Свържи се с нас

Новини

Новият сезон на Неделната започна

Published

on

Стартира новият сезон 2019/2020 на Английската Неделна Лига по футбол на Габрово. В тазгодишната надпревара се включиха осем отбора, като се очаква това да е най – интересното и равностойно първенство досега.

В първите четири срещи, предварително сочените за фаворити отбори спечелиха своите мачове. Шампионите от „Палаузово – БТ“ надиграха „Мърси“ с 9:3. Павел Велчев – Парфето отбеляза хеттрик, Христо Христов вкара два гола, а Бисер Тотев, Юлиян Младенов, Младен Русков и Пламен Радулов добавиха по един. За „Мърси“ два гола вкара Ивайло Недялков, а един вкара Момчил Кискинов.

Вицешампионите „Копакабана“ разгромиха „Рио“ на старта, с 12:2.Климент Велев наниза пет гола, Пламен Меразов вкара два, а по един път се разписаха Николай Митев, Ивайло Райнов, Петко Моровяков, Виктор Колев и Даниел Христов. За „Рио“ точни бяха Николай Дончев и Деян Пенев.

„Pasta Gabrovo“ също стартира с победа, надигравайки „Идеал Стандарт Видима“, с 5:1. Христо Минчев – Джими отбеляза два гола, а по един вкараха Веско Караколев, Васил Нанков и Румен Радков. За севлиевци точен беше Александър Тодоров.

В последната среща от първия кръг „Ресторант Еделвайс“ се наложи над „ФК Орлите“ с 4:1. По два гола вкараха Димитър Христов и Ростислав Монев, а за „ФК Орлите“ точен бе Андреян Николов.

снимка: АНЛ – Габрово

Мачовете от втория кръг стартираха с изненада. Тимът на „Мърси“ надделя над „Копакабана“ с 4:1, след два гола на Павел Йорданов и по един на Божидар Василев и Георги Камбуров. За вицешампионите точен беше Пламен Меразов.

„Ресторант Еделвайс“ постигна втора победа, този път над „Идеал Стандарт Видима“, с 6:1. Хеттрик записа Иван Лесев, два гола добави Димитър Христов, а един Детелин Станчев. За севлиевци се разписа Тихомир Мангелов.

„Pasta Gabrovo“ също бе убедителен, печелейки срещу „Рио“, със 7:2. Христо Минчев – Джими се отчете с хеттрик, Румен Радков отбеляза два гола, а по един Васил Нанков и Станислав Радойчев. За „Рио“ и двата гола вкара Здравко Христов.

снимка: АНЛ – Габрово

В последната среща, шампионите от „Палаузово – БТ“ спечелиха срещу „ФК Орлите“ с 4:1, след хеттрик на Павел Велчев – Парфето и един гол на Христо Христов. За „орлите“ се разписа Георги Ганчев.

Тази неделя, 8 септември, предстоят мачовете от 3 кръг на АНЛ – Габрово.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Представят концепцията за бъдещето на зоопарка в Габрово

Published

on

Този петък, 21 февруари, от 17.30 часа в Заседателната зала на 3-тия етаж на общинската администрация Община Габрово организира публично представяне и обсъждане на Концепцията за бъдещото развитие на „Зоопарк – Габрово“. Достъпът ще бъде осигурен от служебния вход до зала Възраждане на Общината.

Документът е разработен с цел да подпомогне процеса на лицензиране на Зоопарка, както и да конкретизира дейностите, които следва да бъдат извършени, за да отговори обектът на съвременните изисквания и да продължи развитието си в посока опазване на диви животински видове извън естествената им среда, чрез отглеждането и размножаването им при контролирани условия, развитие на образователни програми, осъществяване на природозащитна дейност и подпомагане на научно-изследователска работа.

В срещата ще вземе участие и г-н Валери Георгиев, началник отдел Биологично разнообразие в МОСВ, структура, отговорна за прилагане и контрол по наредбите за зоопарковете (Наредба № 1/2006 г. на МОСВ и Наредба № 6/2003 г. на МОСВ).

Поканени да вземат участие са гражданите на община Габрово, общински съветници, представители на средствата за масово осведомяване и други заинтересовани лица.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Габрово ще отбележи 147 години от гибелта на Васил Левски

Published

on

С възпоменателно поклонение на 19 февруари, Габрово ще отбележи 147 години от обесването на Васил Левски.

В 12.00 часа пред Морената, в градинката до Регионална библиотека „Априлов – Палаузов“, ще бъде отслужена панихида.

Слово за делото на Апостола ще изнесе Даниела Цонева – председател на Обществен комитет „Васил Левски“, а с поетична композиция учениците от НУ „Васил Левски“ ще припомнят неговите завети.

Членове на клуб „Млад възрожденец“ при Национална Априловска гимназия и представители на габровския клон на НД „Традиция“ ще организират почетен караул.

Под звуците на възрожденски маршове, изпълнени от Оркестър „Габрово”, да сведем глави пред паметта на Апостола на българската свобода!

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Обучиха представителите на комитетите и групите по условия на труд

КНСБ – Габрово реализира поредното си ежегодно обучение на представители на комитетите и групите по условия на труд

Published

on

На 14 февруари в Професионалната техническа гимназия „Д-р Никола Василиади“ в Габрово, Регионалният съвет на КНСБ проведе поредното ежегодно обучение на представителите на комитетите и групите по условия на труд.

Обучението се реализира в съответствие с изискванията на чл. 30 от Закона за здравословни и безопасни условия на труд и Наредба № 4 на Министерството на труда и социалната политика.

снимка: КНСБ – Габрово

Над 40 представители на Комитетите по условия на труд от четирите общини на област Габрово участваха в организираното обучение. Обучението се утвърди във времето, като участници в него и тази година бяха представители освен от частните фирми, така и от публичния сектор.

Лектори на обучението бяха Виолета Иванова, директор на Дирекция „Инспекция по труда”, със седалище Габрово и г-н Огнян Атанасов, национален секретар на КНСБ, Отдел „Безопасност и здраве при работа. Екология”.

снимка: КНСБ – Габрово

Те запознаха присъстващите с правата и задълженията на членовете на комитетите и групите по условия на труд, изискванията при провеждане и документиране на инструктажите по безопасност и здраве при работа. Промените в Европейските директиви по безопасност и здраве при работа и въвеждането им в националните нормативни актове, приоритетите в проекта на новата Европейска стратегическа рамка по безопасност и здраве при работа за 2021-2027 г., също бяха сред коментираните теми.

Възможностите и перспективите в областта на здравословните и безопасни условия на труд в България и други теми, касаещи безопасността и здравето при работа, допълниха дневния ред.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица