Свържи се с нас

Новини

Проблем с новите светофари до Стоматологията

Published

on

Поради технически проблем, временно се отлага пускането в експлоатация на новите светофарни секции на кръстовището до сградата на бившата Стоматология, между ул. „Юрий Венелин“ и ул. „Райчо Каролев“, обявиха от местната общинска администрация.

С цел недопускане на конфликтни ситуации в рамките на кръстовището, от днес (3 октомври) временно е затворен за движение участъкът от ул. „Райчо Каролев“, свързващ ул. „Никоаевска“ с кръстовището /Горнокрайски мост/ в посока ул. „Юрий Венелин“.

Община Габрово апелира водачите да преминават през кръстовището с повишено внимание и да спазват вертикалната сигнализация. Предвидените забрани не засягат маршрутите на масовия градски транспорт.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Васил Левски бе достойно почетен в Дряново (снимки)

Published

on

Васил Левски бе достойно почетен в Дряново, писа местното електронно издание Дестинация Дряново.

снимка: Дестинация Дряново

Малцина са личностите, които биват помнени и почитани 147 години след последния им дъх. Такъв е обаче Васил Иванов Кунчев, в чиято чест снощи мнозина хора от Дряново се събраха пред неговия паметник.

снимка: Дестинация Дряново

В началото почетният караул от Национално дружество „Традиция“ – Трявна направи рапорт пред кмета на община Дряново Трифон Панчев.

снимка: Дестинация Дряново

След това Смесен камерен хор при Народно читалище „Развитие-1869“ изпя песни в памет на Апостола на свободата, а ученици от СУ „Максим Райкович“ и Народно читалище „Дряновска пробуда-2008“ разчувстваха всички с рециталите си.

снимка: Дестинация Дряново

Цялата статия, богато илюстрирана чрез снимки, можете да прочетете оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Жива жена получи акт за собствената си смърт от чужбина

Районната прокуратура в Габрово установи фактите по отношение на жена, получила акт за собствената си смърт от Германия.

Published

on

Във връзка с постъпила жалба на жена, която се води починала, Районна прокуратура – Габрово, извърши проверка, която установи, че представените в Германия официални документи са неистински, ползвани са в чужбина и от лице, което е чужденец, поради което изпраща материалите по преписката по компетентност на Районна прокуратура – София.

Преписката в Районната прокуратура в Габрово е образувана по жалба на жена от Габрово, с инициали Я.Г., за това, че през декември 2019 г., след справка в НАП и Община Габрово установила, че се води като починала на 8 юни миналата година.

Актът за смърт от Община Габрово бил съставен въз основа на изпратено от Германия уведомление за смърт.

В жалбата си жената твърди, че никога не е пътувала извън България, но преди шест години, приятел на сина й, предложил да й осигури работа в Германия и по този повод й била издадена европейска здравна карта, която тя му изпратила в Германия, но не отишла да работи там.

При извършената, по разпореждане на прокуратурата проверка, било установено, че на 21 ноември м.г., от Генералното консулство на Република България в Мюнхен било получено в Община Габрово извлечение от акт за смърт на Я.Г., въз основа на който общинската администрация съставила акт за смърт жената, починала на 08.06.2019 г. в германския град Фрайбург.

От писмо на Дирекция „Консулски отношения“ към Министерство на външните работа на Република България било установено, че в Службата по гражданско състояние към общ. Фрайбург, лице с имена Н.Т., легитимирало се като дъщеря на Я.Г. е представило в болница лична карта и дубликат на удостоверение за раждане на Я. Г., във връзка с починало лице.

Установено било, че представената в Германия лична карта се различавала съществено от тази, която притежава Я.Г., а в представения дубликат на удостоверение за раждане има данни, които са различни от тези в актуалното удостоверение за раждане на Я.Г.

С оглед извода, че представените в Германия официални документи са неистински, ползвани са в чужбина от лице, което е чужденец, Районната прокуратура в Габрово изпраща материали по компетентност на Районна прокуратура – София.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Трявна отбеляза 147 години от гибелта на Васил Левски

Published

on

снимка: Община Трявна

Отбелязването на паметната годишнина по традиция започна с отслужване на панихида за Васил Левски – йеродякон Игнатий в храм „Свети Георги“, където Апостолът е пял при някои от идванията си в Трявна.

снимка: Община Трявна

Програмата продължи с шествие от църквата до Попангелова къща, в което се включиха и деца от детска градина „Светлина“.

снимка: Община Трявна

Поклонението по случай 147-мата годишнина от гибелта на българския национален герой Васил Левски се състоя пред Попангеловата къща, върху която е поставен барелеф на Апостола.

снимка: Община Трявна
снимка: Община Трявна

Именно тук Левски се е укривал при едно от идванията си в Трявна. За неговото дело, за неговия живот и подвиг разказа в своето обръщение кмета на Община Трявна Силвия Кръстева.

снимка: Община Трявна

Тя припомни колко важно е да пазим спомена за този герой, чието дело и слова са ни толкова необходими в днешно време.

снимка: Община Трявна

В програмата със своите затрогващи изпълнения се включиха ученици от СУ „Петко Рачев Славейков“ и ОУ „Проф. Пенчо Николов Райков“.

снимка: Община Трявна

С падане на колене и едноминутно мълчание бе почетена паметта на Апостола на Свободата.

снимка: Община Трявна
снимка: Община Трявна

След това присъстващите засвидетелстваха своето уважение и признателност към делото на Левски с поднасяне на цветя пред неговия барелеф.

снимка: Община Трявна
снимка: Община Трявна

Програмата завърши с почетен салют от членове на регионален клон „Капитан дядо Никола“ към Национално дружество „Традиция“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица