Свържи се с нас

Новини

Местният парламент на Габрово започна работа

Published

on

Общински съвет – Габрово започна работата. Първото заседание, което бе свикано от новия председател Климент Кунев, бе извънредно. То се проведе на 21 ноември, в Ритуалната зала на Община Габрово.

По време на сесията бяха конституирани Постоянните комисии към местния парламент, които да започнат работа за първото редовно заседание на Общински съвет – Габрово, което ще проведе следващия четвъртък, 28 ноември.

Copyright © 2019 GabrovoNews.bg

В началото на извънредното заседание, от негово и от името на колегите му, председателят на групата общински съветници на Местна коалиция „БСП за България, АБВ“ Николай Григоров пожела на всички ефективна работа в настоящия местен парламент.

„Работа, която да е полезна на Габрово и габровци, която носи полза за всички жители на общината. Която не се концентрира единствено върху решения в подкрепа на кмета и администрацията, а търси дългосрочни решения на проблемите на Габрово. Която отговаря на очакванията на габровци“, заяви Николай Григоров.

Той изтъкна, че Местна коалиция „БСП за България, АБВ“ ще бъде опозиция на властта, но не заради самото противопоставяне или напук, а такава, която ще следи и анализира всички предложения на управляващите.

Copyright © 2019 GabrovoNews.bg

„Ще преценяваме кое може да подобри живота и всекидневието на съгражданите ни и си заслужава да бъде подкрепено, и кое обслужва само тесни интереси на група хора, или влошава и без това трудния живот на габровци, и трябва да бъде отхвърлено“, допълни той като отбеляза, че съветниците от левицата остро ще се противопоставят на предложения, в ущърб на гражданите.

Групата на социалистите ще внася свои предложения и проекти в дневния ред, както теми и проблеми, така и алтернативни проекторешения, предложения за промени в проекти, внесени от управляващите, информира още Григоров.

По думите му левицата ще настоява да бъде осигурен пълен контрол и прозрачност. „Контрол и прозрачност в изпълненията на решенията на Съвета, в работата на администрацията и в изразходването на общинските финанси“, каза още той.

Председателят на опозицията изрази надежда, че диалогът в залата на местния парламент ще бъде конструктивен и добре аргументиран, което ще бъде в полза най-вече на всички габровци.

Copyright © 2019 GabrovoNews.bg

По време на извънредното заседание местните парламентаристи определиха и съставите на деветте комисиите по: „Бюджет, финанси и европроекти”, „Общинска собственост, инвестиционна политика, стопански дейности и туризъм”, „Териториално устройство и регионално развитие“,„Административно обслужване, обществен ред и международно сътрудничество“, „Транспорт и комунални дейности“, „Образование, култура и вероизповедания”, „Екология, земеделие и гори“, „Младежта и спорта“; „Здравеопазване и социална политика“.

Комисията по „Бюджет, финанси и европроекти” ще бъде ръководена от Диана Гатева, неин заместник ще бъде Кирил Динков, а членове –  Митко Димитров, Стефан Трифонов, Веселин Данчев, Лена Енева и Николай Григоров.

Комисията по „Общинска собственост, инвестиционна политика, стопански дейности и туризъм” ще бъде председателствана от Симеон Ценкуловски, чиито зам.-председател е Стефан Трифонов, а членове Владимир Влаев, Димитър Михайлов, Ивелин Стоянов, Тодор Тодоров и Здравко Кънчев.

Copyright © 2019 GabrovoNews.bg

За „Териториално устройство и регионално развитие“ на Габрово ще отговаря Лена Георгиева, заместник – председател ще бъде Лена Енева, допълнени от Симеон Ценкуловски, Добромир Проданов, Сашко Станчев, Тодор Тодоров и Пепа Сомлева.

Комисията за „Административно обслужване, обществен ред и международно сътрудничество“ е поверена на Митко Димитров, със зам.-председател Диляна Стефанова и членове Лена Георгиева, Грета Господинова-Станева, Даница Янакиева, Иван Христов и Здравко Кънчев.

Председател на „Транспорт и комунални дейности“ е Владимир Влаев, негов заместник е Димитър Михайлов, а членове на комисията: д-р Мирослав Стоянов, Кирил Динков, Ивелин Стоянов, Николай Григоров и Донка Колева.

Председателството на комисията за „Образование, култура и вероизповедания” е поверено на Мариана Кръстева, чиито зам.-председател е Йордан Ташков, а членове Минка Минчева, Йордан Белев, Цветомир Цанков, Диляна Стефанова и Пенка Петрова.

Copyright © 2019 GabrovoNews.bg

За „Екология, земеделие и гори“ ще отговаря Сашко Станчев, а негов заместник ще бъде Веселин Данчев, като комисията допълват членовете Диана Гатева, Светла Григорова, Минка Минчева, д-р Анелия Толева и Цветомир Цанков.

Комисията „Младежта и спорта“ ще бъде ръководена от Добромир Проданов, със заместник Грета Господинова – Станева, и членове Даница Янакиева, Йордан Белев, Ивелин Николов, Пенка Петрова и Иван Христов.

Д-р Мирослав Стоянов  е председател на „Здравеопазване и социална политика“. Заместник му е Светла Григорова, а членове на комисията Йордан Ташков, Мариана Кръстева, д-р Анелия Толева, Донка Колева и Пепа Сомлева.

Общинските съветник на Габрово гласуваха и приеха възнагражденията на кмета, председателя на местния парламент, както и своите.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Новини

Костадин Костадинов и Даниел Петров ще се срещнат с жители на Дряново

Published

on

Председателят на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов, заедно с народния представител от Габрово Даниел Петров, ще проведат отворена среща с жителите на Дряново.

Тя ще се състои на 23 април, вторник, от 18.00 часа в конферентната зала на Бутиков хотел ВСК „Кентавър“.

На срещата ще бъде обсъдена актуалната политическа обстановка, предстоящите избори.

Присъстващите ще имат възможността да споделят идеи и да задават въпроси на лидера на „Възраждане“ и габровския депутат.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица