Свържи се с нас

Новини

Големи скандали в ОФК „Янтра 2019“

Published

on

Един от водещите отбори в Северозападната Трета лига по футбол, този на съвсем скоро учредения ОФК „Янтра 2019“ – Габрово беше разтърсен от скандали през уикенда, информира Тема спорт.

Спортното издание съобщава, че две от звездите – братята Пламен и Християн Кожухарови са си тръгнаха от отбора. Двамата са съобщили още в петък своето решение да напуснат и да заминат за чужбина. Те са посочили и сериозни управленски проблеми, които са довели до тяхното решение.

ОФК „Янтра 2019“ се издъни в първия си мач без двамата братя, като загуби с 0:1 в Габрово от Павликени. Така габровци отстъпиха върха в класирането на Севлиево, който вече е първи с 22 точки срещу 21 на Янтра.

Според информация на „Тема Спорт” причината за напускането на братята е неспазена уговорка от страна на новите шефове на обединения клуб двамата да получат заплатите си за треньори в школата и за летните месеци, когато не са провеждали занимания с децата.

Наред с това за решението им може да са повлияли и неразбориите по високите етажи на ОФК „Янтра“, където официално председател на Управителния съвет е кметът на Габрово Таня Христова.

Публична тайна обаче е, че представителите на старите два тима „Янтра Габрово“ и „Янтра 1919“ продължават трудно да мелят вода заедно. Надмощие в борбата за власт за момента взима ексбосът на „Янтра 1919“ Николай Мънчев, който издържа формацията U19 в елитната група, регистрирала унизителни поражения през последните седмици с 0:9 от Ботев (Пловдив) и 0:11 от Левски, а треньорът на мъжете също бил близък до него.

Какво споделиха още двете звезди на ОФК „Янтра 2019“ за скандала, който тресе габровския футбол, както и цялата статия можете да прочетете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Един потвърден с коронавирус за последните 24 часа

Published

on

За последното денонощие има един потвърден нов случай на КОВИД – 19 в област Габрово.

Данните, които са към 11 август, оповестиха днес от Регионалната здравна инспекция в Габрово.

Положителна проба за коронавирус е дал мъж на 51 години. Той е служител от завода за санитарна керамика в Севлиево, с когото до момента в предприятието са регистрирани общо 43 случая.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Общината и Горските ще поддържат пътя от чешмата „Дядо Георги“

Published

on

За съвместно поддържане на пътя чешмата „Дядо Георги“ до хижа „Партизанска песен“ се договориха Община Габрово и Държавните горски стопанства „Габрово“ и „Мазалат“. Това съобщиха от местната общинска администрация.

В края на миналата седмица, след сигнали за разрушени, при добив на дървесина, горски пътища и туристически пътеки в района на местността Узана, кметът на Габрово Таня Христова провери на място извършваната стопанска дейност.

В резултат на проверката, вчера, 11 август, в Община Габрово бе проведена нарочна среща, в която участваха Таня Христова, председателят на Общински съвет – Габрово Климент Кунев, зам.- кметът Мария Йозова, директорът на ТП Държавно ловно стопанство „Мазалат“ инж. Димчо Радев, зам.-директорът на Държавно горско стопанство „Габрово“ инж. Николай Русев, представители на хижите „Хлебна“ и „Партизанска песен“.

Според Таня Христова затварянето на пътя, използван за превоз на дървесина, също е възможна мярка за защита на зоната. Въпросният участък, в който Община Габрово е инвестирала многократно, отново е в лошо състояние в резултат на стопанската дейност, изпълнявана в района.

По време на срещата представителите на държавните горски стопанства се ангажираха нарушеният пътен участък в местността – от чешма „Дядо Георги“ до хижа „Партизанска песен“ да бъде възстановен и поддържан съвместно с Община Габрово.

Според директора на ДЛС „Мазалат“ инж. Димчо Радев, участъкът в момента е стратегически, тъй като е единственият маршрут за превоз на дървесина към с. Долно Сахране, а дейностите на територията на предприятието по отношение на лов и добив на дървесина са обект на денонощни проверки.

Постигната беше и договореност да не се извършва стопанска дейност в зоната в съботните и неделните дни, когато потокът от туристи в района се увеличава.

Среща за резултатите от поетите ангажименти с ръководствата Държавните горски стопанства „Габрово“ и „Мазалат“ е насрочена за месец септември.

*Снимки: Община Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Затягат водния режим в три габровски села

Published

on

Поради намаления дебит на водоизточниците и повишеното потребление на вода и по предложение на кметския наместник, се променя въведения режим на водоподаване на селата Златевци, Милковци и Лоза.

В село Лоза – вода ще има от 18:30 ч. до 20:30 ч. всеки ден, докато в Златевци и Милковци водоподаване ще има през ден. Водата ще бъде пускана в 19:00 часа и ще бъде спирана в 07.00 часа.

Забранява се ползването на питейна вода за напояване и други цели, различни от питейно-битови.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица