Свържи се с нас

Новини

Свикаха среща за решаване на проблемите в кв.“Радецки“

Published

on

Кадър от видеото, показващо кризисната ситуация в квартал „Радецки“

Община Габрово инициира днес, 5 август, среща за решаване на проблемите в квартал „Радецки“, информират от администрацията на кмета.

Според информацията, публикувана в неделя следобед на сайта на Общината от пресслужбата на институцията, до срещата за решаване на проблемите в квартал „Радецки“ се е стигнало след сигнал на граждани, алармирали за свлечена пръст от насипа на строежа от трасето на обходния път, резултат от интензивния дъжд в събота.

Пълният текст за среща гласи:

„След сигнал на граждани от квартал Радецки, за свлечена пръст от насипа на строежа от трасето на обходния път, в следствие от силния дъжд вчера, са се отзовали представители на Гражданска защита, полицията и фирмата – изпълнител. За укрепване на брега от натрупаната кална земна маса на място е изпратена верижна техника, която да я отстрани и да не възпрепятства достъпa на хората до домовете им.

Във връзка със създадената критична ситуация в квартал Радецки и по настояване на Община Габрово, в понеделник 5 август, ще се проведе среща с представители на Областно пътно управление, фирмата – изпълнител, надзорът и проектантите на обекта.“


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

1 Comment

1 Comment

  1. тримата глупаци

    05.08.2019 at 15:06

    Я,тия от кметството на село габрово са научили,че има и такъв квартал .С прости думи казано – дошли,изимитирали загриженост,почесали се умно по тимбериците и си отишли!Време е да се пусне конкурсче за ново кръгово ,че едни хора трябва да приберат пари,за да финансират избирането на греп на есен …

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Любопитно

Започва ремонтът на моста край Дряновския манастир

Вижте как ще изглежда новото мостово съоръжение, свързващо Дряновския манастир и пещерата Бачо Киро.

Published

on

Мостът при Дряновския манастир беше разрушен от наводненията през юни месец миналата година.

След получено финансиране от страна на държавата и изготвяне на проект, съгласуван с всички институции, ремонтът ще започне в началото на юли месец.

Мостът, който свързва Дряновския манастир с пещерата „Бачо Киро“. Визуализация: Община Дряново

Кметът на Дряново Трифон Панчев представи визуализацията на проекта на моста, който свързва манастира с пещерата „Бачо Киро“ и туристическите маршрути в региона.

„Надявам се скоро хиляди туристи да посетят нашата прекрасна община и да си направят красиви снимки за спомен на новия мост“, сподели в социалната мрежа кметът Панчев.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Провериха басейна в Плачковци и неохраняемите водни площи

Published

on

Проверка по обезопасяване на басейна в Плачковци и неохраняемите водни площи бе извършена в средата на тази седмица.

Комисия в състав: председател – Михаил Йорданов Минчев – гл.специалист „ПБЗН” в Община Трявна и членове инсп.Донка Бойчева – Представител на РЗИ – Габрово, Тотка Христова Димитрова – Председател на ОбС на БЧК-Трявна, п.инсп. Владимир Георгиев – РУ Полиция – Трявна и инсп. инж.Стоян Рачев Стоянов – РС „ПБЗН”- Трявна, обходи открития градски басейн в Плачковци и възможните места за нерегламентирано къпане.

При проверката на басейна комисията не е установила нарушения. Той ще започне да функционира от събота, 6 юни, с разрешение на Комисията за водноспасителна дейност.

снимка: Община Трявна

Възможните места за нерегламентирано къпане са: водоемът в близост до SOS „Детско селище” – Трявна; микроязовир „ Трявна“; водната площ „Яза“; водната площ „Черпи вир“; и водна площ „Минкин бат“.

На посочените обекти има поставени табели, указващи забраната за къпане. Всички условия са спазени.

Дежурните екипи на полицията и специалистите по опазване на чистотата на териториите и контрол на общинските наредби към Община Трявна ще извършват по време на дежурство периодични проверки на бреговата ивица за направени нарушения. При констатиране на такива, ще бъдат налагани санкции на нарушителите.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Първо класиране за първокласниците приключи

Published

on

Триста петдесет и три деца са класирани на първо класиране за прием в първи клас в училищата на община Габрово, информираха от администрацията на кмета.

Тринадесет деца не са класирани, като причината за това е, че при кандидатстването е посочено само едно училище.

Обявените места за първокласници са 422. Резултатите от класирането може да видите оттук.

Записването в първи клас ще се проведе от 8 до 10 юни, а на 11 юни ще бъдат обявени свободните места за второ класиране.

Системата ще се отвори за регистрации на нови заявления на 12 юни. Във второ класиране могат да участват неучаствали в първо класиране деца и да бъдат редактирани заявления на некласираните на първо класиране.

Графикът на дейностите по приема можете да следите в линка.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица