Свържи се с нас

Новини

АТАКА издига бивш военен и баща на 4 деца за кмет на Дряново

Николай Минчев ще се бори за ред, сигурност и по-добър живот в общината

Published

on

Партия АТАКА издига за кандидат-кмет на община Дряново Николай Минчев. Той е на 51 години, семеен, баща на 4 деца. През 1987 г. завършва военно училище. Има две магистратури – „Психология” и „Социална педагогика”.

14 години работи към Министерството на отбраната – „Военна полиция”, отдел Регионална служба „Сигурност – ред и охрана”. Към момента е на позиция директор „Организация” на охранителна фирма, която е в топ 3 в България. Контролира и отговаря за дейността на фирмата в Северна България.

„Николай е с богат опит в ръководенето на хора, осъществяването на ред и сигурност, което е много важно за един кмет. Той е най-добрата кандидатура, която ще бъде издигната в Дряново. В негово лице Дряново ще види промяна и ще бъде подкрепен от дряновци”, заяви Волен Сидеров в Дряново по време на представянето на кандидата на АТАКА.

В първите си думи към медиите, Минчев каза, че „ще има нов модел на управление на общината. Сегашният се оказа порочен. Прозрачността ще бъде задължителна, за да виждат гражданите какво се прави”.

снимка: Партия „Атака“

Сред приоритетите му са подобряване на реда и сигурността в Дряново, прозрачност при разходването на публичните средства и по-добър живот за жителите на общината. „Ще търся инвеститори, които ще помогнат за нов облик на града и разкриването на работни места”, увери Минчев и добави, че по-важни са действията, отколкото думите.

Сидеров потвърди, че кандидатът на АТАКА е човек на действието и го е доказал в професионалното си развитие.

По време на пресконференцията партийният лидер посочи, че най-големият проблем в местната власт е как се харчат парите. „Това тревожи и възмущава хората. Доста от тези харчове стават скрито. Точно тук е мястото за прозрачност. Едно от първите неща, които ще направят нашите кметове, е ревизия как са се харчили бюджетите и ще се пресече даването на поръчки „на тъмно” на свои хора”, категоричен бе Сидеров.

Той коментира, че преди да се направи електронно правителство, трябва да се започне от местна електронна власт, защото тя е по-близо до живота на хората. Лидерът на АТАКА заяви, че резултатите на партията на този местен вот ще бъдат много по-добри от тези през 2015 г.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Култура

Концерт в Габрово на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев

Published

on

На 24-ти април в Художествена галерия „Христо Цокев“ в Габрово от 18.30 часа предстои концерт на Мартина Табакова, Стоимен Пеев и Атанас Кръстев.

През тази година се навършват 125 години от рождението на големия български композитор Панчо Владигеров и 200 години от рождението на емблематичния чешки композитор – Бедржих Сметана.

По този повод тримата талантливи изпълнители се събират, за да направят турне в България, със знакови творби на двамата велики композитори. Датите на концертите са с начален час 18.30 часа, а входът за тя е свободен.

Концертите включват рядко изпълняваното Клавирно трио оп.4 на Владигеров, което той е написал едва на 17 години! То е и Първото българско трио за пиано, цигулка и виолончело. В програмата е включено още емблематичното Клавирно трио оп.15 от Бедржих Сметана.

Изключително респектираща и рядко изпълнявана програма. Тримата изпълнители Стоимен Пеев/цигулка, Атанас Кръстев/виолончело и Мартина Табакова/пиано, са добре познати на българската публика, изявени артисти, носители на престижни награди като „Кристална лира“ на СБМТД, „Музикант на годината“ на БНР за „Ансамбъл на годината“, „Златен век” на Министерството на културата, „Златно перо“ на агенция Кантус Фирмус за постижения в областта на културата.

Зареди още

Новини

Пресконференция по проект „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“

Published

on

Проект № BGLD-2.001-0009 „Възможност за изява на младите хора – създаване на младежки център в Габрово“ се реализира по програма “Местно развитие, намаляване на бедността и подобрено включване на уязвими групи”, финансиран от ФМ на ЕИП 2014-2021.

Зареди още

Новини

Костадин Костадинов и Даниел Петров ще се срещнат с жители на Дряново

Published

on

Председателят на ПП „Възраждане“ Костадин Костадинов, заедно с народния представител от Габрово Даниел Петров, ще проведат отворена среща с жителите на Дряново.

Тя ще се състои на 23 април, вторник, от 18.00 часа в конферентната зала на Бутиков хотел ВСК „Кентавър“.

На срещата ще бъде обсъдена актуалната политическа обстановка, предстоящите избори.

Присъстващите ще имат възможността да споделят идеи и да задават въпроси на лидера на „Възраждане“ и габровския депутат.

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица