Свържи се с нас

Новини

Нова детска площадка в парк „Черничките“

Част от средствата бяха събрани на пролетния бал на ротарианците

Published

on

Нова детска площадка зарадва най-малките жители на Севлиево. Децата и учениците в града вече могат да използват обновеното съоръжение за игра в парк „Черничките“. Детската площадка „Анимат“ бе изградена съвместно от Община Севлиево и Ротари клуб – Севлиево, а мястото веднага привлече вниманието на малчуганите.

снимка: Община Севлиево

На официалното откриване на площадката присъстваха кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов, президентът на Ротари клуб – Севлиево Мария Петрова, заместник-кметовете на Общината, президентът на Интеракт клуб – Севлиево Калоян Тодоров, представители на бизнеса в града и деца от СУ „Васил Левски“.

снимка: Община Севлиево

Площадката е изградена върху 440 кв. м бетонова основа, на която е поставена ударопоглъщаща настилка. Монтирани са къщички, пързалки, тунелчета и нови люлки за игра на децата. Поставени са и нови пейки, а в съчетание с красотата на парк „Черничките“, мястото става уютен кът за почивка за малки и големи.

снимка: Община Севлиево

Направената инвестиция от Общината и Ротари клуб е за около 55 хиляди лева. От тях близо 42,5 хил. лв. са отпуснати от Община Севлиево, а 12,2 хил. лв. са дарение от Ротари клуб – сумата бе събрана по време на пролетния им бал.

снимка: Община Севлиево

„Особено ми е приятно да бъдем тук заедно, за да видим резултата на едно съвместно начинание между Ротари клуб – Севлиево и Община Севлиево. Идеята дойде от ротарианците, които всяка година намират възможност да отделят средства за инициатива в полза на цялата местна общност. Тогава на пролетния им бал обсъдихме какво трябва да бъде направено и аз лично съм много доволен за това, което се получи. А ние направихме нещо добро за нашите малки деца – да имат възможност да играят и да спортуват в едни по-добри условия. Мисля, че резултатът е безспорен и площадката изглежда прекрасно. Надявам се, че това няма да е последната инициатива между Ротари клуба и Община Севлиево“, сподели при откриването кметът д-р Иван Иванов.

Той припомни, че в парк „Черничките“ през тази година Община Севлиево е направила и редица други подобрения. „Много по-добре изглежда районът около спортните игрища, първият етап от велоалеята също е завършен и може да се използва от всички. Желая на децата най-вече да са здрави и усмихнати и да ползват тези съоръжения, да спортуват и да се забавляват. Благодарен съм на Ротари клуб Севлиево за оказаната подкрепа“, каза още градоначалникът.

снимка: Община Севлиево

Президентът на Ротари клуб – Севлиево Мария Петрова благодари на Общината за подкрепата при изграждането на новата детска площадка. „Отминава лятото и идва есента, но днес сме се събрали за децата на Севлиево, които са пролетта на града ни. „Пролет“ беше и мотото на нашия бал, който се проведе през месец май, а каузата, за която се проведе, бе за реконструирането и осъвременяването на тази детска площадка в парк „Черничките“.

Набраните средства от нашите дарители, съвместно с Община Севлиево, бяха вложени за изграждане на тази детска площадка. За мен е чест и привилегия, като президент на Ротари клуб Севлиево, да открия това чудесно място и да благодаря още веднъж на Община Севлиево и лично на кмета д-р Иван Иванов, който винаги ни е подавал ръка и сме работили съвместно много добре. Нека да продължаваме да имаме общи каузи, ценни за жителите на град Севлиево и да не забравяме, че всяко следващо дело трябва да е по-добро от предишното. Ротари клуб служи на севлиевци“, завърши приветствието си Петрова.

снимка: Община Севлиево

Инициаторите за изграждането на площадката си пожелаха жителите и гостите на града да съхранят това чудесно съоръжение за децата, които ще идват тук за игри и забавления.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Икономика

Станете част от екипа на „Косач Трепач

Published

on

Специализираната габровска фирма „Косач Трепач“, водеща в професионалното озеленяване и поддръжка на дворове, градини, терени и зелени площи, търси служители, които да се присъединят към нашия екип.

Предлагаме следните предимства и възможности на нашите работници:

  • Трудов договор и осигуровки.
  • Мотивиращо възнаграждение през обучителния период за въвеждане в работния процес.
  • Стартова заплата, в размер на над средната за региона, с възможност за допълнително увеличение
  • Работен ден, с продължителност 8 часа, от понеделник до петък, с 2 почивни дни – събота и неделя.
  • Допълнително финансово стимулиране за положен извънреден труд
  • Най-висок клас работно облекло
  • Възможност за кариерно развитие и обучение
  • Работа в млад и динамичен колектив

Допустими са и кандидати без опит, но с голямо желание за работа и развитие. Предимство имат кандидати, притежаващи предишен опит в сферата.

За допълнителна информация и насрочване на интервю, моля, свържете се с нас на телефон: +359 899 140 254.

Присъединете се към екипа на „Косач Трепач“ и бъдете част от успеха ни в създаването на красива и здрава зелена среда!

Зареди още

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица