Свържи се с нас

Новини

Събират подписка за референдум срещу еврото и в Габрово

Published

on

В петък, 28 февруари, от 12.30 часа на централната пешеходна улица „Радецка“ в Габрово ще се проведе кампания, във връзка с организация на подписката в подкрепа на предложенията, залегнали в националния референдум срещу еврото и за реалното участие на народа в управлението на държавата в съответствие с предвиденото в Конституцията на Република България и демократичните стандарти на Венецианската комисия.

Новината за „Габрово Нюз“ съобщи Росен Миленов, Председател на Инициативния комитет за провеждане на национален референдум.

Кампанията се организира от Инициативен комитет, който обикаля няколко градове в страната, сред които и Габрово, с основното искане – да бъде запазен българският лев, а страната ни да не влиза във валутния механизъм и да не приема еврото, докато средната работна заплата у нас не достигне средното равнище в Европейския съюз.

Подписи ще се събират и за това българският народ да може да инициира национални референдуми по всички въпроси от компетентността на Народното събрание, без ограничение, както и задължителен национален референдум да се инициира с минимум 50 000 подписа на граждани с избирателни права, събирани в продължение на не повече от 4 месеца.

Предложението за национален референдум да бъде приемано с обикновено мнозинство на гласувалите, независимо от това колко избиратели са участвали в референдума, така както резултатът от политическите избори се приема независимо от броя на гласувалите в тях, е друг основен въпрос.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

1 Comment

1 Comment

  1. Вечният екскурзиант

    28.02.2020 at 9:33

    „….и да не приема еврото, докато средната работна заплата у нас не достигне средното равнище в Европейския съюз….“.За да достигне средната заплата до равнище от Европейския съюз,трябва да се минимизират разходите за тези, които лапат преди и след труда на работника за негова сметка….Да се увеличи производителността на труда,което да не означава да се работи през пръсти.И да се реализира произведеното на пазара, независимо на кой.АЗ СЪМ ЗА ТОВА, ЕВРОТО ДА БЪДЕ ВЪВЕДЕНО И В БЪЛГАРИЯ.Защото аз като пътувам из Европата, трябва да сменям евро на излизане и после еврото обратно в лева на влизане от което губя, за да мога да си го харча и тук.А така, ако имам евро, ще мога да си го харча из цяла Европа.Докато вие си държите на измъчения български лев,тези, които харчат в евро ще си бъдат много по-добре от вас.

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Община Севлиево: Спазвайте противоепидемичните мерки и си остане вкъщи!

Published

on

Във връзка с разпространението на коронавируса у нас и предотвратяване на разрастването на епидемията, Община Севлиево призовава жителите да спазват ограниченията, наложени със Заповед на министъра на здравеопазването от 12 март, с която се удължава срокът на всички противоеоидемични мерки до 12 април, включително.

Припомняме, че разходките в парковете са забранени, а достъпът до всички паркове на територията на общината е ограничен.

На пейките има предупредителни надписи, че там се разпространява зараза, а съоръженията за деца са недостъпни.

снимка: Община Севлиево

Всички граждани трябва максимално да се самоизолират, а при необходимост от храни или медикаменти – трябва да спазват дистанция от поне 1,5 м по между си и да не се допуска струпване на хора.

Във всички търговски обекти са сложени предупредителни табели, а на земята са очертани указателни линии.

Община Севлиево се обръща към жителите с призив да не се изкушават от топлото време за разходки навън, а да спазват изолацията, за да преминем възможно най-бързо през тази криза и да се върнем към нормалния си начин на живот.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Една проба за коронавирус в Трявна е отрицателна

Published

on

Днес, 30 март, се състоя заседание на Общинския оперативен щаб в Трявна. Повод за извънредното заседание е удълженият срок на противоепидемичните мерки, във връзка с обявеното извънредно положение на територията на Република България.

снимка: Община Трявна

Бяха обсъдени мерките, които са предприети на територията на Община Трявна. Управителят на МБАЛ „Д-р Теодосий Витанов“ д-р Татяна Станчева информира, че през миналата седмица е изпратена за изследване една проба със съмнение за коронавирус, която е отрицателна.

снимка: Община Трявна

Като основен проблем бе подчертано струпването на много хора на едно място, особено през почивните дни.

снимка: Община Трявна

Екипите на трененската полиция са реагирали своевременно на подадени сигнали от граждани. Набелязани са участъците в градовете Трявна и Плачковци, където се забелязва най-голямо струпване на хора. Тези райони ще бъдат проверявани и в случай на нарушение, вече ще бъдат налагани и глоби.

снимка: Община Трявна

От Община Трявна припомнят, че гражданите могат да подават сигнали, в случай че станат свидетели на нарушение на мерките, денонощно на телефон 067762494, както и в рамките на работния ден на телефон 067762496.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Общинският съвет подкрепи финансови облекчения

Published

on

Общинският съвет в Габрово подкрепи предложението на кмета на града, с което ще се облечи финансовата тежест на лицата, пряко засегнати от въведеното извънредно положение.

Местният парламент гласува решението, според което няма да се начисляват наеми/такси на определени категории наематели/ползватели на общинска собственост, информираха от администрация на кмета.

В допълнение през 2020 г. отстъпка 5 на сто ще се прави на лицата, предплатили до 30 юни такса битови отпадъци за цялата година.

Облекченията ще бъдат в сила до отмяна на забраната за упражняване на съответните дейности.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица