърпяване на принудителна административна мярка за временно отнемане на свидетелството.

След приключване на работата по случая, материалите ще бъдат изпратени на Районна прокуратура – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица