Свържи се с нас

Новини

Ледени висулки на Обхода на Габрово вещаят опасности и беди

Published

on

Ледени висулки на чисто новия мост на Обходния път на Габрово вещаят опасности за живота и здравето на хората, живеещи под съоръжението в квартал Велчевци и преминаващите в района. Това сигнализира до „Габрово Нюз“ местен жител, алармирал за проблема.

Гражданинът, изпратил своя сигнал до представители на държавни, общински институции и медии, изразява надежда, че след като бъде дадена публичност на проблема ще се вземат мерки, преди да пострада някой.

Ледените висулки, застрашаващи живота и здравето на гражданите

По думите му чисто новият мост над квартал Велчевци в Габрово, част от обхода на града, е опасен за живота на живеещите и минаващите под него при зимни условия, тъй като се оказва, че конструкцията на съоръжението е проектирана по такъв начин, че всичката вода от пътното платно да се оттича встрани от моста, образувайки при студено време огромни ледени шушулки.

Те висят над жилищните постройки и над натоварена улица, по която ежедневно преминават стотици автомобили, пешеходци, деца и велосипедисти.

„Показаните на снимките шушулки се образуваха само за два дни и продължават да растат. Въпрос на време е да натежат достатъчно или времето да се затопли, и да започнат да падат върху главите и покривите на хората, и преминаващите автомобили“, коментира авторът на сигнала.

Ледените висулки, застрашаващи живота и здравето на гражданите

Освен това при снеготопене мостът започва да капе от всички страни, което допълнително заледява пътното платно за движение под себе си, а точно там се намира ключово кръстовище, през което преминават всички жители на квартала.

„Да не говорим какво се случва с дворовете на хората отдолу. Просто недоумявам как е възможно да се допусне такава проектантска недомислица. Да не говорим, че шумозаглушаващите панели в началото на моста изобщо не обхващат периметъра на жилищните сгради и това нарушава обещанията на всички институции, че живущите наоколо няма да страдат от шума, когато трафикът по моста бъде пуснат. Говори се, че са спестени пари от самия проект“, коментира още той в сигнала си.

Ледените висулки, застрашаващи живота и здравето на гражданите

Човекът моли да се публикуват техническите изисквания на проекта, за да се провери дали всичко е изпълнено както трябва и най-вече да се вземат спешни мерки за осигуряване безопасността на моста, живеещите и преминаващите под него, както и за неговото адекватно обезшумяване.

Чрез настоящата публикация Новинарски портал за Габрово и региона „Габрово Нюз“ изразява надежда, че ще бъде обърнато внимание на проблема, а компетентните органи и институции ще се задействат преди да е настъпило някое неприятно събитие, свързано със здравето и живота на гражданите. Нашата медия ще продължи да следи случая.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

1 Comment

1 Comment

  1. Иван Серафимов

    07.02.2020 at 16:49

    Преди време писах, ама да се повторя. Не знам кой е този идиот, разрешил построяване на мост над обитавани домове?!

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Благотворителен базар за 4-годишната Мария

Published

on

Благотворителен базар в подкрепа на 4-годишната Мария от Габрово ще се проведе в събота, 29 февруари, от 10.00 до 18.00 часа в Спортна зала „Орловец“.

Инициативата е на Габровски майки даряват надежда.

„Заповядайте да купите мартенички за вашите семейства и колеги! Включете се в Благотворителната ни акция!

На базара ще има и доста други неща, изработени от децата на Габрово, които те ни дариха, за да помогнат на Мария…

Едно габровско дете на 4 години, което има нужда от вашата подкрепа! Благодарим ви, добри хора!“

От Габровски майки даряват надежда

Зареди още

Новини

Работна среща за винетките при областния

На работна среща при областния управител бяха обсъден предложения на общините за изваждане на участъци от републиканската пътна мрежа от списъка на републиканските пътища, за които се събира винетна такса

Published

on

Кметовете на общините и директорът на Областно пътно управление – Габрово проведоха работна среща при областния управител Невена Петкова, по време на която бяха обсъдени искания за изваждане на участъци от републиканската пътна мрежа от списъка на републиканските пътища, за които се събира винетна такса.

снимка: Областна администрация – Габрово

Всички те са категорични, че търсят начини да защитят интересите на живеещите на територията на съответната община. Ето защо на днешната работна среща, бяха коментирани в детайли конкретни предложения на кметовете, които следва да изпратят до Агенция „Пътна инфраструктура“.

снимка: Областна администрация – Габрово

В случай че исканията им бъдат удовлетворени ще се сключи споразумение между АПИ и съответната община, като трябва да е ясно, че текущата поддръжка на пътищата, за които са отпаднали винетните такси в рамките на общината, както и зимното поддържане на тези участъци ще става за сметка на АПИ с дофинансиране от общинските бюджети – уточни директорът на ОПУ – Габрово.

снимка: Областна администрация – Габрово

По време на срещата бяха коментирани и конкретни финансови параметри за ремонт и поддръжка, както и за зимно почистване на различните видове пътища, на годишна база.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Деца се докоснаха до миналото чрез технологиите

Kак съвременните технологии помагат на децата по-лесно да разберат миналото?

Published

on

Вълнуващ ден в Дечковата къща имаха учениците от клуб „Традиции и ценности“ при ОУ „Неофит Рилски“, с ръководител Анатолий Антов.

снимка: Община Габрово

Любознателните деца посетиха музейния обект и видяха как съвременните технологии могат да помогнат на младите хора по-лесно да разберат миналото.

След виртуалния тур учениците с интерес разгледаха експозицията и с трепета на изследователи откриваха културните ценности, които вече са видели с очилата за виртуална реалност и такива, които са пропуснали.

снимка: Община Габрово

На тръгване всички получиха подарък – образователното помагало, създадено по проекта „Неформално образование в ревитализирана музейна среда“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица