Свържи се с нас

Новини

Първи стъпки в графичния дизайн за ученици от СУ „Отец Паисий“

Published

on

Осмокласници, обучаващи се в специалността „Графичен дизайн”, професия „Графичен дизайнер” в СУ „Отец Паисий“ – Габрово бяха на гости при професионалистите от местна фирма, специализирана в ситопечатните технологии.

снимка: СУ „Отец Паисий“ – Габрово

Изключително любезните домакини предоставиха възможност на учениците да се докоснат на практика до тънкостите на графичния дизайн. Бъдещите графични дизайнери се включиха в процеса на изработване на щампа върху тениска, плакат, стикери, надпис на химикалка, прилагайки наученото от тях по учебния предмет Рисунка, типаж и анимация.

снимка: СУ „Отец Паисий“ – Габрово

Посещението бе насочено към кариерното ориентиране на учениците и представянето на възможностите за професионална реализация. В тази връзка ще бъдат реализирани още съвместни дейности с фирми, участие в национални конкурси и състезания, Ден на отворените врати, демонстрации и изложби.

снимка: СУ „Отец Паисий“ – Габрово

Тези събития са включени в годишния календар на събитията за популяризиране на професионалното образование и обучение. И през учебната 2020/ 2021 година в СУ „Отец Паисий“ – Габрово предстои прием на ученици след завършено основно образование в специалностите „Графичен дизайн”, професия „Графичен дизайнер” и „Строителство и архитектура“, професия „Строителен техник“.

снимка: СУ „Отец Паисий“ – Габрово

Подробна информация за приема може да се намери на адрес: www.souotecpaisii.com и на място в училището. Обучението и в двете специалности се осъществява при непрекъснато взаимодействие с фирми от двата бранша, като по този начин учениците прилагат на практика усвоените знания и умения.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Търсиха наркотици около училищата в Севлиево

Published

on

Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с употреба и разпространение на наркотични вещества в и около училищата, е била проведена през миналата седмица на територията на Севлиево.

В хода акцията са били проверени 202 моторни превозни средства, 366 души, шест училищни дворове и три градски парка.

В резултат на полицейските действия са установени двама извършители на престъпления по линия „наркотици“, срещу които са образувани наказателни производства, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Две жени от Габрово са с КОВИД – 19

Published

on

Две жени от Габрово са новите два потвърдени случая на КОВИД – 19 за областта. Едната е на 37 години, а другата – на 48 г. Тези данни към 6 юли изнесоха днес за медиите от Регионалната здравна инспекция.

37-годишната жена е контактна на потвърден случай на коронавирус. Хоспитализирана е в Инфекциозното отделение на МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово и към момента е в добро общо състояние, без симптоми на вирусната инфекция.

48-годишната габровка към момента жената е в добро общо състояние, без симптоми на КОВИД – 19. Изготвено и връчено й е предписание за задължителна 14-дневна домашна изолация и лечение.

Екип от Дирекция „Надзор на заразните болести“ е предприел незабавно епидемиологично проучване в двете огнища на инфекция, уточняват още от РЗИ – Габрово. Изготвени са и връчени предписания до контактните лица на потвърдените случаи, за задължителна 14-дневна домашна изолация.

Взет е носогърлен смив за изследване за КОВИД-19 от близки контактни лица на потвърдените случаи и е извършена организация за транспортиране на пробите до НРЛ „Грип и ОРЗ“ към НЦЗПБ София.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

50-годишна дама наду дрегера „като за световно“

Published

on

Безразсъдно пияна 50-годишна жена от Габрово бе хваната зад волана да шофира с почти 2 промила алкохол.

„Налятата до козирката“ дама остана без книжка за много дълъг период и ще получи солидна парична глоба, след като вчера, 6 юли, вечерта, около 17.30 часа бе спряна от екип на полицията, патрулиращ в района на кръстовището за дряновското село Скалско.

Погубилата разсъдък от алкохол шофьорка веднага била изобличена в нарушението щом свалила прозореца на автомобила си, за да предостави документите си за проверката, тъй като от нея се разнасяли силни миризми, навяващи на мисълта, че е имало употреба.

Видимо изглеждащата в неадекватно състояние, полюлявайки се и хълцукайки, „жената под градус“ надула дрегера, а отчетеният резултат потвърдил, че органите на реда не грешали в преценката си за нейното изпробване.

Дисплеят на техническото средство изписал резултат от 1,96 промила алкохол в количеството издишан въздух, които подпечатали лишаването й от правоспособност и изобщо не й попречили да седне да кара.

По случая е образувано бързо производство за управление на моторно превозно под въздействие на алкохол, като след приключване на работата, материалите ще бъдат изпратени на Районната прокуратура в Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица