Свържи се с нас

Новини

Новото детско отделение в МБАЛ „Стойчо Христов“ ще бъде готово ноември

Бизнесът в Севлиево подкрепя инвестицията.

Хората от Община Севлиево и региона ще получават още по-качествени медицински грижи и услуги след приключването на ремонтните дейности в други две отделения на МБАЛ „Стойчо Христов“. В болницата в града сега се изгражда ново детско отделение, което се очаква да бъде завършено в края на ноември.

Обновяват се болнични стаи, които ще са с едно, две или три легла и собствени санитарни възли. Ще бъде направена занималня за най-малките, а условията за преглед и лечение значително ще се подобрят, уверяват от лечебното заведение. За пациентите и лекарите се изглаждат нови манипулационни и кабинети с модерно оборудване.

снимка: Община Севлиево

Строителните дейности се извършват с материали, отговарящи на изискванията за съвременни лечебни заведения. Основните дарители на здравното заведение са компаниите „Идеал Стандарт – Видима“, „Хамбергер“ и АББ.

Освен ремонта на детското отделение, наскоро бе завършено и обновяването на вътрешното отделение на МБАЛ „Стойчо Христов“. Комфортните стаи, новото оборудване и модерните легла са само част от нещата, които пациентите и лекарите вече могат да използват.

снимка: Община Севлиево

Изцяло ремонтирани са лекарският кабинет, сестринската стая, кабинетите на дежурните лекари и на сестрите. Напълно реновирани са ехокардиографският кабинет, манипулационната и останалите технически помещения.

Извън строителните дейности, които текат в момента, представителите на бизнеса са помогнали много за обновяването на материално-техническата база на болницата, като водещи са „Идеал Стандарт – Видима“.

снимка: Община Севлиево

През последните години се полагат сериозни усилия за цялостното обновяване на болницата. С подкрепата и на местния бизнес бе извършен основен ремонт на Хирургичното отделение като и тук болничните стаи вече са с едно, две или три легла и със собствени санитарни възли.

Изцяло обновени бяха превързочните стаи, манипулационната, лекарските кабинети, кабинетите за прегледи и консултации. Наскоро бяха подменени болничните легла в Инфекциозното и Неврологично отделение на болницата. В момента върви и ремонт на санитарните помещения на инфекциозното отделение.

снимка: Община Севлиево

Изцяло се подменя дограмата в Отделението за активно и интензивно лечение (ОАИЛ), както и в Операционния блок със съпътстващите ги допълнителни ремонтни работи. Това ще спомогне за подобряване на комфорта и лечението на пациентите в предстоящите студени месеци.

През последните години бе подменена изцяло дограмата на болничното заведение. С помощта на бизнеса бяха закупени и функционални болнични легла за Хирургично, Вътрешно и Педиатрично отделение. Болничната аптека бе ремонтирана през последните години като сега е по-просторна и приветлива.

снимка: Община Севлиево

Освен дограмата в МБАЛ „Стойчо Христов“ бе изграден и алтернативен източник за отопление и топла вода на сградата. Това, в съчетание с мерките за енергийна ефективност, спомага за намаляване на топлинните загуби и на сметките за отопление.

От няколко месеца в сградата на болницата започна да работи и „Медицински център – 1“. Комбинацията от услуги, които предлагат двете лечебни заведения, под един покрив, се доказа като добра за хората, нуждаещи се от здравни услуги.

снимка: Община Севлиево

С обединението на едно място на всички дейности са се увеличили и пациентите на двете лечебни заведения. Все повече хора от други населени места, започват да използват услугите на МБАЛ „Стойчо Христов“ и „Медицински център – 1“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Полицейски акции в Габрово и Трявна

Две полицейски акции са били проведени на територии на общините Габрово и Трявна, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Вчера, 15 октомври, в Габрово е била реализирана специализирана полицейска операция по безопасност на движението. В хода на полицейските действия, осъществени по метода за „широкообхватен контрол“ били проверени 56 моторни превозни средства, от които 28 товарни автомобила и 58 души.

Констатирани били общо 11 нарушения, за които са наложени 8 глоби с фиш и са съставени 3 акта, като връчените електронни фишове са 11.

За периода от 8 до 14 октомври на територията, обслужвана от тревненската полиция, е била проведена специализирана полицейска операция, с цел осигуряване на полицейско присъствие в малките и отдалечени населени места, противодействие на телефонни измами с възрастни хора, и контрол на пътното движение.

В хода на акцията били проверени 244 моторни превозни средства и 283 души. Установени са 177 нарушения, за които са наложени 131 глоби с фиш и са съставени 46 акта. В резултат на проверките са били разкрити две престъпления по линия „наркотици“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Малолетен задигна 50 лева от беларусец на „Брянска“

Полицията в Габрово разкри извършителя на кражба. Това е малолетен жител на града, задигнал 50 лева от гражданин на Беларус.

Малолетният габровец, за когото са налице данни за предишни противообществени прояви, извършил престъплението в събота, 12 октомври, в района на ул.“Брянска“.

Материалите по преписката ще бъдат изпратени на Районна прокуратура – Габрово, по компетентност.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Габрово вече има „Дърво на приятелството“ с Аалст

От днес, 16 октомври, на площад Марсел де Бископ в Габрово има „Дърво на приятелството“, символизиращо отношенията между Габрово и белгийския град Аалст, и защото отношенията вече са далеч от протоколните, дипломатически и политически.

снимка: Областна администрация – Габрово

Корените на първото бяха посадени от Почетен консул на Република България в Кралство Белгия и дългогодишен приятел на Габрово Вили Ван Импе и Марияна Башева от Клуб „Приятели на Белгия“.

снимка: Областна администрация – Габрово

Последваха ги посланикът на Кралство Белгия в България Н.Пр. Франсоа Бонтан; извънредният и пълномощен посланик на Република България в Кралство Белгия и Великото херцогство Люксембург Н.Пр. Мая Добрева; областният управител Невена Петкова; изпълняващият длъжността кмет на Община Габрово Нела Рачевиц; Лена Георгиева, председател на Общински съвет Габрово; заместник – кметът Николай Меразчиев, заедно с представители от Дневния център за възрастни с увреждания.

Церемонията съвпада с отбелязването на 140 години дипломатически отношения между България и Белгия. А поводът за посещението на дипломатите в Габрово бе официалното предаване на мобилен дефибрилатор на Община Габрово от Фондация „Хора в помощ на Габрово“.

снимка: Областна администрация – Габрово

„Отношенията между две държави не са само в столиците им, а се изразяват най – вече във връзката между хората“ – каза посланикът на Белгия, който определи събитието като истински важно, защото в центъра стоят хората.

снимка: Областна администрация – Габрово

Визитата е повод да се обсъдят и нови възможности за сътрудничество включвайки културно – историческото наследство на Габрово и изкуство в градска среда, затова в програмата на гостите е предвидено и посещение на Дома на хумора и сатирата и Интерактивен музей на индустрията.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица