Свържи се с нас

Новини

Читател пита: Докога ВиК-аварии по Водния цикъл?

Published

on

„Докога ще търпим да бъдем подложени на тормоз, в резултат на ВиК-аварии, там където е минал Водният цикъл на Габрово?“ Отговор на този въпрос потърси читател на „Габрово Нюз“, който ни изпрати снимки, направени тази сутрин, и своя коментар по отношение на проблем с извираща под асфалтовата настилка на бул.“Априлов“ вода.

„Вдигнаха данъците. Не почистиха на време улиците на Габрово при последния снеговалеж, а сега за огромно съжаление ще стоим и без вода, докато аварията не бъде отстранена, чиито натрупани водни загуби ще бъдат начислени в нашите сметки и ще трябва ги платим от джоба си. Недопустимо е, там където подмениха старата водопреносна мрежа с нова по Водния цикъл и положиха изцяло нов асфалт, да ставаме свидетели на такива гледки, свързани с аварии след аварии и разкопки, говорещи сами по себе си за некадърност“, коментира читателят, чиято сдържаност вече е изчерпана и пожелал да дадем гласност проблема.

По думите му сегашната ВиК-авария е само на метри от мястото или вероятно на същото, където минава главният водопровод, който през 2012 година даде дефект и наводни бул.“Априлов“, в частта му пред бившия машинен завод, а водната маса стигна чак до Централната поща. Ремонтните дейности тогава, чиито следи са видими и до днес, тъй като асфалтът бе нарязан, за да се отстрани проблемът, наложиха незабавното разкопаване на пътната настилка и преустановяване водоподаването на голям район на Габрово.

Бликналата на повърхостта сега вода от дълбините под бул.“Априлов“ е заледила частично дясната лента в посока центъра, което прави мястото изключително опасно, с предпоставки за катастрофи и инциденти, тъй като температурите вечер, през нощта и рано сутрин са ниски, алармира още читателят.

Зоната на теча е сигнализирана с оранжеви конуси, предупреждаващи шофьорите на автомобили да бъдат внимателни и да се престроят в лявата лента, за да преминат покрай ВиК-аварията, установи незабавната репортерска проверка на екип на „Габрово Нюз“. За жалост обаче пилеенето на безценния воден ресурс можеше да се види в часовете преди обед и с невъоръжено око, тъй като водата продължаваше да се стича по булеварда.

Пред представител на медията граждани не скриха огорчението си от ситуацията и недоумявайки за пореден път подложиха на съмнение качеството на вложените по Водния цикъл материали, и най-голямата инвестиция от последните години в Габрово. Те с неудоволствие прогнозираха, че отново ще им се наложи да трошат автомобилите си по дупки и да стоят без вода.

Изпращайте ни Вашите сигнали за всякакви нередности на редакционната ни поща: info@gabrovonews.bg, на страницата ни във фейсбук, или на телефон: +359 878 993 779, а ние ще ги правим публично достъпни до широката общественост.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Благотворителен базар за 4-годишната Мария

Published

on

Благотворителен базар в подкрепа на 4-годишната Мария от Габрово ще се проведе в събота, 29 февруари, от 10.00 до 18.00 часа в Спортна зала „Орловец“.

Инициативата е на Габровски майки даряват надежда.

„Заповядайте да купите мартенички за вашите семейства и колеги! Включете се в Благотворителната ни акция!

На базара ще има и доста други неща, изработени от децата на Габрово, които те ни дариха, за да помогнат на Мария…

Едно габровско дете на 4 години, което има нужда от вашата подкрепа! Благодарим ви, добри хора!“

От Габровски майки даряват надежда

Зареди още

Новини

Работна среща за винетките при областния

На работна среща при областния управител бяха обсъден предложения на общините за изваждане на участъци от републиканската пътна мрежа от списъка на републиканските пътища, за които се събира винетна такса

Published

on

Кметовете на общините и директорът на Областно пътно управление – Габрово проведоха работна среща при областния управител Невена Петкова, по време на която бяха обсъдени искания за изваждане на участъци от републиканската пътна мрежа от списъка на републиканските пътища, за които се събира винетна такса.

снимка: Областна администрация – Габрово

Всички те са категорични, че търсят начини да защитят интересите на живеещите на територията на съответната община. Ето защо на днешната работна среща, бяха коментирани в детайли конкретни предложения на кметовете, които следва да изпратят до Агенция „Пътна инфраструктура“.

снимка: Областна администрация – Габрово

В случай че исканията им бъдат удовлетворени ще се сключи споразумение между АПИ и съответната община, като трябва да е ясно, че текущата поддръжка на пътищата, за които са отпаднали винетните такси в рамките на общината, както и зимното поддържане на тези участъци ще става за сметка на АПИ с дофинансиране от общинските бюджети – уточни директорът на ОПУ – Габрово.

снимка: Областна администрация – Габрово

По време на срещата бяха коментирани и конкретни финансови параметри за ремонт и поддръжка, както и за зимно почистване на различните видове пътища, на годишна база.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Деца се докоснаха до миналото чрез технологиите

Kак съвременните технологии помагат на децата по-лесно да разберат миналото?

Published

on

Вълнуващ ден в Дечковата къща имаха учениците от клуб „Традиции и ценности“ при ОУ „Неофит Рилски“, с ръководител Анатолий Антов.

снимка: Община Габрово

Любознателните деца посетиха музейния обект и видяха как съвременните технологии могат да помогнат на младите хора по-лесно да разберат миналото.

След виртуалния тур учениците с интерес разгледаха експозицията и с трепета на изследователи откриваха културните ценности, които вече са видели с очилата за виртуална реалност и такива, които са пропуснали.

снимка: Община Габрово

На тръгване всички получиха подарък – образователното помагало, създадено по проекта „Неформално образование в ревитализирана музейна среда“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица