Свържи се с нас

Новини

Как да продадем имота си по-бързо?

*Публикация съгласно договор*


Вероятно първото нещо, което трябва да направите преди да пуснете своя имот в продажба, е да го представите в най-добрата възможна светлина. Това имотът да изглежда максимално добре, както отвън, така и отвътре, е ключът към правилното първо впечатление и бързата продажба.

Ето какво още е хубаво да направите преди да обявите имота си за продажба на вашия доверен брокер:


• Изчистете своя дом от хаоса

Направете всичко възможно да изчистите своя имот от всички дребни нужни и ненужни вещи, намерете им място в някое чекмедже или килер. Нищо не казва, че „това жилище е тясно“, колкото пълното с вещи пространство.

• Деперсонализирайте дома си
Преместете личните снимки и други персонални вещи от дома, който продавате. Оставете картините или декорациите сравнително неутрални. По този начин потенциалните купувачи ще почувстват, че могат да направят жилището свой дом, а не че навлизат в личното ви пространство.

• Поправете някои очевидни недостатъци на имота
Във всяко жилище има някои неща, които се нуждаят от очевиден ремонт. От закърпването на някоя дребна дупка по стената, до завиване на някое кранче в банята или подмяна на ключ за осветлението, Хубаво е всеки малък детайл да бъде поправен преди имота да се пусне в продажба.

• Вдигнете всички щори, дръпнете завесите
За да предадете на дома леко и ефирно усещане, пуснете светлината да влезе. Така ще се създаде впечатление за обширност и чистота на пространствата.


Ако пък сте притежател на къща с двор ето какво може да направите, за да привлечете купувачи:

• Почистете прозорците
Уверете се, че сте почистили прозорците отвън и отвътре, за да изглеждат и да пропускат повече светлина.
• Почистете или боядисайте фасадата
Ако къщата, която продавате е боядисвана отдавна или изглежда износена, хубаво е да я почистите или освежите външно.
• Окосете тревата
Няма нищо по-хубаво от един добре поддържан двор. Окосената трева, цветните алеи, окастрените храсти и дървета, които да не закриват фасадата на къщата – всичко това са неща, които само могат да привлекат по-платежоспособни купувачи.
• Направете входа на къщата приветлив
Една добра идея е да сложите хубав венец на вратата, цветя, нова пощенска кутия и др. Ако на входната врата има номер или табелка, уверете се че са добре почистени. Всеки детайл е от значение.

В заключение продаването на имот може да изисква повече усилия, отколкото очаквате, но накрая те ще бъдат наградени. Ако се доверите на успешен брокер, той може както да ви посъветва какво да направите, за да освежите дома си, така и да продаде имота ви на по-висока цена. ГАРАНТ – Вашият доверен партньор в сделките с имоти.

Новини

Търсят концесионер за двата плувни басейна в Габрово

С решение на кмета на Община Габрово бе открита процедура за определяне на концесионер на Концесия на двата плувни басейна, този находящ се в СУ „Отец Паисий“, заедно с плувния басейн в ПМГ „Академик Иван Гюзелев“.

И двете съоръжения са собственост на Община Габрово, а срокът за подаване на оферти е до 17.00 часа на 2 март, информираха от администрацията на кмета.

Неограничен, пълен, безплатен и пряк достъп до всички документи, свързани с процедурата, можете да намерите оттук.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Възмездие застигна банда измамници от Габрово

С присъда по наказателно дело от общ характер, обявена днес (17 януари), състав на Районния съд осъди четирима мъже от Габрово на лишаване от свобода, двама от тях – условно, за извършена измама.

Съдът призна подсъдимите Р.Г., А.М., М.И. и Г.М. за виновни в това, че за времето от 7 до 11 септември 2015 г., в свищовското село Алеково, и в Габрово, след предварителен сговор по между си, с цел да набавят за себе си и за подсъдимия Г.М. имотна облага, възбудили и поддържали заблуждение у възрастен мъж от с. Алеково, че неговият внук, живущ в Швейцария, настоява да се извършат разпоредителни действия със собствените му земеделски земи, и с това му причинили имотна вреда в размер на 20 088,36 лева.

За горепосоченото престъпление подсъдимите А.М. и М.И., действали при условията на опасен рецидив, бяха осъдени на по 4 години лишаване от свобода. В същия размер е и определеното от съда, на основание чл. 23 и чл. 25 от НК, общо наказание по настоящата присъда и по предходни техни осъждания.

По отношение на подсъдимия А.М. съдът приложи и разпоредбата на чл.24 от НК, като увеличи така определеното общо наказание от 4 години лишаване от свобода с 1 година, а именно – на 5 години лишаване от свобода.

На подсъдимия Г.М. бе определено наказание от 3 години лишаване от свобода, а Р.Г. бе осъден на 2 години лишаване от свобода. На основание чл.66 от НК, изпълнението на наказанията по отношение на тези двама подсъдими, бе отложено с изпитателен срок от 5 години.

Съдът постанови още, четиримата подсъдими солидарно да заплатят на наследниците на пострадалото лице сумата от 20 088,36 лева, обезщетение за причинени от горепосоченото деяние имуществени вреди.

Присъдата подлежи на въззивно обжалване или протестиране пред Окръжен съд – Габрово в 15-дневен срок.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Петър Витанов: Минималната работна заплата трябва да се увеличи със 150 лв.

С минимална работна заплата 610 лв. над 1 милион българи са до прага на бедност

„От групата на социалистите смятаме, че минималната работна заплата трябва да бъде 60% от средната работна заплата за всяка една държава-членка на ЕС. С минимална работна заплата 610 лв. над 1 милион български граждани са до прага на бедност.“ – каза Петър Витанов, ръководител на Делегацията на българските социалисти в ЕП, пред Нова телевизия.

Според изчисленията, ако минималната работна заплата стане 60% от средната работна заплата, то в България тя ще се увеличи със 150 лв. и ще нарасне до 760 лв. „За представителите на нашата група това е защита за работника и възможност за по-добър живот на българите. Как си представяте една майка да отгледа едно или повече деца със заплата от 610 лв.?“ – продължи евродепутатът на левицата.

Той отбеляза, че с въвеждането на този механизъм за европейските работници, сивият сектор ще се свие, особено в България, където с изплащането на минималната работна заплата има практика и за допълнително даване на пари на ръка.

„Механизмите могат да бъдат различни, като именно тези дискусии са подети под натиска на групата на социалистите, защото Европа се базира на три принципа – благоденствие, справедливост, устойчивост. Европа все още има най-напредналите системи за социална сигурност, а това предложение е именно такова“, заяви Витанов.

Той и напомни, че с приемането на този механизъм, постъпленията в държавната хазна от данъци също ще се увеличат, което ще увеличи държавния бюджет.“

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица