Свържи се с нас

Новини

Защо кметът оттегли предложението за „синята зона“ в Габрово?

Published

on

Върнах за доработване обхвата на зоните за платено паркиране, за да бъде обсъден с хората, живеещи в тях, заяви кметът на Габрово Таня Христова, цитирана от нейната администрация по отношение на оттеглянето на предложението, свързано с определяне на зони за платено паркиране.

Целта е то да бъде доработено и подложено на по-широко обсъждане с гражданите, които живеят в обхвата на зоните.

„Ще пристъпим към множество срещи и дискусии с идеята да информираме всички граждани, които живеят в зоните, предвидени за платено паркиране. Това, което предстои е да бъдат определени райони, които да обхванат всички хора, живеещи в зони за платено паркиране и да регламентират статута им в зоната. Този процес предстои, за това си позволих да върна предложението за доработване“, каза кметът на Габрово след оттеглянето на предложението от дневния ред на заседанието на местния парламент.

Предстоящите промени няма да възпрепятстват работа на репатриращия автомобил, който ще работи на територията на целия град, уточниха от ОП „Паркиране и репатриране“, отново цитирани от кметската администрация.

Съвместен екип служители на ОП „Паркиране и репатриране“ и ОД на МВР – Габрово ще следи за спазване на Закона за движение по пътищата, като нарушителите ще бъдат отстранявани принудително, чрез репатриращия автомобил.

До окончателното определяне на обхвата на зоните за платено паркиране в Габрово, платените паркинги в централата градска част отново ще заработят като такива, а всички служители на ОП „Паркиране и репатриране“ ще бъдат ангажирани с тяхното обслужване и с дейността на репатриращия екип, категорични са от Общината.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

2 коментара

2 Comments

 1. ???

  02.03.2020 at 16:04

  И защо не го направихте досега???

 2. Ненко

  04.03.2020 at 15:36

  Какво толкова ще обсъждате с хората още малко референдум ще направите – дали да има синя зона или не… Толкова неща направихте без да се допитвате до хората, повечето от тях грешни и дори престъпни! В София да не би някой да е питал хората за синята и зелената зона? Прави се наредба гласува се определя се зоната и се работи!

  Как ще коментирате това, че шефа на ОП Паркинги и репатриране взема над една година заплата без да му работи предприятието и един ден? Как ще коментирате и това, че има назначена администрация и обслужващ персонал, които също не работи а взема заплати? Вземат се от нашите пари – обсъдете това с гражданите!

  За мен причината е, че просто нямате готовност за нищо!

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Преминаваме към лятно часово време

Не забравяйте.

Published

on

В 03:00 часа сутринта на 29 март, неделя, ще преместим стрелките на часовника с 1 час напред, за да преминем към лятното часово време.

При това положение ще спим с 1 час по-малко, но в същото време ще се радваме и на бързото нарастване на деня.

Постепенно слънцето ще изгрява все по-рано и ще залязва по-късно, за да допринесе за пролетно-летните емоции по време на дългите слънчеви дни.

Според специалистите, за да ограничи стреса от промяната, човек трябва да почива повече, да пие повече вода и използва свободното си време за занимания, които наистина харесва и обича.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Продължават даренията към МБАЛ „Д-р Тота Венкова“

Published

on

Продължават даренията на физически лица и фирми към МБАЛ „Д-р Тота Венкова“. Общинският съвет в Габрово взе решение за дарение, в размер на 30 000 лева.

Народните представители Кристина Сидорова и Николай Сиракова са направили лични дарения на болницата. Българският лекарски съюз дари пакети за лекарите, подложени на карантина, които ще работят.

Има направено голямо дарение на парични средства от габровска фирма, която дарява средства на болницата за пореден път. Постъпили са парични дарения и от други фирми и физически лица на различна стойност.

Има лично дарение от габровски бизнесмен на аспиратор и ларингоскоп, друга фирма ще закупи седем реанимационни легла, фирма ще дари еднократни съдове и прибори за хранене, за да се спазват най-стриктни противоепидемични мерки.

В рамките на национална кампания ще бъдат дарени минерална вода и газирани напитки за пациентите и екипи на инфекциозно отделение, а габровски ресторант ще поеме приготвянето и доставка на храна на екипите в инфекциозно отделение, ако се наложи да бъдат в карантина, лекувайки пациенти от коронавирусна инфекция.

Получени бяха работни облекла и маски, дарени от футболиста Димитър Бербатов.

Габровска фирма, производител на цветя , е направила болницата по-пъстра и накара работещите в нея да се усмихнат на пъстрите цветя , които са един подранил подарък за предстоящия празник 7 април.

Ръководството на лечебното заведение благодари на всеки един дарител и заявява, че са благодарни на всяко едно дарение и благодарят за подкрепата и доверието. Всеки един дарител ще бъде уведомен как са похарчени дарените средства.

От МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ напомнят, че най- големият подарък за тях ще бъде ако заедно запазим живота и здравето на всеки един от нас ! Призовават – останете си вкъщи!

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Поръчайте любимото си ястие от Пицария „ТЕМПО“

Published

on

Скъпи клиенти, предвид въведеното в страната извънредно положение Ви информираме, че Пицария „ТЕМПО“ няма да работи.

Имате възможност да получите любимите си от Пицария „ТЕМПО“ ястия във Вашия дом, офис, работно място.

Телефон за поръчки:
066 806920,
+359 879 988019

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица