Свържи се с нас

Новини

Новият кмет на Дряново и съветниците положиха клетва

Новият кмет на Дряново Трифон Панчев и общинските съветници в местния парламент встъпиха в длъжност. Те положиха клетва в името на Република България – да спазват Конституцията и законите на страната, и във всичките си действия да се ръководят от интересите на гражданите от Дряновска община и да работят за тяхното благоденствие.

Тържественото заседание на новоизбрания Общински съвет се състоя вчера, 12 ноември, в Ритуалната зала на Община Дряново. То бе открито от областния управител на Габрово Невена Петкова, която поздрави с изборния успех всички представители на местната власт.

Председателят на Общинската избирателна комисия в Дряново Николай Миланов връчи удостоверенията на избраните общински съветници, след което, те и кметовете се заклеха. Новият кмет на общината Трифон Панчев получи кметската огърлица и ключа на Дряново, символите на местната власт, от досегашния Мирослав Семов.

„Вярвам, че всички ще сме един екип, който с ум и сърце ще работи за Дряново. Аз няма да съм разделителна линия и ще работя с всеки един от общинските съветници, с всяка една от партиите и коалициите, с всеки един от хората, които са в Общината.

Искрено се надявам, че ще забравим миналото, реваншизма и всичко, което сме преживели през последния месец. Предизборната кампания свърши и сега е време да работим за хората, да решаваме проблемите на града, да се гледаме открито в очите и в крайна сметка да се отплатим за гласуваното доверие.

Пожелавам на добър час на избраните общински съветници и ги уверявам, че в мое лице те ще имат кмет и човек, готов винаги да работи с тях за доброто на общината. Вярвам в екипия дух, защото той е ключът към развитието на общината.

Искам да благодаря на г-н Мирослав Семов за добрата работа, която е свършил през изминалия мандат, и заявявам, че ще положа всички усилия, за да надградя това, което е постигнал. Изпитвам огромно уважение към него и няма да отрека нито едно от постиженията му.

Ще дам всичко от себе си, за да бъда кмет на всички дряновци, а не само на тези, които са ми гласували доверие. Призовавам всички общински съветници да загърбят личните си недоразумения и да намерят общ език, защото е наложително Дряново да има работещ Общински съвет, който от утре да започне да решава проблемите на общината“, заяви новият дряновски кмет Трифон Панчев при встъпването си в длъжност.

Веднага след церемонията се проведе и процедурата за избор на нов председател на Общински съвет – Дряново, водена от доайена на местните парламентаристи Костадин Йорданов.

Предложена бе само една кандидатура за председател – тази на Цветан Йорданов от Коалиция „БСП за България“. След таен вот се оказа, че за Цветан Йорданов са гласували петима от общинските съветници, а при седем от тях е налице отказ от гласуване. Следващото заседание на Общинския съвет ще се проведе на 19 ноември, вторник, от 17.00 часа.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Прибраха 18-годишен на ул.“Светло бъдеще“, заради марихуана

Полицията в Габрово установи и арестува 18-годишен младеж, заради притежание на наркотични вещества. Арестът му бил осъществен вчера, 11 декември, около 14.35 часа на улица „Светло бъдеще“ в Габрово.

Той бил задържан в хода специализирана полицейска операция за противодействие на престъпленията, свързани с употреба и разпространение на наркотични вещества на територията на Габрово.

Местни криминалисти извършили проверка на пълнолетния габровец, като при процесуално-следствените действия установили, че той придобил и държи в себе си полиетиленова „свивка“, съдържаща зелена суха листна маса.

Намереното вещество дало характерната реакция на „марихуана“ при направения на място полеви наркотест. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Районна прокуратура – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Благотворителен базар с изделия, изработени от потребителите на социални услуги

На 16 и 17 декември, понеделник и вторник, от 14.00 ч. до 19.00 ч., в търговски център на бул.“Могильов“ в Габрово, за пореден път ще се проведе Коледен благотворителен базар с изделия, изработени от потребителите на Дневен център за деца и младежи с увреждания, Дневен център за деца с увреждания, Дневен център за пълнолетни лица с увреждания, Център за социална рехабилитация и интеграция, Дневен център за стари хора, Комплекс за социално-здравни услуги за деца и семейства и Център за обществена подкрепа SOS Детски селища.

Набраните средства ще бъдат използвани за терапия, лечение и подобряване условията на живот на деца и лица в неравностойно положение.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Кметът на Габрово чете с ученици

Ученици и учители четоха разказа „Шибил“ на Йордан Йовков и така отбелязаха седмицата на четенето в училище „Иван Вазов“ в Габрово.

снимка: Община Габрово

В урока се включи и кметът на града Таня Христова, а докато деца и възрастни четяха, на екрана в класната стая течеше филмът „Шибил“ от 1967 година, информираха от общинската администрация.

снимка: Община Габрово

Уникалният урок на седмокласниците започна с кратка история за писмеността и съответно четенето – от плочката от Градещница, обл. Враца /датирана около 5-то хилядолетие пр.н.е. и важен източник за историята на Европа в края на неолита /, през Месопотамия и Древен Египет, Древна Гърция, старобългарските текстове, съвременния език, та чак до емотиконите в днешни дни.

снимка: Община Габрово

В училището има обособен кът за четене и богата библиотека, а първокласниците се готвеха за посещение в детска градина, където да демонстрират какво са научили в първите месеци в училище.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица