Свържи се с нас

Новини

Новият кмет на Дряново и съветниците положиха клетва

Published

on

Новият кмет на Дряново Трифон Панчев и общинските съветници в местния парламент встъпиха в длъжност. Те положиха клетва в името на Република България – да спазват Конституцията и законите на страната, и във всичките си действия да се ръководят от интересите на гражданите от Дряновска община и да работят за тяхното благоденствие.

Тържественото заседание на новоизбрания Общински съвет се състоя вчера, 12 ноември, в Ритуалната зала на Община Дряново. То бе открито от областния управител на Габрово Невена Петкова, която поздрави с изборния успех всички представители на местната власт.

Председателят на Общинската избирателна комисия в Дряново Николай Миланов връчи удостоверенията на избраните общински съветници, след което, те и кметовете се заклеха. Новият кмет на общината Трифон Панчев получи кметската огърлица и ключа на Дряново, символите на местната власт, от досегашния Мирослав Семов.

„Вярвам, че всички ще сме един екип, който с ум и сърце ще работи за Дряново. Аз няма да съм разделителна линия и ще работя с всеки един от общинските съветници, с всяка една от партиите и коалициите, с всеки един от хората, които са в Общината.

Искрено се надявам, че ще забравим миналото, реваншизма и всичко, което сме преживели през последния месец. Предизборната кампания свърши и сега е време да работим за хората, да решаваме проблемите на града, да се гледаме открито в очите и в крайна сметка да се отплатим за гласуваното доверие.

Пожелавам на добър час на избраните общински съветници и ги уверявам, че в мое лице те ще имат кмет и човек, готов винаги да работи с тях за доброто на общината. Вярвам в екипия дух, защото той е ключът към развитието на общината.

Искам да благодаря на г-н Мирослав Семов за добрата работа, която е свършил през изминалия мандат, и заявявам, че ще положа всички усилия, за да надградя това, което е постигнал. Изпитвам огромно уважение към него и няма да отрека нито едно от постиженията му.

Ще дам всичко от себе си, за да бъда кмет на всички дряновци, а не само на тези, които са ми гласували доверие. Призовавам всички общински съветници да загърбят личните си недоразумения и да намерят общ език, защото е наложително Дряново да има работещ Общински съвет, който от утре да започне да решава проблемите на общината“, заяви новият дряновски кмет Трифон Панчев при встъпването си в длъжност.

Веднага след церемонията се проведе и процедурата за избор на нов председател на Общински съвет – Дряново, водена от доайена на местните парламентаристи Костадин Йорданов.

Предложена бе само една кандидатура за председател – тази на Цветан Йорданов от Коалиция „БСП за България“. След таен вот се оказа, че за Цветан Йорданов са гласували петима от общинските съветници, а при седем от тях е налице отказ от гласуване. Следващото заседание на Общинския съвет ще се проведе на 19 ноември, вторник, от 17.00 часа.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Търсиха наркотици около училищата в Севлиево

Published

on

Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с употреба и разпространение на наркотични вещества в и около училищата, е била проведена през миналата седмица на територията на Севлиево.

В хода акцията са били проверени 202 моторни превозни средства, 366 души, шест училищни дворове и три градски парка.

В резултат на полицейските действия са установени двама извършители на престъпления по линия „наркотици“, срещу които са образувани наказателни производства, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Две жени от Габрово са с КОВИД – 19

Published

on

Две жени от Габрово са новите два потвърдени случая на КОВИД – 19 за областта. Едната е на 37 години, а другата – на 48 г. Тези данни към 6 юли изнесоха днес за медиите от Регионалната здравна инспекция.

37-годишната жена е контактна на потвърден случай на коронавирус. Хоспитализирана е в Инфекциозното отделение на МБАЛ „Д-р Тота Венкова“ – Габрово и към момента е в добро общо състояние, без симптоми на вирусната инфекция.

48-годишната габровка към момента жената е в добро общо състояние, без симптоми на КОВИД – 19. Изготвено и връчено й е предписание за задължителна 14-дневна домашна изолация и лечение.

Екип от Дирекция „Надзор на заразните болести“ е предприел незабавно епидемиологично проучване в двете огнища на инфекция, уточняват още от РЗИ – Габрово. Изготвени са и връчени предписания до контактните лица на потвърдените случаи, за задължителна 14-дневна домашна изолация.

Взет е носогърлен смив за изследване за КОВИД-19 от близки контактни лица на потвърдените случаи и е извършена организация за транспортиране на пробите до НРЛ „Грип и ОРЗ“ към НЦЗПБ София.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

50-годишна дама наду дрегера „като за световно“

Published

on

Безразсъдно пияна 50-годишна жена от Габрово бе хваната зад волана да шофира с почти 2 промила алкохол.

„Налятата до козирката“ дама остана без книжка за много дълъг период и ще получи солидна парична глоба, след като вчера, 6 юли, вечерта, около 17.30 часа бе спряна от екип на полицията, патрулиращ в района на кръстовището за дряновското село Скалско.

Погубилата разсъдък от алкохол шофьорка веднага била изобличена в нарушението щом свалила прозореца на автомобила си, за да предостави документите си за проверката, тъй като от нея се разнасяли силни миризми, навяващи на мисълта, че е имало употреба.

Видимо изглеждащата в неадекватно състояние, полюлявайки се и хълцукайки, „жената под градус“ надула дрегера, а отчетеният резултат потвърдил, че органите на реда не грешали в преценката си за нейното изпробване.

Дисплеят на техническото средство изписал резултат от 1,96 промила алкохол в количеството издишан въздух, които подпечатали лишаването й от правоспособност и изобщо не й попречили да седне да кара.

По случая е образувано бързо производство за управление на моторно превозно под въздействие на алкохол, като след приключване на работата, материалите ще бъдат изпратени на Районната прокуратура в Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица