Свържи се с нас

Новини

Цветан Косев беше отличен на „Пожарникар на годината“

Published

on

На тържествена церемония, състояла се в петък, 7 февруари, в София в зала 6 на Националния дворец на културата бяха връчени наградите от 25-то издание на Националния конкурс „Пожарникар на годината 2019“.

Съгласно регламента, титлата „Пожарникар на годината“ се присъжда в четири раздела за държавни служители на ръководна, изпълнителска и младши изпълнителска длъжност, от които победители и подгласници, работещи в съответното направление на дейност.

За поредна година служител от РДПБЗН – Габрово бе отличен в заключителния етап на конкурса в Раздел „Б“ – „Пожарникар на годината“ от направление „Пожарогасителна и спасителна дейност“, победител за младши изпълнителска длъжност е младши експерт Цветан Първанов Косев от РСПБЗН-Габрово.

Цветан Косев към настоящия момент изпълнява задълженията на командир на екип в РСПБЗН-Габрово. Притежава отличен професионален опит и знания. През 2019 г. мл. експерт Цветан Първанов Косев е взел участие при ликвидирането на 16 пожара с материални загуби, 47 пожара без материални загуби, 4 аварийно-спасителни дейности и в оказване на 34 бр. технически помощи.

Цветан Косев участва в операцията по спасяването на 23 март миналата година на парапланерист , който при полет с парапланер пропада и се закача на отвесните скали в землището на дряновското село Иглика. Мл. експ. Цветан Косев, чрез използване на алпийски способ, лично стига до пострадалия, осигурява го към собственото си въже и заедно с гл. инсп. Радослав Стефанов от РДПБЗН-Габрово осъществяват безопасното му сваляне от скалата.

След оказване на първа помощ го пренасят до екипа на ЦСМП-Дряново. На 14 октомври м.г. възниква пожар в къща, намираща се в габровското село Велковци. При пристигане на местопроизшествието, служителите от ІII-та ДС заварват да гори покрива на къщата и прилепена до нея пристройка.

При извършеното разузнаване установяват, че на втория етаж от къщата има човек, собственика на имота, а изходът е блокиран от пожара. Мл. експ. Цветан Косев и мл. инсп. Даниел Лолев чупят прозорец на една от стаите на втория етаж, стигат до човека, който е в съзнание, но в неадекватно състояние, през прозореца го евакуират и го предават на пристигналия екип на ЦСМП.

В рамките на проведената церемония по връчване на отличията „Пожарникар на годината-2019“ бе организиран и благотворителен търг с рисунките на победителите за 2019 г. от международния конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата”. Със събраните средства ще бъдат подпомогнати деца на загинали или пострадали служители от ГДПБЗН.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Благотворителен базар за 4-годишната Мария

Published

on

Благотворителен базар в подкрепа на 4-годишната Мария от Габрово ще се проведе в събота, 29 февруари, от 10.00 до 18.00 часа в Спортна зала „Орловец“.

Инициативата е на Габровски майки даряват надежда.

„Заповядайте да купите мартенички за вашите семейства и колеги! Включете се в Благотворителната ни акция!

На базара ще има и доста други неща, изработени от децата на Габрово, които те ни дариха, за да помогнат на Мария…

Едно габровско дете на 4 години, което има нужда от вашата подкрепа! Благодарим ви, добри хора!“

От Габровски майки даряват надежда

Зареди още

Новини

Работна среща за винетките при областния

На работна среща при областния управител бяха обсъден предложения на общините за изваждане на участъци от републиканската пътна мрежа от списъка на републиканските пътища, за които се събира винетна такса

Published

on

Кметовете на общините и директорът на Областно пътно управление – Габрово проведоха работна среща при областния управител Невена Петкова, по време на която бяха обсъдени искания за изваждане на участъци от републиканската пътна мрежа от списъка на републиканските пътища, за които се събира винетна такса.

снимка: Областна администрация – Габрово

Всички те са категорични, че търсят начини да защитят интересите на живеещите на територията на съответната община. Ето защо на днешната работна среща, бяха коментирани в детайли конкретни предложения на кметовете, които следва да изпратят до Агенция „Пътна инфраструктура“.

снимка: Областна администрация – Габрово

В случай че исканията им бъдат удовлетворени ще се сключи споразумение между АПИ и съответната община, като трябва да е ясно, че текущата поддръжка на пътищата, за които са отпаднали винетните такси в рамките на общината, както и зимното поддържане на тези участъци ще става за сметка на АПИ с дофинансиране от общинските бюджети – уточни директорът на ОПУ – Габрово.

снимка: Областна администрация – Габрово

По време на срещата бяха коментирани и конкретни финансови параметри за ремонт и поддръжка, както и за зимно почистване на различните видове пътища, на годишна база.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Деца се докоснаха до миналото чрез технологиите

Kак съвременните технологии помагат на децата по-лесно да разберат миналото?

Published

on

Вълнуващ ден в Дечковата къща имаха учениците от клуб „Традиции и ценности“ при ОУ „Неофит Рилски“, с ръководител Анатолий Антов.

снимка: Община Габрово

Любознателните деца посетиха музейния обект и видяха как съвременните технологии могат да помогнат на младите хора по-лесно да разберат миналото.

След виртуалния тур учениците с интерес разгледаха експозицията и с трепета на изследователи откриваха културните ценности, които вече са видели с очилата за виртуална реалност и такива, които са пропуснали.

снимка: Община Габрово

На тръгване всички получиха подарък – образователното помагало, създадено по проекта „Неформално образование в ревитализирана музейна среда“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица