Свържи се с нас

Новини

Свикаха среща за решаване на проблемите в кв.“Радецки“

Кадър от видеото, показващо кризисната ситуация в квартал „Радецки“

Община Габрово инициира днес, 5 август, среща за решаване на проблемите в квартал „Радецки“, информират от администрацията на кмета.

Според информацията, публикувана в неделя следобед на сайта на Общината от пресслужбата на институцията, до срещата за решаване на проблемите в квартал „Радецки“ се е стигнало след сигнал на граждани, алармирали за свлечена пръст от насипа на строежа от трасето на обходния път, резултат от интензивния дъжд в събота.

Пълният текст за среща гласи:

„След сигнал на граждани от квартал Радецки, за свлечена пръст от насипа на строежа от трасето на обходния път, в следствие от силния дъжд вчера, са се отзовали представители на Гражданска защита, полицията и фирмата – изпълнител. За укрепване на брега от натрупаната кална земна маса на място е изпратена верижна техника, която да я отстрани и да не възпрепятства достъпa на хората до домовете им.

Във връзка със създадената критична ситуация в квартал Радецки и по настояване на Община Габрово, в понеделник 5 август, ще се проведе среща с представители на Областно пътно управление, фирмата – изпълнител, надзорът и проектантите на обекта.“


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

1 Comment

1 Comment

  1. тримата глупаци

    05.08.2019 at 15:06

    Я,тия от кметството на село габрово са научили,че има и такъв квартал .С прости думи казано – дошли,изимитирали загриженост,почесали се умно по тимбериците и си отишли!Време е да се пусне конкурсче за ново кръгово ,че едни хора трябва да приберат пари,за да финансират избирането на греп на есен …

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Крими

Полицейски акции в Габрово и Трявна

Две полицейски акции са били проведени на територии на общините Габрово и Трявна, информираха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР – Габрово.

Вчера, 15 октомври, в Габрово е била реализирана специализирана полицейска операция по безопасност на движението. В хода на полицейските действия, осъществени по метода за „широкообхватен контрол“ били проверени 56 моторни превозни средства, от които 28 товарни автомобила и 58 души.

Констатирани били общо 11 нарушения, за които са наложени 8 глоби с фиш и са съставени 3 акта, като връчените електронни фишове са 11.

За периода от 8 до 14 октомври на територията, обслужвана от тревненската полиция, е била проведена специализирана полицейска операция, с цел осигуряване на полицейско присъствие в малките и отдалечени населени места, противодействие на телефонни измами с възрастни хора, и контрол на пътното движение.

В хода на акцията били проверени 244 моторни превозни средства и 283 души. Установени са 177 нарушения, за които са наложени 131 глоби с фиш и са съставени 46 акта. В резултат на проверките са били разкрити две престъпления по линия „наркотици“.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Крими

Малолетен задигна 50 лева от беларусец на „Брянска“

Полицията в Габрово разкри извършителя на кражба. Това е малолетен жител на града, задигнал 50 лева от гражданин на Беларус.

Малолетният габровец, за когото са налице данни за предишни противообществени прояви, извършил престъплението в събота, 12 октомври, в района на ул.“Брянска“.

Материалите по преписката ще бъдат изпратени на Районна прокуратура – Габрово, по компетентност.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Габрово вече има „Дърво на приятелството“ с Аалст

От днес, 16 октомври, на площад Марсел де Бископ в Габрово има „Дърво на приятелството“, символизиращо отношенията между Габрово и белгийския град Аалст, и защото отношенията вече са далеч от протоколните, дипломатически и политически.

снимка: Областна администрация – Габрово

Корените на първото бяха посадени от Почетен консул на Република България в Кралство Белгия и дългогодишен приятел на Габрово Вили Ван Импе и Марияна Башева от Клуб „Приятели на Белгия“.

снимка: Областна администрация – Габрово

Последваха ги посланикът на Кралство Белгия в България Н.Пр. Франсоа Бонтан; извънредният и пълномощен посланик на Република България в Кралство Белгия и Великото херцогство Люксембург Н.Пр. Мая Добрева; областният управител Невена Петкова; изпълняващият длъжността кмет на Община Габрово Нела Рачевиц; Лена Георгиева, председател на Общински съвет Габрово; заместник – кметът Николай Меразчиев, заедно с представители от Дневния център за възрастни с увреждания.

Церемонията съвпада с отбелязването на 140 години дипломатически отношения между България и Белгия. А поводът за посещението на дипломатите в Габрово бе официалното предаване на мобилен дефибрилатор на Община Габрово от Фондация „Хора в помощ на Габрово“.

снимка: Областна администрация – Габрово

„Отношенията между две държави не са само в столиците им, а се изразяват най – вече във връзката между хората“ – каза посланикът на Белгия, който определи събитието като истински важно, защото в центъра стоят хората.

снимка: Областна администрация – Габрово

Визитата е повод да се обсъдят и нови възможности за сътрудничество включвайки културно – историческото наследство на Габрово и изкуство в градска среда, затова в програмата на гостите е предвидено и посещение на Дома на хумора и сатирата и Интерактивен музей на индустрията.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

 

Популярни новини от последната седмица