Свържи се с нас

Новини

Новото детско отделение в МБАЛ „Стойчо Христов“ ще бъде готово ноември

Бизнесът в Севлиево подкрепя инвестицията.

Published

on

Хората от Община Севлиево и региона ще получават още по-качествени медицински грижи и услуги след приключването на ремонтните дейности в други две отделения на МБАЛ „Стойчо Христов“. В болницата в града сега се изгражда ново детско отделение, което се очаква да бъде завършено в края на ноември.

Обновяват се болнични стаи, които ще са с едно, две или три легла и собствени санитарни възли. Ще бъде направена занималня за най-малките, а условията за преглед и лечение значително ще се подобрят, уверяват от лечебното заведение. За пациентите и лекарите се изглаждат нови манипулационни и кабинети с модерно оборудване.

снимка: Община Севлиево

Строителните дейности се извършват с материали, отговарящи на изискванията за съвременни лечебни заведения. Основните дарители на здравното заведение са компаниите „Идеал Стандарт – Видима“, „Хамбергер“ и АББ.

Освен ремонта на детското отделение, наскоро бе завършено и обновяването на вътрешното отделение на МБАЛ „Стойчо Христов“. Комфортните стаи, новото оборудване и модерните легла са само част от нещата, които пациентите и лекарите вече могат да използват.

снимка: Община Севлиево

Изцяло ремонтирани са лекарският кабинет, сестринската стая, кабинетите на дежурните лекари и на сестрите. Напълно реновирани са ехокардиографският кабинет, манипулационната и останалите технически помещения.

Извън строителните дейности, които текат в момента, представителите на бизнеса са помогнали много за обновяването на материално-техническата база на болницата, като водещи са „Идеал Стандарт – Видима“.

снимка: Община Севлиево

През последните години се полагат сериозни усилия за цялостното обновяване на болницата. С подкрепата и на местния бизнес бе извършен основен ремонт на Хирургичното отделение като и тук болничните стаи вече са с едно, две или три легла и със собствени санитарни възли.

Изцяло обновени бяха превързочните стаи, манипулационната, лекарските кабинети, кабинетите за прегледи и консултации. Наскоро бяха подменени болничните легла в Инфекциозното и Неврологично отделение на болницата. В момента върви и ремонт на санитарните помещения на инфекциозното отделение.

снимка: Община Севлиево

Изцяло се подменя дограмата в Отделението за активно и интензивно лечение (ОАИЛ), както и в Операционния блок със съпътстващите ги допълнителни ремонтни работи. Това ще спомогне за подобряване на комфорта и лечението на пациентите в предстоящите студени месеци.

През последните години бе подменена изцяло дограмата на болничното заведение. С помощта на бизнеса бяха закупени и функционални болнични легла за Хирургично, Вътрешно и Педиатрично отделение. Болничната аптека бе ремонтирана през последните години като сега е по-просторна и приветлива.

снимка: Община Севлиево

Освен дограмата в МБАЛ „Стойчо Христов“ бе изграден и алтернативен източник за отопление и топла вода на сградата. Това, в съчетание с мерките за енергийна ефективност, спомага за намаляване на топлинните загуби и на сметките за отопление.

От няколко месеца в сградата на болницата започна да работи и „Медицински център – 1“. Комбинацията от услуги, които предлагат двете лечебни заведения, под един покрив, се доказа като добра за хората, нуждаещи се от здравни услуги.

снимка: Община Севлиево

С обединението на едно място на всички дейности са се увеличили и пациентите на двете лечебни заведения. Все повече хора от други населени места, започват да използват услугите на МБАЛ „Стойчо Христов“ и „Медицински център – 1“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Любопитно

Започва ремонтът на моста край Дряновския манастир

Вижте как ще изглежда новото мостово съоръжение, свързващо Дряновския манастир и пещерата Бачо Киро.

Published

on

Мостът при Дряновския манастир беше разрушен от наводненията през юни месец миналата година.

След получено финансиране от страна на държавата и изготвяне на проект, съгласуван с всички институции, ремонтът ще започне в началото на юли месец.

Мостът, който свързва Дряновския манастир с пещерата „Бачо Киро“. Визуализация: Община Дряново

Кметът на Дряново Трифон Панчев представи визуализацията на проекта на моста, който свързва манастира с пещерата „Бачо Киро“ и туристическите маршрути в региона.

„Надявам се скоро хиляди туристи да посетят нашата прекрасна община и да си направят красиви снимки за спомен на новия мост“, сподели в социалната мрежа кметът Панчев.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Провериха басейна в Плачковци и неохраняемите водни площи

Published

on

Проверка по обезопасяване на басейна в Плачковци и неохраняемите водни площи бе извършена в средата на тази седмица.

Комисия в състав: председател – Михаил Йорданов Минчев – гл.специалист „ПБЗН” в Община Трявна и членове инсп.Донка Бойчева – Представител на РЗИ – Габрово, Тотка Христова Димитрова – Председател на ОбС на БЧК-Трявна, п.инсп. Владимир Георгиев – РУ Полиция – Трявна и инсп. инж.Стоян Рачев Стоянов – РС „ПБЗН”- Трявна, обходи открития градски басейн в Плачковци и възможните места за нерегламентирано къпане.

При проверката на басейна комисията не е установила нарушения. Той ще започне да функционира от събота, 6 юни, с разрешение на Комисията за водноспасителна дейност.

снимка: Община Трявна

Възможните места за нерегламентирано къпане са: водоемът в близост до SOS „Детско селище” – Трявна; микроязовир „ Трявна“; водната площ „Яза“; водната площ „Черпи вир“; и водна площ „Минкин бат“.

На посочените обекти има поставени табели, указващи забраната за къпане. Всички условия са спазени.

Дежурните екипи на полицията и специалистите по опазване на чистотата на териториите и контрол на общинските наредби към Община Трявна ще извършват по време на дежурство периодични проверки на бреговата ивица за направени нарушения. При констатиране на такива, ще бъдат налагани санкции на нарушителите.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Първо класиране за първокласниците приключи

Published

on

Триста петдесет и три деца са класирани на първо класиране за прием в първи клас в училищата на община Габрово, информираха от администрацията на кмета.

Тринадесет деца не са класирани, като причината за това е, че при кандидатстването е посочено само едно училище.

Обявените места за първокласници са 422. Резултатите от класирането може да видите оттук.

Записването в първи клас ще се проведе от 8 до 10 юни, а на 11 юни ще бъдат обявени свободните места за второ класиране.

Системата ще се отвори за регистрации на нови заявления на 12 юни. Във второ класиране могат да участват неучаствали в първо класиране деца и да бъдат редактирани заявления на некласираните на първо класиране.

Графикът на дейностите по приема можете да следите в линка.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица