Свържи се с нас

Икономика

Избирам Габрово, защото следвам сърцето си. Историята на Асен Кушлев

И днес, поглеждайки към миналото, Асен с удовлетвореност споделя: „Аз избирам Габрово, защото следвам сърцето си“. *Публикация, съгласно договор*

Published

on

Завършил Механотехникума в Габрово, а после и Техническия университет в София, специалност „Индустриален мениджмънт“, Асен решава, че ще остане в „големия“ град и ще търси своето препитание там. Макар и всичко да изглежда на пръв поглед обичайно – живее на квартира, работи и учи паралелно магистратура, той споделя, че за него е било труден период. Най-напред работи в Софийска вода, доволно като за всеки млад човек – по специалността си. Недостатъчното заплащане обаче го кара да смени длъжността и фирмата – минава в сферата на пласмента и търговията. Ала и тук кариерата не търпи възход – поради затруднения на дружеството, Асен отново е изправен пред кръстопът – с големи мечти, но с подканващи го ежемесечни разходи. Тогава се обръща към родния си край – вижда обявени места за работа в добре познато предприятие от металообработващия сектор, явява се на конкурс и започва. Така знанията и опитът, придобити през напрегнатите години в София, и трудолюбивостта му го утвърждават като доверен и способен служител. Да, понастоящем отново пътува всеки ден до работа, но трафикът, натовареността и времетраенето далеч не са същите. Няма ги квартирите… мръсният софийски въздух. Асен ни доверява, че няма нищо по-хубаво от родното място: „Камъкът си тежи на мястото. Тук са родителите, приятелите, спомените“.

Партньорството му с Гарант Недвижими имоти естествено се поражда от желанието му да инвестира в собствен имот, който да му носи приходи – този път той да е от другата страна на сделката – като наемодател.

Благодарение на изгодната цена, договорена от обслужващите брокери, за по-малко от месец Асен става новодомец – горд притежател на апартамент.

И днес, поглеждайки към миналото, Асен с удовлетвореност споделя: „Аз избирам Габрово, защото следвам сърцето си“.

Икономика

Помещение за заводско столово хранене се отдава под наем

Published

on

„Подемкран“ АД отдава помещение за заводско столово хранене.

За контакти: +359888866032.

Зареди още

Икономика

Помещение за заводско столово хранене се отдава под наем

Published

on

„Подемкран“ АД отдава помещение за заводско столово хранене.

За контакти: +359888866032.

Зареди още

Икономика

Представят днес Стратегията на Габрово за развитие в туризма

Published

on

Община Габрово и Сдружение „Екологично развитие на местните общности“ организират днес, 22 юли, от 17.00 часа в Ритуална зала на Община Габрово публично представяне на проекта на Стратегия за развитие на туризма в община Габрово, за периода 2021-2027 г.

Достъпът ще бъде осигурен от служебния вход (до зала Възраждане) на Общината, информираха от администрацията на кмета.

Документът е разработен съгласно изискванията на чл. 11, ал. 1 от Закона за туризма и Закона за Регионалното развитие и като част от Плана за интегрирано развитие на община Габрово.

В срещата ще вземе участие екипът на Сдружение „Екологично развитие на местните общности“, с ръководител на проекта Харалан Александров.

Ще бъдат представени и обсъдени резултатите от направения ситуационен анализ на туристическия сектор в община Габрово.

В дискусията са поканени да вземат участие гражданите на община Габрово, общински съветници, представители на средствата за масово осведомяване, представители на туристическия бранш, туристически сдружения, неправителствени организации и други свързани с туристическия сектор бизнеси.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица