Свържи се с нас

Новини

Тайните, които карат отворената връзка да работи

Published

on

Независимо дали си бил в отворена връзка от няколко години ли чак сега нещата стават сериозни. Темата за отворените връзки е напълно непозната. Тя може да се превърне в завистлива бъркотия много бързо. Затова трябва на определите основни правила в това поле. Но това не значи, че отворените връзки не работят. Експертите казват, че всички здрави отворени взаимоотношения имат нещо общо, което е взаимно съгласувано на основните правила. Така че, ако обмисляте да създадете отворена връзка, ето няколко тайни, които ще ви помогнат тя да проработи.

• Задайте ограничения

Необходимо е да знаете какво е и какво не е удобно за вас. Помислете, ако искате отворена връзка, искате ли вие и вашият партньор да имате сексуални отношения? Вашият партньор би ли одобрил, ако ти излезеш с ескорт в София за да задоволиш всяка фантазия, която имаш? Ще ти бъде ли комфортно, ако гаджето на твоя партньор дойде на гости в дома ти? Ти трябва да вземеш предвид всичко това. Увери се, че си се запознал с това, което ти харесва и с това, което те кара да се чувстваш неудобно. След това, задайте ограничения. Това ще помогне на вашата отворена връзка да прогресира спокойно. Имайте предвид, че правилата ще се променят. Въпреки това главната картина дава спокойствие.

• Увери се, че и двамата сте на една страница.

В случай, че ти и твоя партньор нямате интерес от отваряне на нещата, вие сте обречени от самото начало. Необходимо е да се увериш, че и двамата сте на една и съща страница. В случай, че партньорът ти не иска да бъде в отворена връзка, нещата няма да проработят. Съвсем естествено е да имаш съмнения и страх от отворена връзка, но трябва да си честен и да кажеш на партньора си как се чувстваш по въпроса. Също така е необходимо да преценяваш и проверяваш как стоят нещата редовно.

• Не намесвайте друга хора в решенията

Ако други хора правят различни планове за това как ще стане и как ще трябва да реагирате, това ще се превърне в пълна катастрофа. Това ще стане, защото другите хора могат да определят ограничения за вас и вашия партньор, бе да преценят как ще се чувствате. Поради тази причина не трябва да слушате другите, когато вземате каквото и да е решение.

• Поддържайте редовни проверки

Имай предвид, че комуникацията е ключът към вашата отворена връзка. Без това няма да можете да говорите за това как се чувствате. А когато това се случи, започвате да се чувствате задушени във връзката. Тогава и ще започнете да се държите завистливо, това може да създаде много драма.

В случай че мистерията води до безпокойство във връзката ви, трябва да си направите календар, за да се подсигурите, че всички сте на една страница. Колкото по-организирано е, толкова по-малък е шансът за недоразумение.

Въпреки всичко, отворената връзка не е нещо, с което всички са комфортни и това е нормално. Каквото и решение да вземете, вие трябва да сте добре с него.

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Новини

Костадин Костадинов и Даниел Петров ще се срещнат с жители на Дряново

Published

on

Председателят на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов, заедно с народния представител от Габрово Даниел Петров, ще проведат отворена среща с жителите на Дряново.

Тя ще се състои на 23 април, вторник, от 18.00 часа в конферентната зала на Бутиков хотел ВСК „Кентавър“.

На срещата ще бъде обсъдена актуалната политическа обстановка, предстоящите избори.

Присъстващите ще имат възможността да споделят идеи и да задават въпроси на лидера на „Възраждане“ и габровския депутат.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица