Свържи се с нас

Новини

Урок по родолюбие за децата от ДГ „Мечо Пух“ и техните родители

За ДГ „Мечо Пух“ седмицата от 28 октомври до 1 ноември беше изпълнена с мероприятия, посветени на Деня на народните будители.

снимка: ДГ „Мечо Пух“

„Пътешествие в миналото – урок по родолюбие“ беше назована поредната изява на децата от втора група.

снимка: ДГ „Мечо Пух“

На 2 ноември в Музея на образованието в Габрово, заедно със своите родители, те присъстваха на урок по родолюбие.

снимка: ДГ „Мечо Пух“

По време на обиколката в залите на музея, разглеждайки постоянните експозиции, децата научиха интересни подробности, свързани с имена и събития от нашата история.

снимка: ДГ „Мечо Пух“
снимка: ДГ „Мечо Пух“

С особено вълнение малчуганите седнаха на дървения чин и изписаха в пясъка с треперещи ръчички своите буквички, буквите на мама и татко, а накрая получиха скъп подарък – малка книжка с приказки.

снимка: ДГ „Мечо Пух“

В дни като този си спомняме с гордост за безценното наследство, завещано ни от нашите предци и си даваме дума никога да не забравяме, че от България славянската писменост поема своя просветителски поход към всички славянски народи.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Крадлив габровец „щипна“ телефон от такси

Полицията в Габрово уличи и задържа 23-годишен местен жител, откраднал мобилен телефон от паркиран в района на квартал „Варовник“ таксиметров автомобил.

Арестът му бил извършен вчера, 21 януари, в резултат на проведени незабавни оперативно – издирвателни мероприятия от местните криминалисти, които стигнали до крадеца и открили задигната от него вещ.

Мобилният телефон е бил върнат обратно на собственика.

След окомплектоване на преписката срещу 23-годишния габровец, материалите ще бъдат предадени на Районна прокуратура – Габрово, с мнение за образуване на досъдебно производство.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Обраха книжарницата в СУ „Кирил и Методий“

Крадци проникнаха и обраха книжарницата в СУ „Кирил и Методий“ в Габрово. Престъплението е било извършено за времето от около 11.00 часа в понеделник до 07.00 часа във вторник, съобщиха от полицията.

Собственикът и управител на книжарница, 48-годишна жена от Габрово, отивайки сутринта в търговския си обект заварила всичко обърнато и установила липсвали канцеларски материали.

По първоначални данни неизвестният засега извършител проникнал в книжарницата, след като подлостил с неустановено към момента техническо средство крилото на прозорец в помещението.

На местопроизшествието е извършен оглед и е образувано досъдебно производство. Процесуално-следствените действия с цел установяване на извършителя на престъплението се провеждат под надзора на Районна прокуратура – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Засилено полицейско присъствие в Трявна заради протест тази вечер

Днес, 22 януари, от 17.00 до 19.00 часа на площад „Капитан дядо Никола“ в Трявна ще се проведе граждански протест, разрешен със заповед на Кмета на общината.

В тази връзка от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово информираха, че от съображения за сигурност, непосредствено преди и по време на протеста, ще бъде осигурено засилено полицейско присъствие.

Целта е да се осигури безопасност на участниците в мероприятието, охрана на обществения ред при провеждането му и предотвратяване извършването на престъпления от общ характер.

Ръководството на ОДМВР – Габрово призовава гражданите и гостите на града, да не нарушават обществения ред и да изпълняват разпорежданията на полицейските служители!

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица