Свържи се с нас

Новини

„Ресторант Еделвайс“ се откъсва на върха в Неделната

Published

on

„Ресторант Еделвайс“ се откъсна на върха в Английската неделна лига по футбол на Габрово, след като победи в директен мач най-близкия си преследвач.

снимка: АНЛ – Габрово

Отборът на „Мърси“ повеждаше на два пъти в резултата, след голове на Божидар Василев и Христо Атанасов, но лидерите в класирането изравняваха с голове на Иван Лесев и Милен Панчев. В последните три минути, с нов гол на Иван Лесев и един на Калоян Илиев лидерите в класирането оформиха крайното 4:2 в своя полза.

снимка: АНЛ – Габрово

Второто място, с равни точки с „Мърси“, достигнаха и вицешампионите от „Копакабана“, след невероятна драма и обрат срещу тима на „Pasta Gabrovo“. Христо Минчев и Даниел Дочев отбелязаха по два гола за загубилите, а един добави Румен Радков. За „Копакабана“ точни бяха Николай Митев и Ивайло Райнов, а автогол от съперниците си вкара Ивелин Павлов. Над всички обаче бе Даниел Христов, който наниза хеттрик във вратата на „Pasta Gabrovo“ за крайното 6:5. В последните секунди на мача, Даниел Дочев пропусна да донесе равенството за отбора си, изпускайки дузпа.

снимка: АНЛ – Габрово

Шампионите от „Палаузово – БТ“ се върнаха на победния път, след като в мача си от 7 кръг победиха „Рио“ с 6:2. Пламен Радулов, Ивелин Лалев и Минчо Едрев отбелязаха по два гола за победителите, а за „Рио“ точни бяха Николай Дончев и Деян Пенев.

снимка: АНЛ – Габрово

В последната среща от кръга, „Идеал Стандарт Видима“ победи инфарктно „ФК Орлите“, с 2:1. Севлиевци поведоха с гол на Тодор Стоянов, но „орлите“ изравниха чрез Андриян Христов. И когато се очакваше нов гол в севлиевската мрежа, легендата на отбора Драгомир Славоев заключи своята врата. Три минути преди края едно неразчетено връщане на топката от Тихомир Станев се озова в собствената му врата и по този начин трите точки отпътуваха за Севлиево.

Тази неделя предстои 8 кръг от АНЛ – Габрово и първи от втория полусезон. Началото е в 14.00 ч.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Провериха басейна в Плачковци и неохраняемите водни площи

Published

on

Проверка по обезопасяване на басейна в Плачковци и неохраняемите водни площи бе извършена в средата на тази седмица.

Комисия в състав: председател – Михаил Йорданов Минчев – гл.специалист „ПБЗН” в Община Трявна и членове инсп.Донка Бойчева – Представител на РЗИ – Габрово, Тотка Христова Димитрова – Председател на ОбС на БЧК-Трявна, п.инсп. Владимир Георгиев – РУ Полиция – Трявна и инсп. инж.Стоян Рачев Стоянов – РС „ПБЗН”- Трявна, обходи открития градски басейн в Плачковци и възможните места за нерегламентирано къпане.

При проверката на басейна комисията не е установила нарушения. Той ще започне да функционира от събота, 6 юни, с разрешение на Комисията за водноспасителна дейност.

снимка: Община Трявна

Възможните места за нерегламентирано къпане са: водоемът в близост до SOS „Детско селище” – Трявна; микроязовир „ Трявна“; водната площ „Яза“; водната площ „Черпи вир“; и водна площ „Минкин бат“.

На посочените обекти има поставени табели, указващи забраната за къпане. Всички условия са спазени.

Дежурните екипи на полицията и специалистите по опазване на чистотата на териториите и контрол на общинските наредби към Община Трявна ще извършват по време на дежурство периодични проверки на бреговата ивица за направени нарушения. При констатиране на такива, ще бъдат налагани санкции на нарушителите.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Първо класиране за първокласниците приключи

Published

on

Триста петдесет и три деца са класирани на първо класиране за прием в първи клас в училищата на община Габрово, информираха от администрацията на кмета.

Тринадесет деца не са класирани, като причината за това е, че при кандидатстването е посочено само едно училище.

Обявените места за първокласници са 422. Резултатите от класирането може да видите оттук.

Записването в първи клас ще се проведе от 8 до 10 юни, а на 11 юни ще бъдат обявени свободните места за второ класиране.

Системата ще се отвори за регистрации на нови заявления на 12 юни. Във второ класиране могат да участват неучаствали в първо класиране деца и да бъдат редактирани заявления на некласираните на първо класиране.

Графикът на дейностите по приема можете да следите в линка.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Екстрадират трафикант на хора, дирен и за сводничество в Германия

Published

on

С определение от вчера, 4 юни, на основание от Закона за екстрадицията и Европейската заповед за арест, състав на Окръжен съд – Габрово взе мярка за неотклонение “задържане под стража” по отношение на установения в Габрово българския гражданин, с инициали В.П.

Целта е осигуряване участието на същия в производство по изпълнение на Европейска заповед за арест. Тя е издадена на 30 август м.г. от Районен съд в Мюнхен, Федерална република Германия, във връзка с разследване за извършени престъпления на територията на същата държава – трафик на хора и сводничество.

С оглед доказателствата по делото Окръжен съд – Габрово счете, че спрямо исканото лице следва да се вземе най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, като по този начин ще се гарантира участието на В.П. в производството за разглеждане по същество на издадената Европейска заповед за арест.

Определението на Габровски окръжен съд подлежи на обжалване или протестиране в 3-дневен срок пред Апелативен съд – В. Търново.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица