Свържи се с нас

Новини

Кметът на Севлиево инспектира ремонтите в МБАЛ „Стойчо Христов“

Лекари и сестри му благодариха, че е спасил болницата от фалит и подпомага развитието на модерно здравеопазване в Севлиево

Published

on

Кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов разгледа на място ремонтите в МБАЛ „Стойчо Христов“. Обновяването на “Вътрешното отделение” е завършено, като в него вече се приемат пациенти. Необходимото основно оборудване е налично, а с помощта на бизнеса в Севлиево са закупени и нови, модерни легла, както и специални матраци.

снимка: Община Севлиево

Направен е цялостен ремонт на помещенията в отделението, на електрическата инсталация, на водопровода и на канализацията. Всяка болнична стая ще има собствен санитарен възел, а бившата трапезария се преустроява в стая за интензивно лечение.

снимка: Община Севлиево

Изцяло обновени са лекарският кабинет, сестринската стая, кабинетите на дежурните лекари и на сестрите. Реновирани и разширени са ехокардиографският кабинет, манипулационната и останалите технически помещения.

снимка: Община Севлиево

Строителните дейности за модернизиране на “Вътрешното отделение” възлизат на близо 177 хиляди лева и са финансирани от Община Севлиево. Извън строителните дейности, представителите на бизнеса са помогнали много за обновяването на материално-техническата база на болницата.

снимка: Община Севлиево

Основните дарители на здравното заведение в момента са компаниите „Идеал Стандарт Видима“, „Хамбергер“ и АББ. Ремонт тече и в детското отделение на МБАЛ „Стойчо Христов“. Там също е предвидено обособяването на 13 болнични стаи, манипулационна, лекарски кабинет, кабинет на завеждащия отделението, занималня и санитарни помещения.

снимка: Община Севлиево

Проектът се изпълнява в момента, а отпуснатите средства възлизат на 102 хил. лв. Пациентите и медицинският персонал благодариха на кмета д-р Иван Иванов за усилията, които Община Севлиево полага през последните години, за да запази и модернизира лечебното заведение.

снимка: Община Севлиево

„Усилията ни са общи и се радвам, че дават резултат. В последните две години отделенията в болницата, едно по едно, започват да придобиват вид, какъвто трябва да имат и какъвто пациентите и персоналът очакват. От условията за работа до голяма степен зависи и качеството на медицинската помощ”, каза д-р Иванов.

снимка: Община Севлиево

“Нашата община не е никак малка, а вече идват и пациенти от други общини. Това е доказателство, че и други оценяват преимуществата на севлиевските здравни заведения. Пожелавам ви да сте здрави и да работите спокойно тук“, обърна се кметът към персонала в лечебното заведение.

снимка: Община Севлиево

„През последните години, благодарение на Общината, успяхме да оцелеем и да стабилизираме болницата. А сега вече мислим как да създаваме все по-добри условия за пациентите и за вас, които прекарвате голяма част от живота си тук”, коментира управителят на лечебното заведение д-р Пламен Цеков, който беше категоричен, че пациентите вече ще получават по-качествена медицинска помощ, а персоналът – достойно възнаграждение за усилията, които полага.

снимка: Община Севлиево

“На нас с д-р Иванов ни се падна честта от 2012 г. насам да компенсираме пропуски с 13-годишна давност – да извършваме основни ремонти, да увеличаваме заплатите на персонала, да оборудваме с нова апаратура и то на фона на реформи в сектора”, каза още д-р Цеков и отново благодари на кмета за тоталната подкрепа”.

снимка: Община Севлиево

Той не спести и факта, че “тук нямаме нито един върнат пациент и това се дължи на финансирането от общината в размер на 400 хиляди лева, включително и за дейностите, които Здравната каса не покрива”.

снимка: Община Севлиево

Кметът д-р Иванов се запозна и с работата на „Медицински център – 1“, който също е в сградата на болницата. Наскоро дружествата „Акта-мед“ и „Медицински център – 1“ се обединиха, за да могат да предложат по-добри здравни услуги. Всички дейности на двете здравни заведения вече се извършват на територията на болницата.

снимка: Община Севлиево

Управителят на центъра д-р Младен Пенчев благодари за усилията, които полага Община Севлиево за подобряването на здравните грижи. Центърът вече е функционално свързан с болницата и двете структури в момента се допълват, стана ясно по време на обиколката.

снимка: Община Севлиево

Всички медицински дейности са събрани на едно място – спешна, неотложна, първична, специализирана доболнична помощ, лабораторията и болничната помощ териториално са на едно място. Така пациентът може да получи най-доброто лечение и да скъси пътя на лечебния процес.

снимка: Община Севлиево

По думите му “всичко това е направено в интерес на пациентите и на медицинските кадри. Пациентите са ни важни, но и кадрите са не по-малко важни, защото са дефицитни. Затова и създаваме условия за добра работа и така ги задържаме при нас”, каза още той и допълни: “В лицето на Общината и на д-р Иванов аз виждам една много правилна политика – да се гарантира, че тези лечебните заведения ще се запазят и ще работят все по-добре. Никога не са искали от нас да отчисляваме печалба като търговски дружества. А целта е да се гарантира, че в Община Севлиево ще има лечебно заведение за болнична и за доболнична помощ. Вече сме конкурентни и предлагаме максимално добри условия. Освен това Общината никога не е искала високи наеми, не е имала претенции към наемите за кабинетите на общопрактикуващите лекари – на всички изпълнители в поликлиниката са дадени добри условия, за да работят в Севлиево”, заключи д-р Пенчев.

снимка: Община Севлиево

“Реално в Габровска област няма друг такъв медицински център, който да е толкова добре оборудван. Все повече хора идват тук от околните населени места, защото центърът работи денонощно, без да връща пациенти, а услугата е на ниво. Тук имаме неотложна помощ, отделно от спешната помощ”, коментира д-р Пешков и беше категоричен, че “дори и областни градове не могат да се похвалят с такова покритие на здравните услуги.

Окрупняването на болничната и на доболничната помощ е огромно улеснение за пациентите – като дойдат до личния лекар, директно могат да преминат през цялата система и ако се налага – директно биват насочвани към болницата, а това спасява животи”.

снимка: Община Севлиево

Доайенът д-р Борис Донев, който е рентгенолог в „Медицински център 1“ похвали опитите да се съберат всички фрагменти на здравеопазването под един покрив. “Шест здравни заведения вече са на едно място. Засега смятам, че нещата тук вървят добре и се надявам за в бъдеще да става все по-добре, защото това е правилният път“, категоричен е той след десетки години практика в здравната система.

Д-р Донев припомни и идеята част от сградата на болницата да се преустрои в център за настаняване на възрастни хора, което ще улесни още повече достъпа им до здравна помощ. Д-р Мария Пройнова, завеждащ отделението по физиотерапия в „Медицински център 1“, благодари за това, че вече имат цялото необходимо оборудване за работа. А от лаборантите стана ясно, че вече правят всички видове изследвания и не отстъпват по качество на услугата на столичните лаборатории.

снимка: Община Севлиево

В „Медицински център 1“ стаите са обновени и освежени, доставена е съвременна техника за изследвания, има нова регистратура и специална система за дигитализация с база данни за улеснение на персонала и пациентите. Има мамограф и скенер, а клиничната лаборатория също е била преоборудвана с нова, модерна апаратура.

Подготвя се специално помещение за нов рентгенов апарат. Техниката е закупена от Община Севлиево. Предстои разширяване и на паркинга пред болницата – нововъзникнала нужда, заради увеличения поток пациенти от съседни общини.

“Виждам, че и тук нещата се подреждат и това ме радва. За мен е важно общинската болница и общинският медицински център да са в състояние да осигурят адекватни медицински грижи за севлиевци”, каза кметът д-р Иван Иванов и благодари за ефективната комуникация и съвместни действия, благодарение на които резултатът е на лице.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Силвия Кръстева бе наградена с медал от Министерството на отбраната

Published

on

снимка: Община Трявна

Кметът на Община Трявна Силвия Кръстева бе наградена с награден знак „За вярна служба под знамената“ – Дамски кръст, втора степен и грамота.

снимка: Община Трявна

Медалът и грамотата бяха връчени днес, 1 юни, от о. з. полковник Валентин Николов – представител на Съюза на военноинвалидните кооперации в България.

Министерство на отбраната награждава български граждани, военнослужещи и военнослужещи от запаса и резерва – членове на военно-патриотични съюзи по случай 6-ти май – Ден на храбростта и празник на Българската армия.

Наградите се връчват за принос към отбраната на страната, активна обществено значима и военно-родолюбива дейност.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Любопитно

Подаръци за детските градини в Трявна по случай 1 юни

Published

on

снимка: Община Трявна

Днес, 1 юни, детските градини в община Трявна получиха подаръци, осигурени от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните, съвместно с Община Трявна.

снимка: Община Трявна

Малчуганите от ДГ „8-ми март“ град Плачковци, ДГ „Светлина“ и ДГ „Калина“ в град Трявна ще се радват на образователни игри, свързани с безопасността на движението по пътищата.

снимка: Община Трявна

Подаръците бяха връчени от кмета на Община Трявна Силвия Кръстева и зам.-кмета Марин Маринов, който е и председател на комисията.

снимка: Община Трявна

Силвия Кръстева поздрави децата по случай празника и им пожела да растат здрави, щастливи и да имат безгрижно детство, изпълнено с много игри и забавления.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Месец гратис за „синята зона“ в Габрово

До края на месец юни зоните за платено паркиране в Габрово ще бъдат в гратисен период и санкции няма да бъдат налагани.

Published

on

Copyright © 2020 GabrovoNews.bg

Зоните за платено паркиране в Габрово са в гратисен период до края на юни, информираха от местната общинска администрация.

Принудително задържане на автомобили, чрез техническо средство (скоба) няма да бъде прилагано също до края на месец юни.

Репатриращият автомобил ще отстранява само автомобилите, паркирали в нарушение на закона, които пречат на движението или създават предпоставки за пътни инциденти.

Copyright © 2020 GabrovoNews.bg

Гратисният период е предвиден, за да разполагат габровци с достатъчно технологично време за запознаване с правилата и условията в зоните за платено паркиране, а също така за подготовка на документи и подаване на заявления за различните видове абонаменти за платено паркиране.

Плащането в зоните за платено паркиране по време на гратисния период не е задължително.

Всички заинтересовани граждани могат да се запознаят с правилата в зоните за платено паркиране в Габрово, с техния обхват и видовете абонаменти оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица