Свържи се с нас

Новини

Корнелия Нинова в Яворец: Здравето на хората е най-важно!

Published

on

Здравето на всеки, независимо от партийните му пристрастия, е най-важното! Здравето няма партийност и цвят. Това заяви в габровското село Яворец председателят на БСП Корнелия Нинова, която заедно с народния представител Кристина Сидорова се срещнаха с кмета и жители на населеното място, по повод недоволството на местните от плановете за разширяване на съществуващ цех за преработване на отпадъци.

Copyright © 2019 GabrovoNews.bg

Жителите на Яворец негодуват заради заявено инвестиционно намерение на италиански предприемач, посочил, че за преработката на отпадъци ще се използва питейна вода, а отпадната ще се излива в реката.

Според хората това създава опасност както за качеството, така и за количеството на водата, а Яворец е изправено пред екологична катастрофа. Друг проблем за местните е, че самият цех, където и в момента има складирани бали с боклук, се намира едва на 340 метра от къщите.

Copyright © 2019 GabrovoNews.bg

„От красива държава, с чиста природа, ни превърнаха в бунище на чужди отпадъци. Не само тук, но и на други места в България се складират и преработват отпадъци. Управляващи, спрете да давате разрешения за това. Искаме чист въздух, вода и храна за българите”, заяви Нинова.

Председателят на БСП бе категорична, че парламентарната група на левицата ще изисква и настоява правителството да предприеме незабавни мерки инвестиционното намерение край Яворец да не случи, за да бъде избегнат екологичният проблем.

„Настояваме и за пълен преглед на местата за преработване на отпадъци в цялата страна. Сметищата в много общини са цъкащи екологични бомби, тъй като са препълнени, а строителството на нови клетки вече е закъсняло“, коментира още Корнелия Нинова.

Copyright © 2019 GabrovoNews.bg

Според нея темата, свързана с екологията, чистотата на въздуха, водата и храната, която консумираме, излиза на дневен ред в обществото.

Местните са готови с реакция и събират подписка против инвестиционното намерение, която да внесат в Министерството на околната среда и водите. Нинова увери, че БСП застава до хората от село Яворец и ще се бори със средствата на политиката екологичната катастрофа да бъде избегната.

Copyright © 2019 GabrovoNews.bg

По думите на председателя на левицата ВиК- секторът в България е в катастрофално състояние.

Copyright © 2019 GabrovoNews.bg

„Тук, в Яворец, разбрах от жителите, че се очертава подобен проблем на този в Перник. Ако се подава питейна вода за този индустриален обект, както е правено в Перник, намалява количеството безценен воден ресурс за населението и хората ще трябва да минат на режим“, коментира още Нинова, според която това върви успоредно с несправедливото решение за увеличение цената на водата.

Лидерът на социалистите информира, че 330 000 души в България са на режим, но има реална опасност този брой да се повиши. Нинова визира Шумен и други населени места в страната, изправени пред режим на водоподаването.

Copyright © 2019 GabrovoNews.bg

След срещата си и разговора с хората Корнелия Нинова, заедно с народния представител Кристина Сидорова, общинския председател Здравко Кънчев, областния председател на БСП Николай Григоров и кмета на Яворец Коьо Коев посетиха местната църква и съществуващия цех за преработване на отпадъци.

Copyright © 2019 GabrovoNews.bg

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Новини

„Туристическа анимация“ в ПГТ „Пенчо Семов“

Published

on

ПРИЕМ
ЗА УЧЕБНА 2020/2021 ГОДИНА

Специалност: „Туристическа анимация“
Професия: Аниматор в туризма
⇒ Разширено изучаване на английски език.
⇒ Трета степен на професионална квалификация.
⇒ Професионална реализация на учениците е в сферата на туристическия бизнес – аниматор, организатор „Спортно-развлекателна дейност“, работа в бюра и агенции като организатор „Туристическо обслужване“, организатор „Екскурзии, мероприятия и информация“, завеждащ туристически бюра, екскурзии и информатор, рекламен агент и др.
⇒ Учениците придобиват необходимия опит и познания за стартиране и управление на самостоятелен бизнес.

Специфичната подготовка на специалност „Туристическа анимация“ дава възможност на учениците да усвояват не само теоретични знания, но и практически умения за работа в други сфери на туризма и хотелиерството като организацията на кухнята, ресторанта, хотела, както и знания и умения за технологията на екскурзоводското обслужване.

Курсът на обучение включва знания и умения по следните предметни области:
• туристическа анимация
• спортна и фолклорна анимация
• сценично поведение
• народни и модерни танци
• култура и национална идентичност
• екскурзоводско обслужване
• мениджмънт в туризма
• предприемачество
• гостоприемство в туристическата индустрия
• финанси и документиране
• безопасност и долекарска помощ
• организация и функциониране на хотела.

Национално състезание „Най-добър млад аниматор“
Грамота от Националното състезание „Най-добър млад аниматор“
Национално състезание „Най-добър млад аниматор“
Национално състезание „Най-добър млад аниматор“
Национално състезание „Най-добър млад аниматор“

Зареди още

Новини

Габрово продължава с протеста и тази вечер

Published

on

Габрово продължава с антиправителствения протест, с искане за оставката на премиера Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев.

Протестната акция ще се проведе тази вечер, отново на площад „Възраждане“, а началният час е 18.00 часа.

Събитието се организира чрез социалната мрежа фейсбук. Това ще е втората демонстрация в Габрово.

Снощи на централния градски площад се проведе първият протест в нашия град, с искане оставка на правителството, който премина мирно и спокойно, с мотото за запазване на демокрацията в България.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

Топ 5 ползи от застраховането на жилище

Published

on

Притежаването на собствен дом е нещо прекрасно, но ако сте като повечето хора, вероятно не сте мислили много за застраховането му. Имотът е най-скъпата собственост на българина, но когато става дума за защита, той отстъпва място на автомобила. Повече от 70% от застраховките са за автомобилно застраховане.

Ето обаче ТОП 5 ползи от застраховането на жилище:

1. Предлага усещане за защита и сигурност Защитата на вашата собственост обхваща всички видове риск от щети, причинени от пожар, природни бедствия или други фактори. Той също така покрива риска от загуба в резултат на кражба или други престъпни действия.

2. Не е скъпо и повечето хора могат да си го позволят Имуществените застраховки варират между 40 и 200 лв. на година, в зависимост от покритите рискове. Следователно само с малък разход имотните ви активи са добре защитени.

3. Покрива временно място за престой Ако поради някаква причина, независеща от вас загубите дома си, определен тип застраховка може да ви предостави алтернативно място за престой или да ви компенсира таксата за наем на временното място.

4. Широкообхватно Освен основното си жилище, може да застраховате и прилежащи обособени структури, например гараж, навес, масивна ограда и т.н., както и строително-монтажни работи. Домашното имущество, електронното оборудване и друга лична собственост във вашия дом също подлежат на защита.

5. Лесно и бързо Сключването на застраховка става изключително лесно и отнема само няколко минути. Много от фирмите предлагат и застраховане онлайн.

Въпреки че повечето хора си мислят „Едва ли ще се случи на мен!“, рискът от загуби е възможен, а застраховката на собствеността успешно би минимизирала въздействието му.

Ако вече сте закупили жилище или тепърва Ви предстои, свържете се с нашите брокери. Всеки закупил имот с ГАРАНТ, получава до – 10 % отстъпка от Застрахователен брокер „Амарант“ – офис ЕСА.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица