Свържи се с нас

Новини

„Ресторант Еделвайс“ и „Мърси“ се откъсват в челото на Неделната

Published

on

Отборите на „Ресторант Еделвайс“ и „Мърси“ увеличиха преднината си в класирането на Английската неделна лига по футбол на Габрово, след като се изиграха мачовете от 6 кръг. Временните лидери победиха тима на „Рио“ с 4:0, а головете отбелязаха Михаил Михайлов, Стефан Кожухаров, Никола Камбуров и Димитър Христов.

снимка: АНЛ – Габрово

„Мърси“ надделя над „Идеал Стандарт Видима“ с 4:2, в много оспорван и динамичен мач. Павел Йорданов и Божидар Василев отбелязаха по два гола за победителите, а за севлиевци се разписаха Тихомир Мангелов и Мирослав Тодоров.

снимка: АНЛ – Габрово

В дербито между първите два тима от миналото първенство, „Копакабана“ победи „Палаузово – БТ“ с 5:2. Даниел Христов, Виктор Колев и Климент Велев вкараха по веднъж, а Ивайло Райнов два пъти за победителите. За „палаузовци“ точни бяха Ивелин Лалев и Павел Велчев.

снимка: АНЛ – Габрово

В последната среща от 6 кръг, „Pasta Gabrovo“ надделя над „ФК Орлите“, с 4:3. Христо Минчев се разписа два пъти, а Даниел Дочев и Васил Нанков по веднъж за трите точки, а за „орлите“ точни бяха Георги Ганчев и Андриян Христов. Станислав Радойчев от победителите си вкара автогол.

снимка: АНЛ – Габрово

Тази неделя в 11.00 ч. започва 7-ят кръг от АНЛ – Габрово, последен от първото завъртане между отборите. В него среща си дават двата временни лидери в класирането – „Ресторант Еделвайс“ и „Мърси“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Благотворителен базар за 4-годишната Мария

Published

on

Благотворителен базар в подкрепа на 4-годишната Мария от Габрово ще се проведе в събота, 29 февруари, от 10.00 до 18.00 часа в Спортна зала „Орловец“.

Инициативата е на Габровски майки даряват надежда.

„Заповядайте да купите мартенички за вашите семейства и колеги! Включете се в Благотворителната ни акция!

На базара ще има и доста други неща, изработени от децата на Габрово, които те ни дариха, за да помогнат на Мария…

Едно габровско дете на 4 години, което има нужда от вашата подкрепа! Благодарим ви, добри хора!“

От Габровски майки даряват надежда

Зареди още

Новини

Работна среща за винетките при областния

На работна среща при областния управител бяха обсъден предложения на общините за изваждане на участъци от републиканската пътна мрежа от списъка на републиканските пътища, за които се събира винетна такса

Published

on

Кметовете на общините и директорът на Областно пътно управление – Габрово проведоха работна среща при областния управител Невена Петкова, по време на която бяха обсъдени искания за изваждане на участъци от републиканската пътна мрежа от списъка на републиканските пътища, за които се събира винетна такса.

снимка: Областна администрация – Габрово

Всички те са категорични, че търсят начини да защитят интересите на живеещите на територията на съответната община. Ето защо на днешната работна среща, бяха коментирани в детайли конкретни предложения на кметовете, които следва да изпратят до Агенция „Пътна инфраструктура“.

снимка: Областна администрация – Габрово

В случай че исканията им бъдат удовлетворени ще се сключи споразумение между АПИ и съответната община, като трябва да е ясно, че текущата поддръжка на пътищата, за които са отпаднали винетните такси в рамките на общината, както и зимното поддържане на тези участъци ще става за сметка на АПИ с дофинансиране от общинските бюджети – уточни директорът на ОПУ – Габрово.

снимка: Областна администрация – Габрово

По време на срещата бяха коментирани и конкретни финансови параметри за ремонт и поддръжка, както и за зимно почистване на различните видове пътища, на годишна база.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Деца се докоснаха до миналото чрез технологиите

Kак съвременните технологии помагат на децата по-лесно да разберат миналото?

Published

on

Вълнуващ ден в Дечковата къща имаха учениците от клуб „Традиции и ценности“ при ОУ „Неофит Рилски“, с ръководител Анатолий Антов.

снимка: Община Габрово

Любознателните деца посетиха музейния обект и видяха как съвременните технологии могат да помогнат на младите хора по-лесно да разберат миналото.

След виртуалния тур учениците с интерес разгледаха експозицията и с трепета на изследователи откриваха културните ценности, които вече са видели с очилата за виртуална реалност и такива, които са пропуснали.

снимка: Община Габрово

На тръгване всички получиха подарък – образователното помагало, създадено по проекта „Неформално образование в ревитализирана музейна среда“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица