Свържи се с нас

Новини

Защо кметът оттегли предложението за „синята зона“ в Габрово?

Published

on

Върнах за доработване обхвата на зоните за платено паркиране, за да бъде обсъден с хората, живеещи в тях, заяви кметът на Габрово Таня Христова, цитирана от нейната администрация по отношение на оттеглянето на предложението, свързано с определяне на зони за платено паркиране.

Целта е то да бъде доработено и подложено на по-широко обсъждане с гражданите, които живеят в обхвата на зоните.

„Ще пристъпим към множество срещи и дискусии с идеята да информираме всички граждани, които живеят в зоните, предвидени за платено паркиране. Това, което предстои е да бъдат определени райони, които да обхванат всички хора, живеещи в зони за платено паркиране и да регламентират статута им в зоната. Този процес предстои, за това си позволих да върна предложението за доработване“, каза кметът на Габрово след оттеглянето на предложението от дневния ред на заседанието на местния парламент.

Предстоящите промени няма да възпрепятстват работа на репатриращия автомобил, който ще работи на територията на целия град, уточниха от ОП „Паркиране и репатриране“, отново цитирани от кметската администрация.

Съвместен екип служители на ОП „Паркиране и репатриране“ и ОД на МВР – Габрово ще следи за спазване на Закона за движение по пътищата, като нарушителите ще бъдат отстранявани принудително, чрез репатриращия автомобил.

До окончателното определяне на обхвата на зоните за платено паркиране в Габрово, платените паркинги в централата градска част отново ще заработят като такива, а всички служители на ОП „Паркиране и репатриране“ ще бъдат ангажирани с тяхното обслужване и с дейността на репатриращия екип, категорични са от Общината.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

2 коментара

2 Comments

 1. ???

  02.03.2020 at 16:04

  И защо не го направихте досега???

 2. Ненко

  04.03.2020 at 15:36

  Какво толкова ще обсъждате с хората още малко референдум ще направите – дали да има синя зона или не… Толкова неща направихте без да се допитвате до хората, повечето от тях грешни и дори престъпни! В София да не би някой да е питал хората за синята и зелената зона? Прави се наредба гласува се определя се зоната и се работи!

  Как ще коментирате това, че шефа на ОП Паркинги и репатриране взема над една година заплата без да му работи предприятието и един ден? Как ще коментирате и това, че има назначена администрация и обслужващ персонал, които също не работи а взема заплати? Вземат се от нашите пари – обсъдете това с гражданите!

  За мен причината е, че просто нямате готовност за нищо!

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Кола се удари в автобусна спирка в Габрово (снимки)

По чудо няма пострадали.

Published

on

Тежък пътен инцидент стана днес, 9 юли, в района на Шиваров мост в Габрово, научи от свои отлично осведомени източници „Габрово Нюз“. Лек автомобил „Ситроен“ се удари в автобусната спирка, която е в посока центъра.

Цяло чудо е, че няма пострадали или ранени хора, тъй като произшествието е станало във време, когато обикновено повечето хора се прибират от работа и използват градския транспорт. Катастрофата се е случила малко преди 17.00 часа.

Водачът на автомобила, който по неофициална информация е възрастен мъж, се е движел по ул.“Капитан Дядо Никола“, завивайки наляво към кръговото кръстовище.

По неизвестни засега причини е изгубил контрол над управляваната от него кола, която е „прелетяла“ през тротоара, оставяйки диря след себе си от масло, и се е блъснал автобусната спирка, където за щастие не е имало граждани, чакащи автобус от обществения транспорт.

На мястото веднага се отзова екип на полицията, който описа щетите, извърши оглед на произшествието и взе отношение по инцидента, видя репортер на „Габрово Нюз“, посетил мястото на катастрофата, минути след настъпването й.

Взетата проба за алкохол на водача е отрицателна. Той е бил транспортиран до МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово, където да бъде прегледан. Контактен е. Пътувал е сам в автомобила. Вероятно е използвал обезопасителен колан. Въздушната възглавница на автомобила се е задействала.

Причините и механизмът на възникване на пътнотранспортното са в процес на установяване. Екип на „Пътна полиция“ посети и обслужи по служебен ред произшествието. Очаквайте още подробности по случая на по-късен етап.

*Снимки: Copyright © 2020 GabrovoNews.bg

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

Публично обсъждане на отчета за касово изпълнение на Бюджет 2019

Published

on

Председателят на Общински съвет – Габрови и кметът на Габрово канят жителите, юридически лица, представители на средствата за масово осведомяване, граждански сдружения, общински съветници, ръководители на бюджетни звена и други заинтересовани лица, да вземат участие в публично обсъждане на отчета за касовото изпълнение на бюджета за 2019 г. на Община Габрово.

Събитието ще се проведе следващия четвъртък, 16 юли, от 17.30 часа в Ритуална зала на Община Габрово.

Материалите са на разположение в Центъра за информация и услуги на гражданите в сградата на общинската администрация на хартиен носител. Можете да ги намерите оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Затварят за движение ул.“Скобелевска“ в петък

Published

on

Copyright © 2020 GabrovoNews.bg

В петък, 10 юли, във връзка със строително-ремонтни работи в района, в рамките на работния ден, временно ще бъде затворена за движение ул. „Скобелевска“, в участъка от хотел Балкан до ул. „Съзаклятие“.

Самата ул. „Съзаклятие“ ще бъде достъпна за движение. Считано от 08.30 часа до приключване на ремонтите работи, движението на автобусите от масовия градски транспорт, преминаващи по ул. „Скобелевска“ и пл. Възраждане, ще бъде пренасочено по ул. „Юрий Венелин“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица