Свържи се с нас

Новини

„Ресторант Еделвайс“ излезе начело в Неделната

Published

on

„Ресторант Еделвайс“ излезе начело в класирането на Английската неделна лига по футбол на Габрово, след като победи „Копакабана“ в мач от 5-я кръг на шампиона, с 6:0. Хеттрик срещу бившите си съотборници отбеляза Милен Панчев, а по един гол добавиха Иван Лесев, Цветан Енчев и Детелин Станчев.

Досегашните лидери в класирането „Палаузово – БТ“ отстъпиха първото място, след драматична загуба от „Pasta Gabrovo“ с 4:5. За победителите хеттрик отбеляза Христо Минчев, а по един гол добавиха Румен Радков и Даниел Дочев. За „палаузовци“ Павел Велчев – Парфето вкара два гола, а по един Ивелин Лалев и Бисер Тотев.

снимка: АНЛ – Габрово

На второ място в таблицата излезе тимът на „Мърси“, който надделя трудно над „ФК Орлите“, с 3:2. Хеттрик за победителите наниза Станислав Димов, а за съперника точни бяха Светлин Иванов и Андриян Христов.

Първа победа в лигата записа съставът на „Идеал Стандарт Видима“, надделявайки над „Рио“ с 12:1. Четири гола вкара Тихомир Мангелов, хеттрик отбеляза Галин Илиев, а два гола наниза Мирослав Тодоров. По едно попадение за севлиевци отбелязаха Александър Тодоров, Иван Иванов и Иван Косев. За „Рио“ почетното попадение вкара Атанас Карапавлов.

Тази Неделя от 15.00 ч. предстоят срещите от 6 кръг на АНЛ – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Благотворителен базар за 4-годишната Мария

Published

on

Благотворителен базар в подкрепа на 4-годишната Мария от Габрово ще се проведе в събота, 29 февруари, от 10.00 до 18.00 часа в Спортна зала „Орловец“.

Инициативата е на Габровски майки даряват надежда.

„Заповядайте да купите мартенички за вашите семейства и колеги! Включете се в Благотворителната ни акция!

На базара ще има и доста други неща, изработени от децата на Габрово, които те ни дариха, за да помогнат на Мария…

Едно габровско дете на 4 години, което има нужда от вашата подкрепа! Благодарим ви, добри хора!“

От Габровски майки даряват надежда

Зареди още

Новини

Работна среща за винетките при областния

На работна среща при областния управител бяха обсъден предложения на общините за изваждане на участъци от републиканската пътна мрежа от списъка на републиканските пътища, за които се събира винетна такса

Published

on

Кметовете на общините и директорът на Областно пътно управление – Габрово проведоха работна среща при областния управител Невена Петкова, по време на която бяха обсъдени искания за изваждане на участъци от републиканската пътна мрежа от списъка на републиканските пътища, за които се събира винетна такса.

снимка: Областна администрация – Габрово

Всички те са категорични, че търсят начини да защитят интересите на живеещите на територията на съответната община. Ето защо на днешната работна среща, бяха коментирани в детайли конкретни предложения на кметовете, които следва да изпратят до Агенция „Пътна инфраструктура“.

снимка: Областна администрация – Габрово

В случай че исканията им бъдат удовлетворени ще се сключи споразумение между АПИ и съответната община, като трябва да е ясно, че текущата поддръжка на пътищата, за които са отпаднали винетните такси в рамките на общината, както и зимното поддържане на тези участъци ще става за сметка на АПИ с дофинансиране от общинските бюджети – уточни директорът на ОПУ – Габрово.

снимка: Областна администрация – Габрово

По време на срещата бяха коментирани и конкретни финансови параметри за ремонт и поддръжка, както и за зимно почистване на различните видове пътища, на годишна база.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Деца се докоснаха до миналото чрез технологиите

Kак съвременните технологии помагат на децата по-лесно да разберат миналото?

Published

on

Вълнуващ ден в Дечковата къща имаха учениците от клуб „Традиции и ценности“ при ОУ „Неофит Рилски“, с ръководител Анатолий Антов.

снимка: Община Габрово

Любознателните деца посетиха музейния обект и видяха как съвременните технологии могат да помогнат на младите хора по-лесно да разберат миналото.

След виртуалния тур учениците с интерес разгледаха експозицията и с трепета на изследователи откриваха културните ценности, които вече са видели с очилата за виртуална реалност и такива, които са пропуснали.

снимка: Община Габрово

На тръгване всички получиха подарък – образователното помагало, създадено по проекта „Неформално образование в ревитализирана музейна среда“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица