Свържи се с нас

Новини

Коледна работилница за деца и родители

Published

on

С Коледна работилница за деца и родители завърши кампанията „Първите 7“ в Комплекс за социално-здравни услуги за деца и семейства, информираха от Община Габрово.

Кампанията „Първите 7“ стартира на 24 септември тази година с инициативата „Да бъде ден за босоногите деца на града“ в парк „Колю Василев – Обов“ (на Колелото). Родители на малки деца, баби и дядовци и бъдещи родители успяха да се запознаят със социалните услуги в Комплекса.

В парка на Колелото малчугани оставиха отпечатъци от крачетата си с цветовете на дъгата, рисуваха, играха и се забавляваха, докато майките им разговаряха с нашите специалисти. През месец октомври бяха обявени отворени врати за безплатни консултации със специалисти от Комплекса – логопед, специален педагог, рехабилитатор, психолог, педиатър, акушер-гинеколог и юрист.

От януари месец догодина безплатни консултации могат да бъдат проведени с предварителна заявка на място в Комплекса или на посочените по-долу координати. През месеците октомври и ноември се проведоха 7 теми – дискусии, посветени на ранното детско развитие.

снимка: Община Габрово

„Благодарим на всички родители, които се включиха активно в кампанията със своето присъствие и активна позиция по дискутираните теми. Радваме се, че заедно обогатихме своите познания и опит, с които да бъдем по успешни и полезни за децата“, споделят от администрацията на кмета.

Дискусиите ще продължат и през новата календарна година по теми, които са били заявени от присъстващите и ще бъдат предварително обявени в страницата ни във фейсбук. „С помощта на деца и техните родители, които не се изплашиха от зимната обстановка навън и дългоочаквания сняг, успяхме да сътворим красиви неща, които ще бъдат изложени на благотворителен базар на социалните услуги по-късно през месеца“, допълват още от Общината.

Екипът на Комплекс за социално-здравни услуги за деца и семейства в Габрово пожелава на всички весели празници, топли и спокойни декемврийски дни, с молитва и надежда, че по пътя на всяко дете ще има мир и светлина.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Един потвърден с коронавирус за последните 24 часа

Published

on

За последното денонощие има един потвърден нов случай на КОВИД – 19 в област Габрово.

Данните, които са към 11 август, оповестиха днес от Регионалната здравна инспекция в Габрово.

Положителна проба за коронавирус е дал мъж на 51 години. Той е служител от завода за санитарна керамика в Севлиево, с когото до момента в предприятието са регистрирани общо 43 случая.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Общината и Горските ще поддържат пътя от чешмата „Дядо Георги“

Published

on

За съвместно поддържане на пътя чешмата „Дядо Георги“ до хижа „Партизанска песен“ се договориха Община Габрово и Държавните горски стопанства „Габрово“ и „Мазалат“. Това съобщиха от местната общинска администрация.

В края на миналата седмица, след сигнали за разрушени, при добив на дървесина, горски пътища и туристически пътеки в района на местността Узана, кметът на Габрово Таня Христова провери на място извършваната стопанска дейност.

В резултат на проверката, вчера, 11 август, в Община Габрово бе проведена нарочна среща, в която участваха Таня Христова, председателят на Общински съвет – Габрово Климент Кунев, зам.- кметът Мария Йозова, директорът на ТП Държавно ловно стопанство „Мазалат“ инж. Димчо Радев, зам.-директорът на Държавно горско стопанство „Габрово“ инж. Николай Русев, представители на хижите „Хлебна“ и „Партизанска песен“.

Според Таня Христова затварянето на пътя, използван за превоз на дървесина, също е възможна мярка за защита на зоната. Въпросният участък, в който Община Габрово е инвестирала многократно, отново е в лошо състояние в резултат на стопанската дейност, изпълнявана в района.

По време на срещата представителите на държавните горски стопанства се ангажираха нарушеният пътен участък в местността – от чешма „Дядо Георги“ до хижа „Партизанска песен“ да бъде възстановен и поддържан съвместно с Община Габрово.

Според директора на ДЛС „Мазалат“ инж. Димчо Радев, участъкът в момента е стратегически, тъй като е единственият маршрут за превоз на дървесина към с. Долно Сахране, а дейностите на територията на предприятието по отношение на лов и добив на дървесина са обект на денонощни проверки.

Постигната беше и договореност да не се извършва стопанска дейност в зоната в съботните и неделните дни, когато потокът от туристи в района се увеличава.

Среща за резултатите от поетите ангажименти с ръководствата Държавните горски стопанства „Габрово“ и „Мазалат“ е насрочена за месец септември.

*Снимки: Община Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Затягат водния режим в три габровски села

Published

on

Поради намаления дебит на водоизточниците и повишеното потребление на вода и по предложение на кметския наместник, се променя въведения режим на водоподаване на селата Златевци, Милковци и Лоза.

В село Лоза – вода ще има от 18:30 ч. до 20:30 ч. всеки ден, докато в Златевци и Милковци водоподаване ще има през ден. Водата ще бъде пускана в 19:00 часа и ще бъде спирана в 07.00 часа.

Забранява се ползването на питейна вода за напояване и други цели, различни от питейно-битови.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица