Свържи се с нас

Новини

„ФК Палаузово“ вдигна Купата по футбол на Габрово

Published

on

Шампионът на Габрово „ФК Палаузово“

Кметът на Габрово награди призьорите в тазгодишното издание на Английската неделна лига по футбол на Габрово. Таня Христова отличи носителите на индивидуалните награди през сезона и връчи Купата на шампиона „ФК Палаузово“.

снимка: АНЛ – Габрово

В последния кръг на Неделната повечето срещи бяха без значение за крайното класиране и се получиха изключително резултатни мачове.

снимка: АНЛ – Габрово

„Pasta Gabrovo“ победи „ФК БМБ“ с 15:6, след седем гола на Христо Минчев, три на Васил Нанков, по два на Станимир Лилов и Детелин Станчев, и по един на Тихомир Петков и Мартин Димов. За „ФК БМБ“ по два гола отбелязаха Мариян Йорданов и Валери Тодоров, а един добави Момчил Кискинов.

снимка: АНЛ – Габрово

„Веспа“ също приключи сезона с разгром, побеждавайки „Рио“ с 9:0. Павел Лолев се разписа четири пъти, хеттрик отбеляза Павел Арнаудов, а по веднъж вкараха Янко Сергеев и Александър Баев.

снимка: АНЛ – Габрово

„ФК Старо Село 777“ и „МФК Борово“ не се победиха, завършвайки 3:3. Захари Михайлов отбеляза два гола, а Михаил Михайлов добави един за бронзовите медалисти, докато за боровци вкараха Александър Велинов на два пъти и Ростислав Монев.

В пряк мач за петото място в класирането, „Eagles“ надигра „Идеал Стандарт Видима“ с 3:1, след хеттрик на Венци Иванов. За севлиевци точен бе Симеон Иванов.

снимка: АНЛ – Габрово

В последната среща от сезона, „Копакабана“ и шампионите от ФК „Палаузово“ си спретнаха голово зрелище, приключвайки при 15:13 за „палаузовци“. Ивайло Тодоров вкара четири гола, Пламен Радулов и Николай Стоянов отбелязаха по три, а Павел Велчев – Парфето и Христо Устапанов по два. Последното попадение бе дело на Иван Недков. За „Копакабана“ два гола вкара Пламен Меразов, един Ивайло Райнов, а останалите десет отбеляза Климент Велев, с които той стана и голмайстор на АНЛ – Габрово 2018/2019.

След последната среща се проведе и официалното награждаване и закриването на сезона. Събитието бе уважено от Таня Христова, кмет на община Габрово, която награди всички отличили се през годината.

снимка: АНЛ – Габрово

Всеки отбор получи купа за мястото в крайното класиране, което е заел, а първите три тима бяха наградени и с индивидуални медали.

Купата за най-проспериращ отбор отиде при тима на „Eagles“, а тази за най-резултатен при ФК „Палаузово“, които отбелязаха най-много голове в шампионата. Наградата за отборен феърплей пък бе спечелена от „Идеал Стандарт Видима“.

Най-добър вратар на лигата по минифутбол е Стефан Герджиков от „Веспа“, най-добър защитник е Детелин Станчев от „Pasta Gabrovo“, най добър полузащитник стана Ивайло Райнов от „Копакабана“, а статуетката за голмайстор отиде при Климент Велев от „Копакабана“.

снимка: АНЛ – Габрово

Най-добър мениджър на сезона е Бисер Тотев от „ФК Палаузово“, извел тима си до златните медали, а с плакет за футболно дълголетие, мъжество и еталон за поведение, бе отличен Пламен Меразов от „Копакабана“.

Грамоти за приноса си в развитието на минифутбола в Габрово, участвайки от самото начало в първенствата и турнирите на БАМФ, получиха Драгомир Славоев от „Идеал Стандарт Видима“, Христо Мечков от „Рио“, Борил Борисов от „Eagles“, Радослав Спасов от „Pasta Gabrovo“, Климент Велев от „Копакабана“, Кирил Каменополски от „ФК Старло Село 777“ и Ивайло Илиев от „ФК Палаузово“.

Новото първенство ще стартира в края на месец август или началото на септември, като скоро ще излезе информация за записването. Преди това, в средата на август ще се проведе и турнир за купа Габрово, като информация и записването за него ще стартира до дни.

Всички снимки от цялото награждаване можете да разгледате оттук


Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Коментари

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Енергийни мерки в залата за хандбал в СК „Христо Ботев“

Published

on

Проектът на Община Габрово за въвеждане на мерки за енергийна ефективност в залите за хандбал и тежка атлетика в спортен комплекс „Христо Ботев“ получи одобрението на Министерството на младежта и спорта (ММС). Новината за медиите съобщи Миглена Въгленова, гл експерт „Публичност и визуализация“ в администрацията на кмета.

Субсидията е в размер на 235 284,20 лв. Средствата се отпускат безвъзмездно по Наредба № 4 на ММС за изграждането и обновяването на спортни обекти – държавна и общинска собственост.

Предстои спортното министерство да проведе процедура за избор на изпълнител на строително-монтажните работи. Предвиден е ремонт на 3-етажната част от сградата чрез подмяна на дограмата и полагане на топлоизолация по фасадите.

Ще бъдат ремонтирани електрическите, осветителните, отоплителните инсталации, ВиК и вентилационните уредби. Съблекалните и санитарните възли ще бъдат обновени. През 2019 г. сградата беше присъединена към газоразпределителната мрежа, с което се осигури отоплението в залата за тенис.

Сега ще бъде инсталиран нов топлоизточник чрез преустройство на локалното котелно за захранване на природен газ. Към технологичното оборудване ще има мълниезащитна и заземителна инсталация.

Ще бъде обособена и конферентна зала. Спортният комплекс се ползва от над 400 картотекирани състезатели, като залата за вдигане на тежести обслужва всички лицензирани спортни клубове в Габрово, а залата за хандбал служи за подготовка и официални срещи от „А“ РХГ в периодите, в които зала „Орловец“ домакинства различни спортни прояви.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Новини

Евродепутатът Елена Йончева с въпрос към министъра на отбраната на Франция

Published

on

В рамките на заседание на Комисията за сигурност и отбрана на Европейския парламент (SEDE), на която Елена Йончева е член беше проведено изслушване на министъра на отбраната на Франция, Флоренс Парли. Бяха дискутирани въпроси от сферата на общата Европейска отбрана и сигурността на външните граници на ЕС.

Българският евродепутат в качеството си на постоянен член на SEDE, както и на Делегацията в Парламентарната асамблея на Съюза за Средиземноморието, зададе тема за обсъждане, касаеща актуалната ситуация в Либия. Поставени бяха въпроси относно блокирането на мисията на ЕС покрай либийските брегове – „Ирини“, контролът над енергийните доставки за Европа и овладяване на втория път на бежанските потоци към Европа.

Йончева се обърна към министър Парли – Франция ще постави ли проблема в Съвета за сигурност на ООН за налагане на Международна зона за сигурност, така както изключително активно действаше по време на гражданската война в Либия. Напомнено беше за Берлинската среща, където беше приетата резолюция на ООН, в която Съветът за сигурност подкрепи решението за прекратяване на бойните действия в Либия.

В отговор на въпроса, министър Парли заяви базовата позиция на своята страна, че либийската криза може да бъде решена само с политически средства и военната ескалация е недопустима. Също така декларира решимостта на Франция да използва всички политически средства и инициативи, включително в международните организации за прекратяване на бойните действия и спазване на поетите ангажименти пред международната общност от двете страни на конфликта.

В допълнение беше обстойно дискутирана темата за бъдещето на Постоянното Структурирано Сътрудничество – PESCO като водещ механизъм за общата европейска отбрана и стратегическа автономия на ЕС.

Евродепутатът Елена Йончева е съ-докладчик по подготвения от Европарламента доклад за актуалното състояние и бъдещите приоритети на PESCO, който ще бъде обсъждан от парламентарните групи следващата седмица.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Култура

Поезия в парк „Черничките“

Published

on

На християнския празник Петровден младите и амбициозни младежи от Интеракт клуб Севлиево откриха поетичен кът на членовете на Литературен кабинет „Пеньо Пенев” към Народно читалище „Развитие-1870“ в парк „Черничките“.

Идеята на младежите беше приета присърце от община Севлиево, Ротари клуб Севлиево и разбира се, от членовете на Литературен кабинет „Пеньо Пенев” и Народно читалище „Развитие-1870”.

Сумата, събрана за каузата на Интеракт клуб Севлиево е прецедент – 1 200лева. Парите са набавени на традиционния мартенски базар, организиран от членовете на Интеракт. А това е доказателство, че гражданите на Севлиево имат много добро отношение към поезията. На откриването на поетичния кът Президентът на Интеракт клуб – Калоян Тодоров дефинира накратко поезията – „Когато животът стане монотонен и разпилян, в него се намесва поезията, за да го подреди.

Поезията е всичко онова, което чувстваме и не можем да обясним, защото поезията може да говори вместо нас. Тя изказва скритите ни чувства.” А водещият Борислав Маринов даде думата на председателя на литературен кабинет „Пеньо Пенев”- Димитър Васин, защото той най-красноречиво може да говори за поезията -„Поезията е жажда. Няма нищо по-хубаво от това, че идеята на членовете на Интеракт клуб Севлиево е намерила толкова хубава форма.

Такава алея на поезията няма. Нека няма в сърцата ви и лоша дума. Ако мога да ви пожелая нещо, то е да вървите само напред и нагоре. Много хубави думи да чувате занапред – обич, обич и пак обич! Ние от Литературния кабинет няма да ви забравим! Подали сме ръка на пишещите – заповядайте при нас! Дарихте ни с много обич!”

Президентът на Ротари клуб Севлиево за следващата ротарианска година – Марияна Петрова също адмирира идеята на Интеракт клуб – Севлиево – „Развълнувана съм. Много е вдъхновяваща идеята, която осъществиха нашите приятели от Интеракт клуб Севлиево.

Уникална инициатива, която показва, че младите хора са дълбоко вдъхновени от изкуството и успяват да докоснат поетите. Гордост е да видим чувствата на поетите върху поставените постери. Поздравявам ви сърдечно.”

А секретарят на Народно читалище „Развитие-1870” – Нели Тотева – Георгиева поздрави гостите и прочете благодарствен адрес – „Скъпи приятели, от името на Народно читалище „Развитие-1870” и от Литературен кабинет „Пеньо Пенев” ви благодарим за реализирането на идеята, с която популяризирахте литературните творби на членовете на Литературен кабинет „Пеньо Пенев” в парк „Черничките”.

„Пожелаваме любовта към изкуството във всички негови форми да присъства в живота Ви, защото както казва Хелвеций – „Задачата на изкуството е да вълнува сърцата.” Бъдете благословени!”, Нели Тотева – Георгиева – секретар на Народно читалище „Развитие-1870“.

Всички гости на събитието си тръгнаха с обич и вдъхновение от вечерта, в която бяха „посадени” в парк „Черничките” думите, които извират от най-дълбокото на душите на севлиевските и утвърдени поети…

*Снимки: Минчо Тодоров.

Следете ни и във Фейсбук на:
https://www.facebook.com/gabrovonews/

Зареди още

Реклама

Популярни новини от последната седмица