Свържи се с нас

Икономика

Майските празници са стрували над 280 000 лева на габровци

280 736 лева е сумата, която е струвала на габровския данъкоплатец, похарчена от Община Габрово за провеждане на майските празници.

Това става ясно от отговор на кмета Таня Христова до общинския съветник на БСП Николай Григоров, поискал финансовия разчет на средствата, изразходени за карнавала, международното биенале и всички мероприятия, съпътстващи честването на Празника на Габрово, 17 май.

Според данните откритата сцена на пл. „Възраждане“ е струвала на габровци 149 522 лева, като от тях 128 048 лв са били похарчени за концертите на 17, 18 и 19 май на група Д2, Badaloop, Акага, изпълнители от сборен концерт Музиката на 90-те, Филатов и Карас, СоулБемол и фойерверкшоу.

Община Габрово е дала общо 94 155 лв за случването на Карнавала. „Най-тлъст“ е хонорарът за изработка на макети, разпределен между 10 художници и изпълнители, в размер на 25 300 лв. Сценарият на Карнавала е струвал 5 660 лв, а помощник режисьорът му е взел 1 000 лв.

Проектирането на 15 светещи карнавални костюма, 9 вида костюми за масови сцени на прасенца, митични същества, роботи за художественото оформление на картините, участвали в шествието, е „глътнало“ 4 120 лв. Шивашките услуги, които Община е ползвала, са за 5 448 лв.

Закупеният карнавален реквизит е на стойност 1 341 лв, а наемът за ползване на карнавални костюми от Ню Бояна Филмс БНТ и театралните гардероби, закупени костюми втора употреба, платове и шивашки материали е за 5 453 лв, в т.ч. наем на костюми – 1 850 лв и химическо им чистене за 428 лв.

Петима организатори на карнавала са получи сумата от 3 950 лева.

Деветимата водещи на карнавалното шествие и празничния концерт са си разделили сумата от 3 100 лв, а пунктовете за грим – 1 160 лв.

10 083 лева са били похарчени за материали за макети, изработка на декор за платформи, платове за обличане на камиони.

Рекламата на майските празници е струвала на данъкоплатеца 30 334 лв, заделени от местния Бюджет.

12 000 лв са били преведени по сметката на групата на Нет ФМ. Кампанията е включвала в периода 6-10 май игра с въпроси в сутрешния блок на БГ Радио и анонси за събитията в Габрово. В периода 13-17 май е имало специално издание на предаването Любими песни за любими хора от Габрово. 75 са излъчванията в промосигналите на предаването от 11 до 17 май. Поствани са събития на фейсбук страницата на радиото, информация на сайта, по 110 излъчвания на рекламен клип в БГ Радио, Радио 1, Радио Енерджи, Радио Вероника, Радио Сити, Радио 1 Рок.

Отпечатаните и раздадени 15 000 броя на карнавалния вестник възлиза 2 340 лв, а отпечатването на рекламни материали е било за 7 780 лв. Малко на 4 000 лева са дадени за поставяне на реклама на билборди: 2 на АМ „Хемус“, 2 на АМ „Тракия“ и по 1 във Велико Търново, Пловдив и Стара Загора. За дизайн на рекламата са похарчени 3 440 публични лева.

103 029 лева са били разходите за провеждането на 24. Международно биенале на хумора и сатирата в изкуствата, като за случването на събитието е била получена и финансова подкрепа от общо 46 609 лева.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Икономика

Управляващите в Габрово ще изтеглят нов 3-милионен заем

Управляващите организират публично обсъждане за поемането на общинския дълг

Кметът на Община Габрово кани местната общност да участва в публично обсъждане за поемане на общински дълг, в съответствие с чл.15 от Закона за общинския дълг, при следните параметри:

Сключване на договор за дългосрочен инвестиционен кредит, в размер до 3 100 000 лв., с предназначение финансиране на част от разходите по проект “ЕМО “Етър” – музей за креативен културен туризъм“, процедура BG16RFOP001-6.002 „Развитие на туристически атракции“, приоритетна ОС 6 „Регионален туризъм“ на ОПРР 2014-2020. Проектът ще се финансира с финансов инструмент и безвъзмездна финансова помощ.

Кредитът ще бъде обезпечен с особен залог по реда на Закона за особените залози върху съвкупността от настоящи и бъдещи вземания на Община Габрово, за собствените приходи на общината по смисъла на чл.45, ал.1, т.1, букви от „а“ до „ж“ от Закон за публичните финанси (ЗПФ) и обща изравнителна субсидия по чл.52, ал.1, т.1, буква „б“ от ЗПФ, включително и тези постъпващи по бюджетна сметка на Община Габрово.

Сключване на договор за дългосрочен инвестиционен кредит в размер до 250 000 лв. с предназначение финансиране на част от разходите по проект “РИМ-Габрово – познание, участие, преживяване“, процедура BG16RFOP001-6.002 „Развитие на туристически атракции“, приоритетна ОС 6 „Регионален туризъм“ на ОПРР 2014-2020.

Проектът ще се финансира с финансов инструмент и безвъзмездна финансова помощ. Кредитът ще бъде обезпечен с особен залог по реда на Закона за особените залози върху съвкупността от настоящи и бъдещи вземания на Община Габрово, за собствените приходи на общината по смисъла на чл.45, ал.1, т.1, букви от „а“ до „ж“ от Закон за публичните финанси (ЗПФ) и обща изравнителна субсидия по чл.52, ал.1, т.1, буква „б“ от ЗПФ, включително и тези постъпващи по бюджетна сметка на Община Габрово.

Материал по темата на публичното обсъждане може да намерите оттук и в Центъра за информация и услуги на гражданите, Община Габрово.

Обсъждането ще се проведе на 18 ноември, понеделник, от 17.30 часа в Ритуалната зала.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Икономика

Топ работодател идва в Габрово

*Платена публикация*

Promedica24 ще бъде в Габрово на 18 ноември, понеделник, от 17.30 на ул. „Юрий Венелин“ №18, за да Ви запознае с възможността за работа като болногледач в Германия, с атрактивно заплащане.

По време на срещaта ще получите изчерпателна информация относно:
– изискванията за работа в Германия;
– безплатният за служители курс по немски език;
– цялостното организиране на пътуването и престоя – всички разходи за път, настаняване и храна са поети от Promedica24;
– възможността за избор на конкретна оферта – подходящо лице, за което да се грижите, отговарящо изцяло на Вашия профил;

Ще получите отговор на тези и всички други въпроси, които имате.

18 ноември, понеделник, ул.“Юрий Венелин“ №18, етаж 2″, Габрово

А кои са Promedica24?
Фирма с над 15 години опит в сферата на грижите за възрастни хора в Германия, наела над 35 хиляди социални асистенти от България, Румъния и Полша. Избирайки пряк работодател, Вие започвате сигурна и легална работа, с допълнителна здравна застраховка и без каквито и да е такси и комисионни. Много хора се притесняват да работят в чужбина заради пътуването и си задават въпроси като как ще го организират, дали няма да се изгубят, колко ли ще струва. В Promedica24 транспортът до Германия е напълно организиран. Всички разходи за път, настаняване и храна са покрити. На място единствените разходи, които могат да възникнат, са от лично естество. Не бива да се забравя един важен момент при работа в чужбина, а именно – да се чувствате сигурни и спокойни. За разрешаване на проблеми по време на престоя Ви в Германия, би се грижил Вашият личен координатор. За допълнително Ваше спокойствие, имате връзка 24/7 с фирмата посредством алармен телефон.

Ако се интересувате от работа като болногледач в Германия, заповядайте на ул. „Юрий Венелин“ №18, етаж 2 на 18 ноември, понеделник, от 17.30 или кандидатствайте на www.promedica24.bg. Телефони за връзка и повече информация: 0878/449 699 и 0877/885 780.

Зареди още

Икономика

Комисията по заетост с предложение до Министерството на труда

Постоянната комисия по заетост към Областния съвет за развитие обсъди обобщената информация за резултатите от второто за тази година проучване на потребностите на работодателите от работна сила в област Габрово.

78 работодатели са попълнили анкетните карти, най – висок процент на активност очаквано е в сектор „Индустрия“, но прави впечатление че 70 % от фирмите отново са част от извадката за това проучване.

В голяма част отговорите на работодателите се препокриват с първото проучване, което беше направено в началото на тази година. Събираемостта на данни е добра, констатират членовете на постоянната комисия, но с изключително много усилия от страна на Дирекция „Бюро по труда“ – Габрово.

снимка: Областна администрация – Габрово

В тази връзка Комисията ще излезе с мотивирано предложение до Министерство на труда и социалната политика това анкетно проучване да се осъществява веднъж в рамките на година или да се увеличи времето между две проучвания, информираха от Областна администрация – Габрово.

Да се прецизират ползваните данни при изготвяне на актуални списъци на фирмите включени в задължителната извадка, защото при сега ползваните списъци една част от работодателите се оказват със спрени дейности официално или не функциониращи от различни периоди време.

Освен това подобни проучвания се провеждат и за нуждите на НСИ, и в това направление би могъл да се оптимизира процесът по събиране на данни, предложиха още от Комисията.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица