Свържи се с нас

Новини

Габрово отбеляза 142 години от Освобождението (снимки)

Published

on

снимка: Бояна Пенчева

Националният празник на България, 3 март, бе тържествено отбелязан в Габрово. Честванията на Освобождението от турско робство започнаха на Братската могила до църквата „Успение Богородично“, където Негово Високопреосвещенство Великотърновският метрополит Григорий и габровски свещеници отслужиха панихида.

снимка: Бояна Пенчева

Пред паметта на загиналите за Свободата на България руски офицери и войници се преклониха и поднесоха цветя народните представители Кристина Сидорова и Николай Сираков, областният управител на Габрово Невена Петкова, председателят на Общински съвет – Габрово Климент Кунев, кметът на Габрово Таня Христова, зам.-кметът Мария Йозова, общински съветници, Женското благотворително дружество „Майчина грижа“, представители на военното окръжие и граждани.

снимка: Бояна Пенчева

Дядо Григорий припомни, че преди дни беше отбелязана 150-годишнината на Българската екзархия и подчерта ролята на църквата в националноосвободителните борби. Великотърновският метрополит говори за вярата, идеалите, стрежема към свобода, паметта и ценностите, които трябва да бъдат предавани на младите хора и идни поколения.

снимка: Бояна Пенчева
снимка: Бояна Пенчева

След панихидата, отслужена на Братската могила, официалните лица и граждани се отправиха към площад „Възраждане“, където под музикалния съпровод на Духовия оркестър кметът на Габрово тържествено издигна националното знаме.

снимка: Бояна Пенчева
снимка: Бояна Пенчева
снимка: Бояна Пенчева
снимка: Бояна Пенчева

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Преминаваме към лятно часово време

Не забравяйте.

Published

on

В 03:00 часа сутринта на 29 март, неделя, ще преместим стрелките на часовника с 1 час напред, за да преминем към лятното часово време.

При това положение ще спим с 1 час по-малко, но в същото време ще се радваме и на бързото нарастване на деня.

Постепенно слънцето ще изгрява все по-рано и ще залязва по-късно, за да допринесе за пролетно-летните емоции по време на дългите слънчеви дни.

Според специалистите, за да ограничи стреса от промяната, човек трябва да почива повече, да пие повече вода и използва свободното си време за занимания, които наистина харесва и обича.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Продължават даренията към МБАЛ „Д-р Тота Венкова“

Published

on

Продължават даренията на физически лица и фирми към МБАЛ „Д-р Тота Венкова“. Общинският съвет в Габрово взе решение за дарение, в размер на 30 000 лева.

Народните представители Кристина Сидорова и Николай Сиракова са направили лични дарения на болницата. Българският лекарски съюз дари пакети за лекарите, подложени на карантина, които ще работят.

Има направено голямо дарение на парични средства от габровска фирма, която дарява средства на болницата за пореден път. Постъпили са парични дарения и от други фирми и физически лица на различна стойност.

Има лично дарение от габровски бизнесмен на аспиратор и ларингоскоп, друга фирма ще закупи седем реанимационни легла, фирма ще дари еднократни съдове и прибори за хранене, за да се спазват най-стриктни противоепидемични мерки.

В рамките на национална кампания ще бъдат дарени минерална вода и газирани напитки за пациентите и екипи на инфекциозно отделение, а габровски ресторант ще поеме приготвянето и доставка на храна на екипите в инфекциозно отделение, ако се наложи да бъдат в карантина, лекувайки пациенти от коронавирусна инфекция.

Получени бяха работни облекла и маски, дарени от футболиста Димитър Бербатов.

Габровска фирма, производител на цветя , е направила болницата по-пъстра и накара работещите в нея да се усмихнат на пъстрите цветя , които са един подранил подарък за предстоящия празник 7 април.

Ръководството на лечебното заведение благодари на всеки един дарител и заявява, че са благодарни на всяко едно дарение и благодарят за подкрепата и доверието. Всеки един дарител ще бъде уведомен как са похарчени дарените средства.

От МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ напомнят, че най- големият подарък за тях ще бъде ако заедно запазим живота и здравето на всеки един от нас ! Призовават – останете си вкъщи!

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Поръчайте любимото си ястие от Пицария „ТЕМПО“

Published

on

Скъпи клиенти, предвид въведеното в страната извънредно положение Ви информираме, че Пицария „ТЕМПО“ няма да работи.

Имате възможност да получите любимите си от Пицария „ТЕМПО“ ястия във Вашия дом, офис, работно място.

Телефон за поръчки:
066 806920,
+359 879 988019

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица