Свържи се с нас

Новини

Нова транспортна схема на Габрово

Published

on

Община Габрово се готви да актуализира сега действащата транспортна схема на града. Преди обаче тя да бъде окончателно въведена, проектът за нова транспортна схема на Габрово ще бъде представен публично, а гражданите ще могат да се запознаят с нея и да дават свои предложения.

Новината беше съобщена по време на първия редовен брифинг за третия мандат от кмета на Габрово Таня Христова. Участие в срещата с местните журналисти взеха още председателят на Общинския съвет Климент Кунев и зам.-директорът на ОПТ – Габрово Детелин Цветков.

Кметът информира, че всеки понеделник и сряда, от 16 до 18.00 часа, в Приемната за граждани в сградата на Общината експерти от администрацията ще дават информация и ще отговарят на въпроси относно актуализацията на транспортната схема.

Проектът има две основни цели – постигане на реално и непрекъсваемо изпълнение на линиите и намаляване на загубите в транспорта, осигурявайки възможност за бъдещо развитие, стана известно от думите на Таня Христова.

Пред медиите кметът припомни, че има възложена доставка на 11 нови екологични автобуси, които ще бъдат на разположение на транспортното дружество през пролетта на 2020 година.

„Това е една малка стъпка, която вярвам ще бъде последвана от следващи, които ще ни позволят в годините напред да продължим обновяването, модернизирането и превръщането на градския транспорт в предпочитан начин за предвижване в Габрово“, коментира още Христова.

В процес на разработка е сайт transport.gabrovo.bg, който визуализира маршрутите и разписанията на линиите на градския транспорт, добави още Таня Христова. На тази платформа гражданите могат да задават своите въпроси и да получават отговори, относно проекта.

Отговори на въпросите си габровци ще получават и на всички комуникационни канали на Общината – електронната поща и Фейсбук страница, увери кметът.

Заместник – директорът на Общински пътнически транспорт Детелин Цветков сподели пред медиите, че от транспортното дружество са готови да обясняват на гражданите идеите, заложени в нова схема.

Copyright © 2019 GabrovoNews.bg

Община Габрово не бърза да внесе в Общинския съвет предложението за промяна на транспортната схема, поясни Климент Кунев, който доскоро беше част от кметския екип на Таня Христова, а сега – председател на местния парламент.

„Не бързаме, защото всеки от гражданите трябва да намери своя начин на предвижване. Ако в крайна сметка той не го открие, за нас това е проблем. Затова създадохме електронния сайт, на който всеки, ползващ градски транспорт, може да разгледа и да види с какво би могъл да се придвижи от своя дом до работа, например. Ако този маршрут не бъде намерен, предоставяме възможност да бъде зададен въпрос чрез специализирания сайт или в приемната. Очакваме предложения или подобрения, ако гражданите имат такива“, добави бившият заместник – кмет, а сега председател на ОбС-Габрово Климент Кунев.

Създадена е визуализация за всяка линия, показваща маршрута и часовете на преминаване на превозните средства през конкретните спирки. Дадени са начална и крайна точка, както и 2 контролни спирки.

С изпълнението на проекта за информационна система градският транспорт в Габрово ще стане по-навременен, като очакванията са на 104 спирки информационните табла да заработят съвсем скоро.

Първоначално ще показват текст, който съобщава, че се разработва информационната система, но след това те ще започнат в реално време да показват кога автобусите пристигат.

снимка: Община Габрово, Архив

От гледна точка на администраторите на транспортната схема, системата ще дава пълна информация на шофьора дали забавя или избързва по маршрута, подканвайки го да предприеме съответните действия, за да бъде точен на място.

„Считаме, че съвкупността от тези мерки ще доведат до стриктно изпълнение на транспортната схема, до една по-висока сигурност от страна на пътуващите в нея и се надяваме до един прилив на ползватели на услугата обществен градски транспорт“, заяви Климент Кунев.

Предложеният проект може да бъде изпълнен с наличния на ОПТ ресурс, смята Кунев, който е оптимист и изрази увереност, че той ще бъде изпълняван точно и на време. Съвсем скоро ще бъде създадена и електронна диспечерска система. Ще бъде търсен вариант за гъвкав модерен модел на таксуване, като например „електронно билетче“, нещо върху което Общината следва да работи през следващите години.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

1 Comment

1 Comment

  1. Георгиев

    30.12.2019 at 14:08

    Всичкото, да приемем, добре написано. Но кога е написано и кога „ще“ (стане това и онова) – един Бог знае. Новина, …news, ли е това или нещо като магазинерска бележка – „Връщам се след малко!!!“?

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Любопитно

Започва ремонтът на моста край Дряновския манастир

Вижте как ще изглежда новото мостово съоръжение, свързващо Дряновския манастир и пещерата Бачо Киро.

Published

on

Мостът при Дряновския манастир беше разрушен от наводненията през юни месец миналата година.

След получено финансиране от страна на държавата и изготвяне на проект, съгласуван с всички институции, ремонтът ще започне в началото на юли месец.

Мостът, който свързва Дряновския манастир с пещерата „Бачо Киро“. Визуализация: Община Дряново

Кметът на Дряново Трифон Панчев представи визуализацията на проекта на моста, който свързва манастира с пещерата „Бачо Киро“ и туристическите маршрути в региона.

„Надявам се скоро хиляди туристи да посетят нашата прекрасна община и да си направят красиви снимки за спомен на новия мост“, сподели в социалната мрежа кметът Панчев.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Провериха басейна в Плачковци и неохраняемите водни площи

Published

on

Проверка по обезопасяване на басейна в Плачковци и неохраняемите водни площи бе извършена в средата на тази седмица.

Комисия в състав: председател – Михаил Йорданов Минчев – гл.специалист „ПБЗН” в Община Трявна и членове инсп.Донка Бойчева – Представител на РЗИ – Габрово, Тотка Христова Димитрова – Председател на ОбС на БЧК-Трявна, п.инсп. Владимир Георгиев – РУ Полиция – Трявна и инсп. инж.Стоян Рачев Стоянов – РС „ПБЗН”- Трявна, обходи открития градски басейн в Плачковци и възможните места за нерегламентирано къпане.

При проверката на басейна комисията не е установила нарушения. Той ще започне да функционира от събота, 6 юни, с разрешение на Комисията за водноспасителна дейност.

снимка: Община Трявна

Възможните места за нерегламентирано къпане са: водоемът в близост до SOS „Детско селище” – Трявна; микроязовир „ Трявна“; водната площ „Яза“; водната площ „Черпи вир“; и водна площ „Минкин бат“.

На посочените обекти има поставени табели, указващи забраната за къпане. Всички условия са спазени.

Дежурните екипи на полицията и специалистите по опазване на чистотата на териториите и контрол на общинските наредби към Община Трявна ще извършват по време на дежурство периодични проверки на бреговата ивица за направени нарушения. При констатиране на такива, ще бъдат налагани санкции на нарушителите.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Първо класиране за първокласниците приключи

Published

on

Триста петдесет и три деца са класирани на първо класиране за прием в първи клас в училищата на община Габрово, информираха от администрацията на кмета.

Тринадесет деца не са класирани, като причината за това е, че при кандидатстването е посочено само едно училище.

Обявените места за първокласници са 422. Резултатите от класирането може да видите оттук.

Записването в първи клас ще се проведе от 8 до 10 юни, а на 11 юни ще бъдат обявени свободните места за второ класиране.

Системата ще се отвори за регистрации на нови заявления на 12 юни. Във второ класиране могат да участват неучаствали в първо класиране деца и да бъдат редактирани заявления на некласираните на първо класиране.

Графикът на дейностите по приема можете да следите в линка.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица